Почетна / БРОЈ 382 / Брчкање Војводине

Брчкање Војводине

Пише Бранко Радун
„Док војвођанска поља горе од суше, Пајтић се брчка у Хрватској“, или: Ко су фаворити хрватског лобија у Србији?

Речима из поднаслова могао би се укратко описати медијски пресек председника Демократске странке Бојана Пајтића, али и војвођанске политичке сцене у овом моменту. Многи му са правом замерају што је у моменту шовинистичке хистерије зване „прослава Олује“, заправо славља етничког чишћења и геноцида над Србима у Хрватској, он одлучио да летује у Хрватској. Изазива стид код поштених људи чињеница да, у моменту док се у Книну ори усташко „Убиј Србина“ уз логистику и благослов власти, лидер опозиционе странке из Србије летује у Хрватској.

Ма шта мислили о Ђинђићу на кога се сада позива Пајтић (ДС кампања „Пајтић као нови Ђинђић“) јасно је да Зоран, да је данас жив, сигурно не би летовао у Хрватској у време обележавања „Олује“ или пак оснивао војвођанску академију наука. Очигледан је у овим потезима председника ДС недостатак и политичког такта и осећања пристојности. Саветнике, ако има, требало би да подхитно промени, јер са оваквим политичким гафовима не само да неће постати лидер опозиције, већ ризикује и да изгуби прву позицију у ДС.

Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању .
Пријава за претплатнике или Претплата за нове кориснике

2 коментара

 1. Nista on ne gubi on svakim danom dobija dok god uspesno obavlja poslove za Nemce (bivse Vojvodjane) a s obzirom da je sa margine naselja u kom je rodjen ne ocekujte od njega nista pozitivno!!!

  Thumb up 0 Thumb down 0

 2. Lingvisticka vratolomija ili jezicka nedoumica?Sta je u donjem citatu „OSTATAK“Srbije, a sta
  „CELA SRBIJA“?Zivim li ja jos uvek u nekom ostatku nepoznatih granica? Ostatku od cega?
  Ako bi potpresednica Vlade i SNS izvolela razjasniti,zivo me zanima,buducnosti dece radi.
  Red je da znaju u kojoj se drzavi ,bez pasosa,mogu brckati.Hvala.

  „Надам се да ћемо изборе имати што пре само из једног разлога, а то је – не само да се у Војводини не живи боље него да кренемо на пут да се живи исто као у остатку Србије, како смо кренули да правимо реформе у целој Србији, потребно је да то радимо и у Војводини“, каже потпредседница СНС-а Зорана Михајловић.(RTS 16/08/2015)

  Thumb up 0 Thumb down 0

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *