Почетна / БРОЈ 369 / Кумановска битка за балкански рат

Кумановска битка за балкански рат

Пише Никола Врзић
Намеру која стоји иза терористичког напада у Куманову понајбоље су разоткрили Џозеф Диогарди у Вашингтону и Амос Хохштајн у Атини, наравно, уз све остале евроатлантске званичнике који ни речју нису осудили албанске терористе у Македонији

Можемо само да се надамо да су српске безбедносне службе у потпуности обрадиле неименованог немачког држављанина који је 9. маја – иначе, на дан сукоба македонске полиције са терористима Албанцима у Куманову – ухапшен на граничном прелазу Батровци зато што су код њега пронађена 1.002 детонатора за активирање експлозива.

Толики детонатори, наиме, одговарају не мањој количини експлозива, и ко зна коликој могућој смрти у њиховим експлозијама. Очигледно да није реч о легалном увозу за, рецимо, потребе Војске Србије, а толика – 1.002 – количина детонатора искључује и могућност њиховог кријумчарења за потребе неке од криминалних група. Остаје, дакле, тероризам. А како је овај неименовани немачки држављанин улазио у Србију – узгред, није незанимљива ни та лакоћа с којом је, одакле год, стигао до српске границе – логично је и претпоставити да су детонатори, експлозије и смрт и намењени баш Србији или њеном најближем окружењу, то јест, да нису на пропутовању ка Сирији или неком другом, удаљеном жаришту; тамо свега тога, уосталом, већ има у довољним количинама. Брига за нашу безбедност је утолико већа што се заплена – на којој српским службама безбедности свакако треба честитати са захвалношћу – догодила баш у време разбуктавања напетости и оружаног сукоба у нашој непосредној близини, у Македонији и то надомак српске границе, у Куманову, па отуда и нада да је овај случај, како рекосмо, полицијски и безбедносно обрађен у потпуности, дакле, укључујући и комуникацију са надлежним немачким службама, и било би заиста занимљиво проучити садржину њиховог одговора.

ХАРАДИНАЈЕВЕ ВЕЗЕ Зашто? Зато што постоје више него снажне индиције да је у терористичку акцију у Куманову умешан Рамуш Харадинај, некадашњи командант ОВК за „Дукађин“, тј. Метохију, а сам Харадинај – како показује један пресек сазнања о њему који су израдиле српске службе безбедности – има безбедносно интересантне везе и са немачким и америчким обавештајним службама.

Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању .
Пријава за претплатнике или Претплата за нове кориснике

 

Један коментар

 1. Jos jedna zalosna prica- poput one basne o zabi i skorpiji- koja se ciklicno ponavlja.
  Nekim narodima su istorija i njena „naravoucenija“ uciteljice zivota.Balkanskim
  pravoslavnim ponavljacima,izuzev Grka,bilo to novokomponavane nacije kao Montenegrini,
  Makedonci…ili naivni Srbi, ocigledno treba nacrtati prirodu arbanaske skorpije i njenu
  spremnost da, zapadom hipnotisane, zabe“ bocnu“ na sred reke.Ujka Sem,kao licensirani
  odgajivac i zastitnik skorpija,moze slobodno da trlja ruke.Sto,uostalom,i cini.

  Thumb up 0 Thumb down 0

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *