Подршка локалној заједници

У оквиру јавног конкурса „Заједници заједно“ компанија НИС је у 2015. обезбедила финансирање 152 пројекта, са циљем да се, кроз њихову реализацију, унапреде услови живота у локалним заједницама у којима компанија послује и доприноси њиховом развоју. Компанија је за 2015. годину издвојила 110,5 милиона динара за реализацију пројеката на територији Београда, Новог Сада, Ниша, Чачка, Панчева, Зрењанина, Кикинде, Новог Бечеја, Житишта, Кањиже и Србобрана. У оквиру овог конкурса компанија НИС је само у септембру имала низ акција. Тако је у ОШ „Светозар Марковић Тоза“ у Елемиру свечано отворена реновирана спортска сала у оквиру пројекта „Наша игра спаја“ који је изабран на НИС-овом конкурсу „Заједници заједно“. Спортску салу, која је пре реновирања била у дотрајалом стању и непогодна за коришћење, сада ће моћи да користи скоро 350 ученика ове школе, затим чланови елемирских спортских клубова, предшколци, као и ветерани који учествују у спортским акцијама.
У Чачку je опремљен информатички кабинет у Гимназији намењен ученицима Гимназије, али и ђацима завршних разреда основних школа надарених за математику. Разлог за овакву иницијативу је велико интересовање ученика чачанских основних школа за природно-математички смер ове Гимназије, на који се сваке године упише више од 100 ученика.
У оквиру пројекта „Заједници заједно“ у Чачку је отворен и еко-полигон за стимулацију психомоторног развоја особа са сметњама у развоју. НИС је подржао овај пројекат у циљу промоције спорта и физичких активности, инклузије деце са сметњама у развоју и обезбеђивања простора за бављење спортом.
У Београду на Калемегданској тврђави, уз подршку НИС-а организован је централни турнир у брзом шутирању тројки, у до сада најуспешнијој сезони спортско-хуманитарног пројекта „Тројка из блока“. Пројекат „Тројка из блока“ покренут је 2012. у сарадњи са Кошаркашким савезом Србије како би се помогло у решавању растућег проблема сиромаштва. Циљ пројекта је сакупљање средстава за изградњу и реновирање купатила за вишечлане социјално угрожене породице на подручју Србије.
Посебну пажњу привукао је „IV Green Days Festival“, такође реализован уз подршку НИС-а .Током прве вечери, посетиоци су имали прилику да уживају у концерту рок бенда „Рибља чорба“, као и уз звуке немачког блуз бенда „Blues Company“.
Наредног дана у „Авив“ парку представљен је „Еко-Арт“ сајам, где су излагачи представили своје креативне радове од рециклабилних материјала, као и накит од папира, камена, дрвета, електронског и компјутерског отпада, сатове и играчке који су направљени од различите врсте материјала. Гости су имали прилику да замене свој рециклажни отпад за мајицу у знаку фестивала. Овогодишњи фестивал сматра се, по оцени организатора и гостију, најуспешнијим до сада. Још један фестивал је привукао велику пажњу посетилаца. Реч је о 15. „Фестивалу уличних свирача“ који је у оквиру програма „Заједници заједно“ одржан од 3. до 5. септембра у Новом Саду. Овогодишња манифестација окупила је преко 150 најбољих уметника из државе, региона, Европе и света, а током три дана колико је трајао фестивал изведено је око 80 различитих музичких и уметничких програма.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *