Почетна / БРОЈ 381 / Милан Кркобабић – Тамо где је Пошта ту је и Србија

Милан Кркобабић – Тамо где је Пошта ту је и Србија

Разговарала Наташа Јовановић
Пошта направи четири пута више финансијских трансакција него све банке заједно, и оно најважније, све провизије су значајно повољније. Пошта постоји и тамо одакле су други одавно отишли за профитом. У 16 општина у Србији нема ниједне банке, остала је само Пошта

Пошта Србије ове године обележава 175 година од формирања, и једно је од малобројних јавних предузећа која послују без губитка и доприносе буџету уместо да се из њега финансирају. Из године у годину Пошта остварује све већу добит и једна је од најуспешнијих домаћих компанија које послују профитабилно.

Чињеница да менаџмент посебно истиче смањење трошкова за више од осам одсто и раст нето добитка који је надмашио исти период претходне године за 40 одсто, као и то да Пошта редовно измирује све своје обавезе и на тај начин озбиљно пуни државни буџет био је повод за разговор са Миланом Кркобабићем, директором Јавног предузећа Пошта Србије.

У околностима све оштрије конкуренције, Пошта Србије је у првих шест месеци ове године забележила сјајан резултат. Чему можете захвалити на добијеној тржишној утакмици?

Пошта је убележила нето добитак у износу од 1,84 милијарде динара, односно 15,2 милиона евра, чиме је за 40 одсто надмашен прошлогодишњи резултат. У широкој лепези од 460 врста производа и услуга које Пошта пружа – грађанима, држави, привреди, физичким и правним лицима – током првих шест месеци ове године пружено је преко 233 милиона услуга.

Наравно, ја се захваљујем радницима Поште на изузетном и обавезујућем резултату који нас ставља далеко испред конкурената, како домаћих тако и страних. Пошта је добро организован систем, који наставља да нуди ваљане репере и за друга јавна предузећа, а то су висока профитабилност, раст и развој, инвестирање из сопствених средстава и пуна брига о запосленима.

Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању .
Пријава за претплатнике или Претплата за нове кориснике

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *