Почетна / БРОЈ 371 / Генетички модификована академија наука

Генетички модификована академија наука

ВОДЕ ЛИ СРПСКУ АТИНУ ПУТЕМ СРПСКЕ СПАРТЕ?

Пише Игор Јовановић
После дебакла на председничким и парламентарним изборима и унутарстраначких свађа, Војводина је остала последње упориште Демократске странке и њених сателита. У борби за власт у Покрајини, они су припуцали из свег расположивог оружја и упустили се у опасну игру стварања новог идентитета и нове нације. Најновији корак ка овоме је оснивање такозване ВАНУК. Постоји ли неки интерес изнад интереса останка на власти?

Аутономна Покрајина Војводина остала је последње упориште бивше српске власти оличене у Демократској странци и њеним савезницима. И сасвим је сигурно да се демократе неће лако одрећи последњег бастиона. Не само зато што би тиме изгубили значајно извориште гласова и контролу над новчаним токовима за српске прилике добростојећег региона већ и зато што од задржавања власти у Војводини углавном зависи и опстанак Бојана Пајтића на челу ДС.

А Пајтић је, иако не делује као лидер који би демократама могао да поврати стари утицај на нивоу целе Републике, већ у два наврата показао да и те како уме да „обори руку“ скоро свемоћним напредњацима када је реч о Војводини. Најпре је глатко одбио њихов покушај да преласцима посланика преузму већину у Скупштини Војводине и елегантним маневром оставио без неколико мандата дојучерашњег страначког шефа Бориса Тадића и његову Социјалдемократску странку у тренутку када се она нећкала између загрљаја са Александром Вучићем и коалиције са демократама и лигашима. Потом је, у грубој игри у Инђији, где су цена власти биле и крваве главе и прединфарктна стања појединих локалних одборника, Демократска странка показала да и на тај начин може да се супротстави Српској напредној странци.

Истини за вољу, ни напредњаци немају много скрупула у жељи да преузму власт у Војводини. Они већ месецима свакодневно издају саопштења где Бојана Пајтића називају „шефом криминалног режима у Војводини“ и оптужују га за „крађу народног новца“ преко Развојне банке Војводине и сличних пројеката, иако су случајеви које помињу изгледа далеко и од саме оптужнице, а камоли од пресуде о кривици председника демократа. Ствари су чак дошле дотле да је потпредседник СНС Игор Мировић морао да се извињава Пајтићу због изјаве да је председник ДС „психопата и умоболник“ који га лажно оптужује да нуди новац виђенијим демократама како би променили табор.

Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању .
Пријава за претплатнике или Претплата за нове кориснике

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *