Почетна / БРОЈ 370 / Када све утихне…

Када све утихне…

Драгомир Антонић 

Турци петла ухватише/ па га бише по табани
Дај ти петле нама ‘арач!
Одговара куси пет‘о:
Какав ћу вам ‘арач дати?/ Нит сам орач, нит сам копач
Већ сам кокин танцовођа!

Харач који су Турци у народној песми уводили петлу примењује се и данас под именом музички динар или естрадни порез. С обзиром на то колико се у држави Србији по телевизијама игра и пева, има смисла. Посла нема, сем у „Паровима“ или у некој државној агенцији за продају магле под слоганом „Евроунијаћење нема алтернативу“. Само да се отворе поглавља. Отварање фронта у Нормандији са искрцавањем трајало је десет пута краће.

ЛУДЕ ЗА „ФЕРАРИЈЕМ“ Занимљиво је да у „Паровима“ и „Отварању поглавља“ учествују даме заљубљене у италијански аутомобил „ферари“. Једна у њему годинама седи. Чека. Да се отвори. Друга је „ферари“ узела за уметничко име. За њу кажу да је случај за докторе. За прву не кажу ништа. Има још сакалуда које су за све оно што нас, по њиховој кокошијој памети, држи на евроунијатском путу. Нема стида, нема срама, само нек Бриселу одговара.

Власт обећава да ће пензије бити велике као што никад нису биле. До краја мандата. Само није јасно до краја чијег мандата. Владиног или пензионерског? С друге стране, уводи се харач на све и свашта. Најновији је на отпушавање. Запушили се канали. Уместо да отпуше канале, они увели харач на отпушавање. Важно је да се харач сакупља и народ забавља.

Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању .
Пријава за претплатнике или Претплата за нове кориснике

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *