ОМЛАДИНЦИ СНП НА КРИМУ: РАЗВИЈАТИ КУЛТУРНУ И НАУЧНУ САРАДЊУ СРБИЈЕ И РУСИЈЕ

 Делегација Омладине Српске народне партије вратила се са Крима где је са успехом окончала учешће на сверуском омладинском форуму „Таврида“.

Омладинци СНП имали су прилику да током недељу дана учествују у обукама и радионицама из области науке, културе, стваралаштва, уметности…

– Форум нам је омогућио да упознамо велики број младих, талентованих и креативних људи из Русије и 40 других земаља широм света и да са њима разменимо знање  и искуства која ће нам помоћи да будемо још успешнији у нашем раду. Русија придаје велики значај омладинској политици о чему сведочи чињеница да је учеснике “Тавриде” посетио и премијер РФ Дмитриј Медведев – рекао је Валентин Ненадић, члан Генералног секретаријата и Омладине СНП.

Ненадић је истакао да “Таврида” представља својеврсни омладински и културни покрет и да је делегација СНП на најбољи начин представила Србију.

– Системска брига о младима и улагање у њихову добробит један је од предуслова опстанка и развоја сваке земље. У разговорима са организаторима Форума, Министарством омладине РФ, као и учесницима, сложили смо се да се управо на оваквим догађајима свест младих усмерава ка правим вредностима, развија креативност, унапређује знање и стварају будући лидери – нагласио је Ненадић и закључио да су учесници и организатори форума показали велику љубав према Србији и интересовање за развој културне и научне сарадње између две земље.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *