Почетна / БРОЈ 377 / НАТО Србија

НАТО Србија

Пише Никола Врзић
Скупштина Србије је овог уторка, без иједног гласа против, НАТО војскама дозволила да се Србијом крећу као по НАТО територији

Војно неутралну Србију  – која се иначе слаже око мало чега али је задивљујуће сагласна у противљењу уласку Србије у НАТО, који ју је бомбардовао, отео део земље а остатак озбиљно разорио пре само 16 година – посланици Скупштине Србије су овог уторка, без иједног гласа против и са само једним уздржаним, прогласили за НАТО територију, по којој ће НАТО војници газити под истим правилима под којима ступају територијом било које чланице НАТО. Усвојен је, наиме, а да то скоро нико није приметио а још мање приметио колики је то проблем, Закон о потврђивању Споразума између држава чланица Северноатлантског уговора и осталих држава учесница у Партнерству за мир о статусу њихових снага, са Додатним протоколом Споразума између држава чланица Северноатлантског уговора и осталих држава учесница у Партнерству за мир о статусу њихових снага и Наредним додатним протоколом Споразума између држава чланица Северноатлантског уговора и осталих држава учесница у Партнерству за мир о статусу њихових снага. Скраћено СОФА, од Status of Forces Agreement.

 

АНЕСТЕЗИРАЊЕ ЈАВНОСТИ „Тај споразум“, образложено је јавности да би се јавност заварала и анестезирала, „онемогућава пролаз стране војске кроз Србију без позива државе“. Као да је и пре овог СОФА закона тако нешто било могуће, па је сада то спречено. „Споразум“, каже се даље, „како је у образложењу наведено, обезбедиће несметано функционисање и подизање оперативних и функционалних способности Војске Србије заједничким ангажовањем са другим потписницама тог споразума у мултинационалним операцијама. Осим тога, тај споразум ће допринети и испуњењу међународних обавеза Србије према концепту оперативних способности у циљу припрема сопствених снага за активан допринос јачању европске спољне и безбедносне политике. Како је поручено током расправе о ратификацији тог споразума, без позива Војске Србије ниједна друга војска неће моћи да пролази кроз територију Србије, нити да користи ресурсе наше војске.“

Какав бедан медијски спин. Или, српски речено, брижљиво и подло замазивање очију јавности како јавност не би приметила да није реч о томе да се СОФА законом „онемогућава пролаз стране војске кроз Србију без позива државе“, већ се, напротив, баш њиме ствара основ да наша држава позове страну, али не било коју него баш неку од НАТО војски, на пример албанску, на нашу територију. И то под оружјем и пуном ратном спремом.

Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању .
Пријава за претплатнике или Претплата за нове кориснике

9 коментара

 1. „Заклињем се на оданост Републици Србији и својом чашћу обавезујем да ћу поштовати Устав и закон, да ћу дужност члана Владе вршити савесно, одговорно и предано и бити посвећен очувању Косова и Метохије унутар Републике Србије“,
  horski izgovorise clanovi Vlade i…pravac Brisel ! Koliko odanosti,toliko granicnih prelaza;koliko casti i Ustava,jos vise IPAP,SOFA i
  NATO okupatora;koliko predanosti i savesnosti,toliko posecenih zapisa…aman zaman,ne zaklinjite se vise,mole vas Ustav i zakon.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 2. To je najvjerovatnije HVALA Rusiji za VETO u OUN na rezoluciju usmjerenu protiv Srpskog Naroda!! Od drzavnog udara kojim je nelegalno smijenjen SLOBODAN MILOSEVIC Srpski politicki vrh se redovno mijenja, kao sto se mijenja isprljan ves!! Ovi novi koji dodju, uvijek pocine vecu stetu po Drzavu Srbiju od onih prethodnih…….a u svima nama tinja neka potajna nada da ce na vlast NAPOKON ,doci i oni koji VOLE i POSTUJU Drzavu Srbiju! Dok god Briselu i Wasingtonu u politickom zivotu Srbije bude dozvoljeno da “ biraju spil, i dijele karte“ na izborima ce uvjek pobjedjivati VELEIZDAJNICI.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 3. Čak i da se na momenat zanemari ta činjenica šta je NATO radio nama i drugim „neposlušnim državama“ i čitajući njihovu doktrinu da imaju pravo da napadnu sve koji nisu sa njima i koji ugrožavaju njihove nacionalne interese (SAD), kao majka i humanista mogu izjaviti sledeće: Mislim da nijedna majka ne sme dozvoliti da njen sin ide u pohode na tuđe države, da brani neke tuđe interese, da ubija tuđu decu i drugu nejač a da pritom sam bude glineni golub i opravdana meta tog naroda. Smatram da je to najjači argument protiv NATOa uz naravno još mnogo drugih.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 4. Маске су пале.
  Велеиздаја.
  Храни сина па шаљи у војску,
  Србија се умирит не може

  Thumb up 0 Thumb down 0

 5. poslanici republike Srbije su za mene veleizdajnici zbog usvajanja SOFA zakona.Uzaludno je stavljanje spiska svih poslanika na stub srama, jer oni nikome neće odgovarati.Samo će ih istorija pamtiti, i buduće generacije će znati koji pojedinci prodaju slobodu i čast svojih građana da bi se zadržali na vlasti.Neshvatljivo je da takvi pojedinci ni malo ne brinu o prokuženju njihovih porodica.Za navek,ostaće sinonim za nečoveštvo i izdajstvo.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 6. &pedja
  Gospodine pedja, ovi “ Nasi “ veoma brzo uce. Sve su naucili od STJEPANA MESICA. I on je polozio svecanu zakletvu kao predsjednik S R JUGOSLAVIJE!! Nedugo potom sa govornice HRVATSKOG SABORA dao je dobro nam poznatu izjavu : “ ….zadatak sam izvrsio S R JUGOSLAVIJA vise ne postoji „!!!

  Thumb up 0 Thumb down 0

  • Mene je moja nana ucila da je zakletva svetinja ako onaj ko se zaklinje nije avetinja.
   Bestidnicima nista nije sveto.Po tome se i prepoznaju i medjusobno uvazavaju.
   Avetinjsko vreme.Pozdrav .

   Thumb up 0 Thumb down 0

 7. Има ли у тој скупштини и режиму, уопште бар `милиграм` памети, па да се запита о могућој вези слободе натовцима, да `без позива` улазе у Србију, – са сребреничким „каменовањем шејтана“; са чињеницом, да се у потаји `хладе` нови `споразуми` о отуђењу КиМ чекајући формални `параф` ?
  Хиперактивна натовска `офанзива`, коју су повели Британци са `геноцидном` резолуцијом у СБ УН, не делује ли као `најава`, да када је ова `фаза` у вези отимања КиМ, близу конца, да треба активирати БиХ `агенду` ?
  Вучић, који је у стању да контролише `своје` је преживео покушај линча, а да није ? Зар натовци, за случај `немира` у Рашкој области – `без позива` не би посели и то подручје ?
  И док маџарска војска поставља ограду на граници, Пастор `јуниор` говори о – `законодавсној` надлежности АП Војводине ?
  Хорти је, под изговором (лажних) `напада` на маџарску мањину, – ушао са својим трупама у Бачку, 1941.г. ?
  Па зар и маџарска војска, /према ИПАП и СОФА опасним глупостима по Србију/ не спада у натовске трупе, које сада и без позива или одлуке УН – слободно могу да `ушетају` на север Србије ?
  “ Случајности“ ???
  Разумни би, без одлагања ставили такве опасно штетне `споразуме` – на `лед` ? А министра војног, у – оставку ?

  Thumb up 0 Thumb down 0

 8. Вук започео Вучић аминује.
  Како сада тумачити сав онај јалови посао доношење свих тих
  закона, патетичних говора, заклетви ( Србиија ми је најважнија на свету), како доћи на гробове палих ратника, који падоше бранећи
  своју отаџбину, своју породицу, своје ЈА, своју Србију и погледати
  тај сури камен и остати мирне душе. Зар баш у тој сада слободно рећи
  т.з. народној скупштини није се нашао ни један једини глас против?
  Сада постаје јасно зашто се води таква политика, политика којом се замагљују стварне намере, како патриоте и нормални људи неби реагирали, и неби тражили ванредне изборе. И опозицију и позицију треба због овога у колони спровести из Скупштине у Падинску скелу.
  Сетимо се само оног мука пред гласања у УН-у о геноциду у Сребреници, сем председника Николића нико није пустијо гласа протеста,ваљда да се не замере господарима, својим господарима из
  пакла, код којих се налазе пуни коферчићи.
  Посебно и до неба захваљујем се мајчици Русији што је својим гласом онемогућила да мој часни народ буде анатемисн као геноцидан, народ који никада у својој историји није био нечастан и
  неморалан. Хвала председнику Путину на часној одлуци, и да зна да га народ никада неће изневерити, јер нас је спсио од проклетства, који су нам припремили удружења паклених намера уз подршку неких
  наших „државника“ Хвала, хвала.—-милан

  Thumb up 0 Thumb down 0

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *