Почетна / БРОЈ 378 / Ратни добоши у америчком Конгресу

Ратни добоши у америчком Конгресу

Пише Вили Вимер
Просто да човек не поверује сопственим ушима шта све последњих дана чује из Вашингтона!

Прво пусте да завришти некаквa свету непозната цивилна службеница америчких ваздушних снага. Нешто касније чујемо шта у америчком Конгресу изговара новoименовани начелник Штаба Оружаних снага САД. По њима је Руска Федерација највећи могући противник Сједињених Америчких Држава. Остаје нам само да се ухватимо за главу јер нам предстоје гадна времена зато што смо се нашли уклештени у много горим савезничким ракљама него што смо слутили.

Вашингтон се накострешио, али и горе од тога. Међутим, и ми у Европи временом смо стекли искуствo са водећим структурама савеза чији смо члан. И, управо ми, који смо му некада приступили ради заједничке одбране, данас само водимо ратове, широм света проузрокујемо јад и беду и још се чудимо што очајни људи беже у наше земље од страдања у својим, којима смо ми донели ратове.  Они долазе код нас и, хтели не хтели, схватaју да су врата за њих херметички затворена управо тамо где је ова злосрећна  политика закувана: у САД.

Ако амерички  Конгрес испаљује високо експлозивне тираде ка Москви, сама Русија ће дефинисати своје интересе. Међутим, и ми смо имали прилике да више од двадесет година стичемо искуство са својим великим источним суседом. Ово искуство ни најмање не одређује оно што Вашингтон данас нескривено заговара. Према поузданим изворима, високи амерички службеници у разговорима које воде у нашој земљи захтевају од нас да их верно следимо када је у питању наш однос према Руској Федерацији, заоштравајући ситуацију до крајњих граница. Папа је пре неколико недеља, приликом свог боравка на Балкану, упозорио на могућност новог светског рата. Скоро у исто време присутни на једној манифестацији су клицали нашем господину председнику, иако он заговара војне интервенције као ниједан његов претходник. Oчигледно, примењене методе дају резултате.

Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању .
Пријава за претплатнике или Претплата за нове кориснике

Превела Бранка Јовановић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *