Хитно процесуирати одговорне за сецесионизам на југу Србије

Београд, 12. септембар 2015. године – Српска народна партија најоштрије осуђује покушај формирања „асоцијације албанских општина“ на југу Србије и позива надлежне органе да подигну кривичне пријаве против лица која стоје иза овог чина јер се ради о грубом кршењу Устава и покушају дестабилизације Србије.

Сматрамо да држава треба да искористи сва политичка и правна средства да албански сепаратизам у Србији, који заједно потпаљују власти у Приштини и поједине западне земље – сасече у корену.

Србија је, од стране оних земаља које су, после 1999, окупирале КиМ, натерана у мазохистичку позицију да се добровољно одриче својих надлежности у својој јужној покрајини и, тиме, кида органско јединство са својим сународницима на КиМ, а на другој страни, да, под плаштом „испуњавања међународних обавеза у циљу наставка европских интеграција“, пристаје на сценарио пузајућег албанског сецесионизма на југу Србије, који смо, деценијама уназад, гледали на Косову.

СНП позива све грађане Србије албанске националности на поштовање уставноправног поретка Србије и миран суживот са њиховим комшијама Србима. Заједнички проблем и Срба и Албанаца на југу Србије је незапосленост и неразвијена привреда. Да бисмо решили ове проблеме неопходно је смиривање тензија и стварање повољног амбијента за економски раст и привлачење инвестиција, а не отварање нових жаришта које води у даљу дестабилизацију и економску девастацију општина на југу Србије.

2 коментара

  1. Ali ima jos…MEDVEDJA…izbori.
    Svako normalan u zemlji vidi da stotine albanaca za Kosova,ide da glasa,kao sto se muslimani pomeraju po Bosni i idu u RS da glasaju,PROTIV REPUBLIKE SRPSKE…ali niko to ne vidi.
    Vikend je .
    Okupacioni Blic,prenosi vest akupacionog TANJUG-a,koji je uzeo izjavu veleizdajnika Janjica,koji kaze ,”dobra prilika da se odmere snage u Medvedji”?
    PA HITLER IM APLAUDIRA DJUTURE!
    Ni Janjic,ni Tanjug,ni Blic…ne vide siptare sa Kosova,njima nista nije cudno.
    Predsednik srpske vlade kaze,”cutimo dok mislimo da je to od koristi pomirenju”,otprilike?
    PA NIJE OD KORISTI ALEKSANDRE,BRATE…ZAR NE VIDIS DA PROPADOSMO.
    A kada definitivno propadnemo,DZABA NAM VRISKA,MOZEMO TADA DA LEJAMO NA ZVEZDE.
    Kolinda pljuje vec 3 dana po RS,po Milosevicu,kaze “on je za sve kriv”…Beograd cuti.
    Toma je na vikendu,ONA NIJE???
    Eno je u Jajcu praktikuje velikohrvatski fasizam,a optuzuje Srbiju?!
    ALI BEOGRAD NI DA PISNE?
    Zar ne moze dezurna cistacica iz predsednistva da dodje do mikrofona,BOLJE BI JOJ ODBRUSILA NEKO CELA VLADA ZAJEDNO!
    OVO JE NEDICEVSKA SRBIJA,gde su vlast i okupator u miroljubivoj koegzistenciji…okupator trazi mir,i vlast trazi mir…I NAROD JE MIRAN…jedina razlika je sto je Jasenovac sada u drugoj formi,ubijaju nas preko medija,preko zatrovane hrane preko hrvatskih marketa po Srbiji…i traze da budemo mirni.
    Ovo je necuveno!

  2. Smijesno je ili bolje reci tuzno, pozivati se na krsenje USTAVA SRBIJE.
    Sve sto se potpisalo u vezi Kosmeta od poslije Milosevica do danas jeste protiv ustavno!
    USTAV je toliko izblamiran, koliko i USTAVNI SUD SRBIJE da se moze postaviti retoricko pitanje. Moze li uopste u Europi postojati drzava bez USTAVA? Kakva bi to onda bila Drzava? Kakva je razlika izmedju drzave bez ustava i Drzave Srbije sa Ustavom kojega u najvaznijem dijelu nitko ( teritorijalni integritet ) ne postuje. Postoji li USTAVNI SUD koji se po pitanjima ustavnosti proglasava nenadleznim!! Daljnje komadanje Srbije normalna i ocekivana posljedica ” pljuvanja ” Ustava i djelovanja Ustavnog Suda ” iz misje rupe” po volji korunpiranih i nesposobnih politicara!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *