Почетна / БРОЈ 370 / Куманово као Рачак – повратак метода Вилијема Вокера

Куманово као Рачак – повратак метода Вилијема Вокера

Пише Никола Мартић
Званичници западне алијансе данима одбијају да акцију терориста у Македонији назову правим именом и тиме подстичу функционере НАТО државе на Космету да јој прете. „Вокер методологија“ за изазивање насиља и рата поново је актуелна на Балкану

 

Aмеричка „Мајдан технологија“ је у Скопљу заказала и зато је уследила крвава кумановска ратна драма. Усред „македонског мира и напредовања ка ЕУ“, из суседног НАТО „демократског раја“ извршена је крвава оружана агресија. Актери су познати амерички штићеници из ОВК. Епилог свега тога, и по методологији и по броју мртвих, неодољиво подсећа на Рачак.

Македонци би морали да се чувају. Где год да се догађа нешто као Рачак, ту је присутан и неко као Вилијам Вокер и то, ако не физички, онда макар само симболички, као метод. Вокер је онај Американац који је са позиције шефа Косовске верификационе мисије ОЕБС сличну интервенцију српске полиције против групе терориста ОВК, каснијом манипулацијом истраге, прогласио за злочин над цивилима. Под тим изговором  извршена је над Србијом и СРЈ најдивљачкија агресија најснажнијег војног савеза откад постоји цивилизација.

 

Методологија ратних подметања На позицију са које је припремио злочиначку агресију Америке и НАТО на СРЈ и Србију Вокер је доведен са функције специјалног изасланика генералног секретара ОУН на место шефа Прелазне администрације Уједињених нација за Источну Славонију, Барању и Западни Срем у бившој Југославији. Колика је била моћ Америке у том тренутку, говори и чињеница да је Влада СРЈ  јануара 1999. донела одлуку о проглашењу Вокера персоном нон грата, али само недељу дана касније, та иста влада је, на интервенцију председника и премијера Руске Федерације, опозвала своју одлуку. Русија је у том тренутку следила вољу САД.

Сам Вокер је последњи пут и физички јавно боравио на месту злочина јануара 2012. године. Снимљен је на протесту Албанаца са КиМ који је организовао Покрет „Самоопредељење“. Овим протестом су блокирани административни прелази а Вокерово присуство говори о томе ко је стварни организатор ове манифестације.

Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању .
Пријава за претплатнике или Претплата за нове кориснике

2 коментара

 1. Рукопис је јасан. наћин познат, лаж, обмана, подметање, терор, уцене и условљавања!?

  Ваљда нам је јасно , надам се, да они нису одустали од циља да нас скроз приземље/утемеље, и економски, па самим тим и војно, и као ддржаву разбију.

  Мењају само начин извођења прљавих подметнутих дрон акција, може да буде свашта у будућности( у Сирији чине зулум)… ами изненађени и зачуђени!?
  Зачуђени јер јевропа и САД, НАТО ћуте и балансирају, чак више критикују званичну БЈРМ, па и Србију критикују?

  Само економска одбрана/развој, развој наменске индустрије,развој јаких државних корпорација које вуку напред и гурају извоз, само обновом можемо да парирамо нарастућем тероризму , које долази, нажалост.

  Под хитно да се реорганзују наше снаге безбедности на нивоу Округа, да се војска и полиција опреме вишенамеснким хеликоптерима, јер како видимо и БЈРМ имају јаку хекликоптерску ескадрилу(која их је спасила од ранијих оружаних устанака) и кроација има ескадрилу савремених хеликоптера, и Албаниа има модерну ескадрилу хеликоптера?

  А ми ?Зачуђени и у размишљању?
  Да под хитно набавимо ескадриле савремених војно/полицијске вишенаменских хеликоптера( Ми-24, Ка-60 , Ансат …) јер је потребна муњевита реакција и приступ свакој тачци у регону! Да се не изненадима ако непријатељ атакује сличним методама и срествима, муњевито,п а збришу???

  Thumb up 0 Thumb down 0

 2. Да ли ми се учинило или нека Аида прети: „Немој да 7 милиона голоруких? Албанаца крене.“

  А где мисли да нађе тих 7 милиона? У Албанији Албанаца више практично нема. 2 милиона их је прешло у Македонију, 1 милион у Грчку, од окупације Косова од стране Американаца, на оних 800.000 дошло је милион до милион и по Албанаца из Албаније. Што дошло, а што прошло на путу ка европским земљама и европској социјалној помоћи. Мало је ко остао у Албанији, само Срби, Грци и остале мањине којима је брањено да се изјашњавају као припадници својих нација, а и данас им се брани.

  Thumb up 0 Thumb down 0

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *