Почетна / БРОЈ 371 / Може ли Блера да опере „Хидрант“

Може ли Блера да опере „Хидрант“

У британској штампи испливала мрачна истина о улози политичке елите у злостављању деце

Пише Никола Мартић
Јавност у Великој Британији све гласније захтева да се разбије завера ћутања о ланцу педофилије који је, како се сумња, већ више од сто година присутан у врху острвског система социјалне сигурности и јако је добро повезан са појединим високим члановима естаблишмента. „Пале“ су и прве доживотне робије а на удару је и некадашњи британски премијер Тони Блер

Утицајни „Гардијан“ објавио је пре неколико дана информацију да се у Британији тренутно води истрага против 1 400 особа осумњичених да имају везе са „историјским случајем злостављања деце“ у систему социјалне сигурности. Према речима једног високо рангираног официра полиције који учествује у истрази под ознаком „Операција Хидрант“, осумњичена је и 261 јавна личност, међу којима су и политичари, али и „звезде“ из „шоу бизниса“, индустрије музике и филма, ТВ лица и познати радио водитељи.

Како преносе готово сви већи светски медији, па и утицајна руска ТВ мрежа „Раша тудеј“, шеф ове операције британске полиције Сајмон Бејли изјавио је да у истрази „готово свакодневно искрсавају нови осумњичени“. „Бројке о којима данас говоримо су само један исечак у времену“, рекао је Бејли. Он је навео да се „злостављање углавном догађало у институцијама а да је чак 666 случајева у овом тренутку могуће повезати са британским естаблишментом“. Истрага се води у 154 школе, 75 домова за смештај деце са проблемима у понашању и деце без родитељског старања, као и у 40 установа верског типа.

Циљ „Операције Хидрант“ Ирски дневник „Белфаст телеграф“ пренео је недавно сведочење Брајана Гемела, некадашњег официра британске тајне полиције МИ 5 (Служба безбедности) о заташкавању педофилије у врху државе. Ово сведочење додатно је узбуркало острвску јавност која већ годинама тражи истину о моћном педофилском ланцу у систему социјалне сигурности. Сумња се, наиме, да злостављање малишана у систему заштите деце без родитељског старања има директне везе са неким високо рангираним британским политичарима и врло моћном аристократијом. Међу политичарима који се доводе у директну везу са осуђеним педофилима налази се и један министар из некадашње владе Тонија Блера.

У изјави за „Белфаст телеграф“ Брајан Гемел је рекао да му је шеф Службе безбедности наредио „да престане да копа“ када му је својевремено изнео сумње о постојању развијеног ланца педофилије у дому за незбринуту децу у Белфасту (Дом „Кинкора“, Белфаст, Северна Ирска). Ово сведочење пренела је ирска телевизија „Вести Канала 4“ као део приче о Ричарду Керу, човеку који је јавно сведочио о ужасима што је у британским домовима преживео као дечак.

Кер је испричао да је са још двојицом дечака систематски сексуално злостављан седамдесетих година ‒ био је одвожен у Лондон и тамо „изнајмљиван неким врло моћним члановима вестминстерског ланца педофила“. Рекао је да су га до 15. године сексуално злостављали британски политичари и високи чланови естаблишмента у луксузном апартману вестминстерског хотела „Долфин сквер“, као и у хотелу „Елм гест хаус“ (западни Лондон). Према писању острвске штампе, обе локације су под истрагом Скотланд јарда, која је започета поводом убиства једног дечака. За ово убиство осумњичен је и један британски парламентарац, члан Конзервативне партије.

Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању .
Пријава за претплатнике или Претплата за нове кориснике

Један коментар

  1. Postovani citaoci bili smo svedoci Blerove politike zamislte koliko je taj covek nemoralan i bestidan da dodje u Beograd .Tu Se vidi koliko je on bez vrednosti kao covek. Nemogu da verujem da Srbi tako lako oprastaju . Clanak nisam procitao jer taj covek. Za meine neznaci nista

    Thumb up 0 Thumb down 0

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *