Почетна / БРОЈ 383 / Некако се заборавља…

Некако се заборавља…

Предраг Радоњић / уредник КиМ радија

Понекад се у судбини једног човека симболично прелама много више од њега самог. Такав је, очигледно, усуд Оливера Ивановића

Оливер Ивановић политичар је који је пре свега био препознаван као либералан, отворен за комуникацију и са странцима и косовским Албанцима, и онда када је то имало или није имало подршку власти из Београда.

 

БЕЗ МРЉА У ПРОШЛОСТИ

Са Оливером сам радио прве интервјуе непосредно након рата, у Приштини, где је био део институција које су се тада звале привремена косовска самоуправа и где су Срби учествовали уз подршку Београда. Енергичан, реторичан, спортиста доброг изгледа и изграђеног наступа, једини је који је говорио добро енглески и албански и имао отворене канале комуникације на готово свим нивоима. Један је од ретких који се кретао без пратње међу Албанцима, као човек без мрља на прошлости и са  храброшћу да надвлада страх. И међу њима, иако сигурно невољен, био је као такав респектован. Од стране међународних представника такође је био уважаван и радо виђен саговорник наклоњен компромисној политици.

Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању .
Пријава за претплатнике или Претплата за нове кориснике

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *