Почетна / БРОЈ 386 / Посреднице у упознавању

Посреднице у упознавању

Драгомир Антонић 

Како се једна наша проводаџика нашла на насловним странама српске штампе, док друга, далеко опаснија, није завредела озбиљан осврт

Свашта се пронађе у новинама. Мисли човек да више ништа не може да га изненади, а онда се појави вест или коментар који вас натера да се замислите. Схватите да пословица: Човек се учи док је жив! – има потпуног смисла.

 

МАДАМ ЖЕЉКА Гледајући насловне стране онога што се зове жута штампа или таблоиди, видех да је на њима, поред осталих, обитавала и мадам Жељка. Чиме је то мадам заслужила? Ништа нарочито. Упознавала младе, лепе и даровите девојке са мушкарцима који су богати или на положају. Или и једно и друго. Неком је, иако су све особе пунолетне, то засметало и госпођа Жељка је доспела на насловне стране. Узгред је неколико ноћи провела у бувари. У заплењеном телефону је наводно било прегршт шифрираних порука које ће кад се дешифрују променити однос снага на политичкој сцени. Логично, ништа се од тога није десило, а мадам је нестала са насловних страна. Свако чудо за три дана! – говорили су наши мудри преци.

Ништа од овог не би изазвало моју пажњу да се пре неки дан у најстаријим српским новинама није појавио озбиљан текст добре новинарке Јелене Стевановић. Она је написала да је Стејт департмент објавио, по налогу суда, део записа из рачунара Хилари Клинтон, бившег, а неки кажу и будућег мешетара у светској политици. Из откривених записа или порука види се да је још једна утицајна жена, Шерил Блер, адвокат и жена бившег енглеског премијера, иначе неосуђеног ратног злочинца, молила госпођу Хилари да се упозна са сином катарског шеика.

Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању .
Пријава за претплатнике или Претплата за нове кориснике

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *