Почетна / БРОЈ 381 / Милан Стаматовић – Чекамо доказе о пропасти пакленог плана

Милан Стаматовић – Чекамо доказе о пропасти пакленог плана

Разговарала Невенка Стојчевић 
У овом спору, који је потресао домаћу јавност, министар правде Никола Селаковић стао је у заштиту угроженог државног интереса; извесно је и то – да је овај опаки план, који је неко осмислио, реализован, штета би била немерљива

У претходном броју „Печата“ значајан простор добио је покушај министарке за грађевинарство, саобраћај и инфраструктуру Зоране Михајловић да 2.213 хектара државног земљишта, вредног четири милијарде евра, преда у власништво приватизованом Пољопривредном  комбинату „Златибор“. Поменута вредност узбуркала је српску јавност и натерала министра правде Николу Селаковића да се озбиљно позабави министаркиним наумом. Под притиском јавности и надлежних институција министарка је натерана да „капитулира“ и повуче своје претходно Решење.

Али, Општина Чајетина и њен председник Милан Стаматовић не верују министарки све док не добију јасне доказе о испуњењу њеног обећања.

Верујете ли да сте, после тешке и вишегодишње борбе за државно земљиште у Oпштини Чајетина, коначно успели да 2.213 хектара које је министарка Михајловић хтела да поклони приватнику сачувате у општем интересу?

Још увек не верујемо, док не будемо видели јасан доказ да је земљиште у власништву државе. Имамо негативна искуства из дуготрајне борбе и вођења судских спорова у сличном случају са предузећем ,,Златибор турист“. То је још драстичнији пример злоупотребе, где је ,,Златибор турист“ из општинског јавног предузећа изнео комплетну имовину са статусом државне имовине у приватне руке. Пут за прелазак државне имовине на коришћењу у друштвеним предузећима у приватну својину очигледно је много лакши.

Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању .
Пријава за претплатнике или Претплата за нове кориснике

2 коментара

  1. Ова госпођа, тј. министарка, ако има и мало морала треба хитно да поднесе оставку, а да се надлежни органи позабве позадином ове трансакције. Уколико се то и не деси, што је врло вероватно, г. Вучић, председник Владе, треба хитно да је смени а надлежни да обаве свој део посла око позадине целог случаја, уколико желимо да постане високо морална, тј. правна држава.

    Thumb up 0 Thumb down 0

  2. necuveno i verujem, ni u jednoj zemlji sem srbije , moguce!!
    p.s.
    da li je trac ili istina da je ministarka o kojoj je rec prethodno bila clan cedinog ( propalog) ldp-a?/?

    Thumb up 0 Thumb down 0

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *