Почетна / БРОЈ 386 / Кора од Банане

Кора од Банане

Пише Никола Врзић

Ко је, и зашто баш сада, реанимирао „аферу Банана“, и зашто свега овога не би било да су Ивица Дачић и његови најближи сарадници на време прошли као што уосталом и заслужују?

Изненадни и ничим (очигледним) изазвани изливи каљуге у српску политику – за разлику од њихове мирољубиве кохабитације у виду симбиозе каква је српској политици природно стање па отуда и изазива толику мучнину – никада нам нису донели ништа добро из простог разлога што су увек, ти изливи, били изазвани нечијом намером која с нашим, дакле општим интересима има везе само утолико што је по наш интерес најчешће погубна. Одатле и бојазан да нам се нешто слично спрема и сада, пошто је први потпредседник Владе Србије и министар иностраних послова Ивица Дачић поново оклизнут на кору од банане. Мише Банане алијас Родољуба Радуловића, бизнисмена, Дачићевог релативно блиског пријатеља, а у слободно време високо позиционираног функционера наркоклана Дарка Шарића који је недавно, у оправданом одсуству изазваним бекством, осуђен на 12 и по година затвора.

 

СНИМЦИ И ПРИЗНАЊА

Овог понедељка, наиме, интернет сајт крик.рс, „мрежа за истраживање криминала и корупције“, „непрофитна невладина организација основана ради унапређења истраживачког новинарства у Србији“, објавио је пет тајно снимљених видео снимака из новембра и децембра 2008. и јануара и априла 2009. године које су начинили „агенти српске обавештајне агенције“ – не прецизира се које – „која је Радуловића пратила као припадника наркоклана (Дарка Шарића) током операције ‚Мост‘“. На објављеним снимцима – снимци су без тона – види се Шарићев човек Радуловић, тада дакле већ под истрагом и полицијском присмотром, у друштву Ивице Дачића који је у то време био министар унутрашњих послова Србије, у друштву тадашњег Дачићевог шефа Кабинета у МУП-у Бранка Лазаревића, потоњег шефа Кабинета у МУП-у Вање Вукића – при чему би требало имати у виду да су шефови кабинета по правилу особе од великог поверења онога чији је кабинет – те Дачићевог саветника за националну безбедност Ивице Тончева. Ови снимци, како је уосталом рекао и новинар који их је објавио, Стеван Дојчиновић, представљају само „потврду онога што се практично већ знало“.

Шта се, дакле, знало, и шта се када сазнало? Да кренемо од тога.

Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању .
Пријава за претплатнике или Претплата за нове кориснике

Један коментар

 1. Svi „relevantni faktori“ kazu da su znali za ovo sedenje u kafani,i jos juce kazu da nema pravnih posledica…a stvara se utisak DA IMA APRIORI PRAVNE POSLEDICE?
  Ima li politickih,videcemo.
  Cinjenica je da je ova prica pricana i u vreme potpisivanja briselskog sporazuma,da se izvrsi pritisak na Dacica,da potpise.
  Sada opet…banana,kora od banane…
  MAJMUNSKA POSLA.
  Sa stanovita morala,nije fer drzati nekoga u pat poziciji…ali,posto morala nema,SVE JE FER!
  Ali,ovo je sjajna prilika da vidimo malo „po dubini“…nece biti da je ministar prtio prtinu…ako su ga kroz prtinu provukli,HAJDE DA MALO VIDIMO KO JE NAPRAVIO PRTINU.
  Ima tu direktora,sekretara,inspektora,nacelnika,vozaca,kafekuvarica,policajaca,agenata…A MINISTAR KRIV?
  Zasto se u drugim ministarstvima jure oni drugi,a ministri se preskacu?
  Dakle,“antiizdajnicki korpus“,a to su oni koji ZUTE OCRNISE VEC TRI GODINE,(opravdano)…pretvara se u „antidacicevski korpus“,da bi mu maznuli partiju ili da bi se bolje ususkali pod skute „Tome i Vucica“…
  (IZ TIH SKUTA I SAM TOMA ZELI DA ZBRISE)
  Dakle,“antiizdajnicki korpus“ ima ne samo kritiku,nego i sopstvenu politiku,a to je politika aktuelne vlade i vlasti-MINUS DACIC…tj,VUCICEVSKU POLITIKU.
  I to je u redu,ali nemojmo traziti barjak slobode i traziti da svi iza nas stanu,ako smo skloni jednoj partiji i jednom lideru.
  „Ubijanje“ Dacica ,cini se ,vise je produkt sitnosopstvenickih interesa grupa i pojedinaca,sa suprotne strane…nego posledica funkcionisanja pravne drzave i pravnog poretka,i javnog morala.
  (Svi su kao znali,ali nisu hteli da kazu?)
  Utoliko,budimo oprezni,jer napadati danas ,kao i pre ,istim povodom Dacica,ili kada nam to odgovara,ne znaci biti samo protiv Dacica,ili biti za PRAVDU…vec pre znaci ,biti za NEKOGA DRUGOGA…a to ne mora da znaci da je PRAVDA u pitanju.
  Da je pravde,recimo,treba ispitati ko je dao toj paramedijskoj kuci video traku?
  Ko to ima zumance da pored koordinatora svih bezbednosnih sluzbi,Vucica,u zemlji Srbiji,gde je sve kontrolisano…hladno objavi snimak ovoga kalibra???
  NEMOJMO BITI DECA!

  Thumb up 0 Thumb down 0

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *