Почетна / БРОЈ 371 / Од Скопља до Бање Луке…

Од Скопља до Бање Луке…

Пише Стефан Каргановић
После Македоније, „обојена револуција“ спрема се и у Републици Српској

Нагло пооштравање трајно латентне македонске кризе, од тренутка када се влада премијера Николе Груевског определила за учешће у „Турском току“, одражава се у најзанимљивијим видовима. Један од доказа хитности извођења преврата у Македонији и постављања бране непожељним енергентима из Русије, јесте то да је прошлогодишња награда за корисне идеје за изазивање друштвеног метежа и свргавања власти више него удвостручена. У децембру прошле године Сорошева фондација, УСАИД и њихова сателитска македонска филијала „Форум“ нудили су по 1.500 долара за сваку добру идеју. Сада се инвентивним сарадницима преврата за идеју плаћа по 3.500 долара.

„КАНВАС“ У МАКЕДОНИЈИ Нескривено присуство београдске агенције „Канвас“ у Македонији, агенције специјализоване за рушење влада које су у политичкој немилости Запада, немирима у Македонији даје изузетно озбиљан, професионалан и злослутан тон. У Украјини и Египту, да не помињемо бројне друге локалитете, „Канвас“ је већ стекао богато искуство у производњи усмераваног хаоса под плаштом „ненасилног протеста“ против наводно недемократских и корумпираних влада, које све имају заједнички именитељ да су на западном списку за одстрел. Где се појаве Срђа Поповић и његови технолози „обојених револуција“, људске жртве, разарање и друштвени колапс закономерно следе за њима.

Како извештава македонски дневник „Вечер“, „студенти су у децембру 2014. и јануару 2015. године били плаћени и обучавани како да изводе протесте. Срђа Поповић се лично појавио у марту, априлу и почетком маја 2015. и састајао се са Заевим (вођа опозиционог покрета који се финансира из иностранства – наша прим.) Шестог. маја активисти „Канваса“ су физички напали припаднике полиције и том приликом су нанели повреде тридесетосморици.

Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању .
Пријава за претплатнике или Претплата за нове кориснике

3 коментара

 1. Zašto Srbija dozvoljava ovakvoj organizaciji i njenom vođi da egzistira u Beogradu? Zar to nije sramota za jednu normalnu državu? Na kraju krajeva ta ista persona je od 2000 godine zaslužna za mnoge nečedne stvari koje su se događale na našim prostorima.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 2. Драгица

  Човечанство ће још много невине крви пролити док не дође до мира.Није канвас једина организација која има револуционарне амбиције и делује под окриљем сила из иностранства.Савремени ратови су без витештва,храбрости,љубави…Гола сила,подмуклост и мржња која ће најмање победнику донети добро.Ми још не схватамо у каквом вихору живимо тачније,нећемо да поверујемо зато што је нада још жива и нека никад не умре зарад будућих генерација које ће доћи после огромног пакла који тек долази.Издајника је увек било и биће а ви пазите колико ћете им веровати.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 3. Душан Буковић

  У овом контексту ваља указати на југословенске републичке границе и на Светску Федералну Владу са седиштем у Сједињеним Америчким Државама у коју је Јосип Броз укључио југословенске представнике др. Алексу (Алоша) Беблера и др. Лазара Мојсова (World Federal Government, United World Federalist, World Constitution and Parlament Assocation ) да би се уклопио у виталне интерсе западно-еврпских и америчких империјалиста које оличавају тријалисти: чаробњаци међународне масонерије, римски католички темплари и кабалисти (Види: Olivia Marie O’Grady, The beast of the apocalypse, Benicia, California, 1959, str. 397; Gary H. Kah, En route to global occupation – A high ranking Government Liaison exposes the secret agenda for world unification, Lafayette, Louisiana, 1992, str. 189).
  Такође, ваља поменути и један интервју индијског премијера Индире Ганди дописнику Танјуга у којем дословно стоји:
  “Прошла су времена када су границе мењане силом – изјавила Индира Ганди говорећи о кризи на Средњем истоку и наглашавајући да Индија подржава иницијативу председника Тита
  (Њу Делхи, 7. Октобра, Танјуг) – Индијски премијер Индира Ганди изавила је да ће приликом предстојеће посете нелом европским земљама и УАР разматрати са лидерима тих земаља најактуелније међународне проблеме, али да са интересовањем очекује и разговоре о билатералним односима између Индије и тих земаља. Ову изјаву Индира Ганди дала је у интервјуу са дописником Танјуга у Њу Делхију Ладиславом Брузорем уочи свога одласка у посету Београду, Варшави, Букурешту, Софији и Казру. На путу у Варшаву, индиски премијер ће се зауставити у Москви.
  Индира Ганди изразила је забринутост због ситуације на Средњем истоку истичући да се мир може обезбедити само повлачењем израелских снага на положаје од 4. јуна и правичним и часним решењем проблема палестинских избеглица… Прошла су времена када су границе мењане силом…” (Види: Борба, Београд, 8. Октобар 1967).

  Thumb up 0 Thumb down 0

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *