Почетна / БРОЈ 385 / Драган Чавић и реприза афере „дијамантска огрлица“ у Бањалуци?

Драган Чавић и реприза афере „дијамантска огрлица“ у Бањалуци?

Пише Стефан Каргановић

„Реномирана установа“, којој су Чавић и опозиција поверили задатак да дискредитује премијерку РС – каква коинциденција! – задужена је такође за монтирану и нетранспарентну „истрагу“ у вези са падом малезијског авиона МХ-17 у јулу прошле године. Институт је кључна компонента у истрази која се одвија у строгој тајности, под пуном контролом НАТО и пријатељских држава (Холандија, Белгија, Канада и Аустралија) и са учешћем главне осумњичене стране, Украјине

Читаоци „Печата“ које сећање још увек не издаје (мада им добро памћење свакако неће послужити као улазница у храбри нови свет) нису заборавили наш текст, „Дијамантска огрлица Републике Српске“, објављен 3. јула 2015. у броју 376 овог недељника. Поред других занимљивости, у том осврту бавили смо се „афером прислушкивања“, где премијерка Републике Српске Жељка Цвијановић наводно расправља о подмићивању опозиционих посланика да би прешли у табор владајуће коалиције, појачавајући њен састав у Народној Скупштини РС.

Вештачки и индукован начин на који је та афера кренула (сумњиво сличан сценарио се истовремено разбуктавао у Македонији, чија се власт такође, као она у Бањалуци, нашла у геополитичкој немилости САД, па је видећи да се у Скопљу коњ поткива и лидер опозиционе Народне демократске партије Драган Чавић у Бањалуци дигао ногу) подсетио нас је на пројектовани скандал са дијамантском огрлицом француске краљице Марије Антоанете, крајем 18. века. Наизглед банална афера психолошки je припремила терен за револуционарни преврат у Француској. Бањалучки Бурбони, који су све заборавили а ништа нису научили, ваљало би да ове симетричности запазе.

Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању .
Пријава за претплатнике или Претплата за нове кориснике

Један коментар

  1. milojko babić

    Prosto je nevjerovatno koliko je Stefan Karganović izvježban u prodavanju magle,plasiranju dezinformacija, i koliko je vjeran sluga Dodikovog režima.
    Cjelokupna javnost u Srpskoj zna da je Dragan Čavić najčasniji i jedan od rijetkih bez oraha u džepu,političara.Primjer b,bavljenja politikom na potpuno demokratskim principima.No Karganović agituje li agituje.Naravno ne za džabe.Do sada je gradjane srpske koštao dva miliona km.Ovu cifru ne osporava ni njegov mentor iz Laktaša.Uostalom,pansofija,mamoizam,kabadahijsko ponašanje su zaštitni znak i jednog i drugog.
    p.s.Nije mi samo jasno da još neko drži do stava počasnog konzula iz neke afričke vukojebine.

    Thumb up 0 Thumb down 0

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *