Почетна / БРОЈ 373 / „Танго” ентузијаста Светске владе

„Танго” ентузијаста Светске владе

Пише Биљана Ђоровић
Због чега лондонски Гардијан на насловној страни објављује: „Заборавите Самит Г7, Билдерберг је (место) где крупне зверке иду“

Састанак Клуба Билдерберг, 63. по реду, ове године се одржава од 11. до 14. јуна у Интералпен хотелу у Телфс-Бухену (Аустрија) смештеном на надморској висини од 1.300 метара у ексклузивном амбијенту у Тиролским Алпима.

Око 140 учесника из 22 земље  потврдило је долазак. Припадници војно-обавештајних структура, политичари, нафтни, банкарски, фармацеутски, медијски магнати, директори највећих компанија и енергетских гиганата, креатори политике и професори најпрестижнијих универзитета позвани су, као и увек, од стране Акционог комитета Клуба, који одлучује ко одговара критеријумима  „билдерберговаца“, а то су, по писању Данијела Естулина, аутора књиге Клуб Билдерберг, „ентузијасти глобалног светског поретка и фабијански социјалисти“, што раде на успостављању тоталитарне контроле друштва и свих његових активности“ преко Светске владе. Никоме ко се на списку не налази није дозвољено да се приближи хотелу током одржавања састанка. Група Билдерберг плаћа смештај за делегате и званице; хотел се празни од гостију и особља и „елита“ доводи своје куваре (одликоване са три „Мишленове“ звездице) батлере, конобаре, секретаре, телефонске оператере, помоћнике, чистаче, службе безбедности… Пир „елите“ кошта у просеку око 10 милиона евра.

Званични сајт Клуба Билдерберг објавио је списак позваних чланова и агенду овогодишње конференције. Као и увек, званична листа тема није потпуна и дата је у баналним назнакама које ништа не откривају: вештачка интелигенција, сајбер сигурност, хемијско оружје, актуелна економска питања, европска стратегија, глобализација, Грчка, Иран, Средњи исток, НАТО, Русија, тероризам, Британија, САД, амерички избори.

 

Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању .
Пријава за претплатнике или Претплата за нове кориснике

 ПАРАНОЈА

Финализација TTИП споразума, као следећег стуба Светске владе, једна је од битних тачака овогодишњег плана активности Билдерберга. Тајни међународни споразуми, попут TTИП, TИСA (тајни међународни споразум о потпуном „де-регулисању“ светског тржишта услуга) и ЦЕТА (Comprehensive Economic Trade Agreement) уводе земље Запада у колонијални поредак под управом концерна, корпорација и војноиндустријског комплекса САД, захваљујући Билдербергу.
Међу главним стратешким плановима Билдерберга су разбијање способности Кине и БРИКС да представљају изазов униполарном систему, као и дискредитација кампање за референдум о изласку Британије из ЕУ.
Важна тачка су и амерички председнички избори 2016. Присуство Џима Месине из „Месина групе“ – организације која је водила Обамину кампању за изборе 2012, а сада је анагжована у форми саветника Хилари Клинтон, показује да је Хилари Клинтон Билдербергов избор за 2016. годину. Билдерберг ће подржати Месинин поход за финансијску подршку бројних транснационалних корпорација и банака чији су представници присутни на овом тајном састанку.
Но, присуство 2 000 федералних полицајаца који у кругу од 10 км забрањују пролаз новинарима, истраживачима и заинтересованој публици показује да је Билдерберг „елита“ упала у опасну параноју. Веома је забавно гледати на интернету, који прати милионска публика широм света, у какве (за њих ужасавајуће) ситуације упадају елитни командоси „Кобре“ и федерални полицајци при сусрету са репортерима Infowars, Робом Дјуом и Џошом Овенсом, који се позивају на демократске вредности и право медија на извештавање.
Да ли се и овим, наоко ситним „детаљима”, коначно потврђује да је откривање истине о раду и плановима Групе Билдерберг у основи њене пропасти и победе човечанства над креаторима Новог светског поретка?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *