Почетна / БРОЈ 380 / Милан Стаматовић – Србију министарка урушава изнутра

Милан Стаматовић – Србију министарка урушава изнутра

Разговарала Невенка Стојчевић 
„Случај Златибор“ је нечувен преседан у новијој српској историји, у уређеној држави министарка Зорана Михајловић би после овакве – скандалозне одлуке одмах, и сама, морала да поднесе оставку, а могла би да падне и цела влада, тврди наш саговорник

Давно заспалу Србију није пробудила одлука владе Србије да успешну и профитабилну компанију „Телеком“ прода за две милијарде евра, па чак ни вест коју су ових дана медији објавили и одакле се може разумети да је „министарка Зорана Михајловић, потпредседница владе Србије, приватнику поклонила државно земљиште вредно четири милијарде евра“. Дакле, „поклон“ је дупло вреднији од најпрофитабилније српске „фирме“! Ако Србија ни сада не устане у одбрану својих националних интереса, биће то крај за нас и нашу децу. Јер, поклањање овог „златног рудника“ је давање наше будућности у бесцење, поручио је у разговору за „Печат“ председник Општине Чајетина Милан Стаматовић, оснивач и члан Председништва Српске народне партије (СНП).

Ову кратку и непотпуну вест објавили су само ретки медији који још нису под контролом руке Дејвида Петреуса, бившег директора ЦИА. О чему се, заправо, ради?

 

Ради се о нечувеном криминалу, тешкој крађи државног земљишта каква није забележена у новијој српској, а вероватно ни светској историји. Општина Чајетина не би ни сазнала како је од Србије отуђено и приватном друштву Пољопривредног комбината „Златибор“ (ПКЗ) поклоњено 2.213 хектара државног земљишта да (општина) није тражила дозволу за прелазак гондоле од Златибора до Торника преко поменутог земљишта, чија изградња из средстава Општине Чајетина треба да почне крајем августа. Кад смо отишли код републичког правобраниоца да тражимо ту дозволу, он нас је гледао у чуду и обавестио да треба да је тражимо од новог власника земљишта. Тако смо, пуким случајем, сазнали да је министарка Зорана Михајловић, потпредседница владе Србије, својим потписом на решења Министарства грађевине, саобраћаја и инфраструктуре од 6. и 8. јула 2015. ово земљиште вредно четири милијарде евра уписала на приватно лице.

Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању .
Пријава за претплатнике или Претплата за нове кориснике

4 коментара

 1. Мало се и Стаматовић прави необавештен. Ако је та фирма одавно купила предузеће „Златибор“, онда је морала да зна и Општина и друге службе!
  И сад наједном 4 милијарде евра?Ало, богатство?Ко ти о још безецује?
  И сад се не помиње да против ове фирме хоће да протестују грађани (што је Океј) али и инвеститори(који, у чије име, повређени?)

  Чињеница је да земљиште мора да буде државно у целој Србији, па и Златибору, али неко на брзину доноси законе који су лоши, а сви ћуте?

  И ко зна колико је милијарди у змљишту до сада отишло у треће руке на Златибору, Копаонику,…. и нико се није бунио , али сад наједном проблем.
  Проблем треба решити тако да се заштити сва имовина Државна, и ова и друга на Златибору, и другим местима, … и да е уведе ред , а не да се изненадно побуне само у једном случају, а ћуте у вези другог, трећег случаја?

  Сви се мало праве…ако ништа необавештени, а трећи се масно окористе на уштрб народне имовине!?

  Гондола мора да прође и земљиште у целој Чајетини је државно.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 2. Da pravo i pravda nisu u egzilu vec 15 godina, svi dosadasnji „poklonodavci“ i
  „poklonoprimaoci“drzavne imovine bi vec bili u zatvoru,a ovo dvoje u pritvoru.
  Ako je ovaj intervju G.Stamatovica najava pocetka ustanka protiv novih dahija,
  pozdravljam i pridruzujem se.Neko i negde mora da pocne.Nije se s narodom igrati.
  Dojadise lopovluk ,otimacine i marifetluci. „Po zakonu“.’Bem ti takav zakon.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 3. Gospodine predsedniče Opštine Čajetina,pozovite gospođu MINISTARKU na svečanost povodom polaganja kamena temeljca na Preobraženje 2015 godine.Imam utisak da je naučila lekciju a uveličaće slavlje! Mi Zlatiborci smo uvek bili dobri domaćini,praštali,poštovali sagovornike i UVEK BILI DOSTOJANSTVENI I TVRDI U ODBRANI !!! S R E Ć N O !!!!

  Thumb up 0 Thumb down 0

 4. U ovom rašamanu oko otimanja državne imovine na Čajetini, odavno, bar 20 godina se pljačka državna imovina i niko nije, niti će odgovarati.ljudi sa vrha vlasti koji su je postavili morali bi da daju ostavke, a ne pion Zorana Mihajlović.Koliko je samo Dinkić napravio štete, pa Jelašić itd. i nikom ništa.Kada je Miloš Obrenović pravio konak kod Saborne crkve, u dvorištu gde su se izvodili radovi, postavio je vešala.Majstore svih profila čekala su vešala ako nešto zabrljaju.Nažalost, ta vremena su prošla.

  Thumb up 0 Thumb down 0

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *