НИС у 2015. подржава 152 пројекта у оквиру конкурса „Заједници заједно“

У оквиру јавног конкурса „Заједници заједно“, компанија НИС ће у 2015. години финансирати 152 пројекта, са циљем да се, кроз њихову реализацију, унапреде услови живота у локалним заједницама у којима компанија послује и допринесe њиховом развоју.
Компанија је ове године издвојила 110,5 милиона динара за реализацију пројеката на територији Београда, Новог Сада, Ниша, Чачка, Панчева, Зрењанина, Кикинде, Новог Бечеја, Житишта, Кањиже и Србобрана. Пројекте ће реализовати институције, удружења грађана, спортска и струковна удружења која су се пријавила на јавни конкурс НИС-а.
Комисију за одабир су чинили представници компаније, локалних самоуправа, као и угледне личности из локалних заједница, а ове године је, први пут, у избору пројеката учествовало и становништво.
Од 1 225 пријављених, комисија је, према унапред утврђеним критеријумима, изабрала пројекте водећи рачуна да буду подржане иницијативе из пет области: спорт, култура, наука, заштита животне средине и помоћ социјално угроженим групама. Као и у претходним годинама, критеријуми за избор су били: значај решавања проблема за локалну заједницу, укљученост локалне заједнице у све фазе пројекта, оправданост буџета у односу на предложене активности, релевантност проблема којима се пројекат бави у односу на потребе локалне заједнице и усклађеност постављених циљева, предложених активности и очекиваних резултата.
Рок за реализацију пројеката је 31. децембар 2015. године, а комплетни резултати конкурса јавно су објављени на интернет адреси http://zajednicizajedno.nis.eu/izabrani-projekti, као и на сајтовима локалних заједница.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *