Почетна / БРОЈ 363 / Убиства по православном календару

Убиства по православном календару

Драгомир Антонић 

Сутра је Лазарева субота или празник Врбица којем се нарочито радују деца. У градовима, поподне, у портама православних храмова, деца, окићена цвећем, врбовим гранчицама и звончићима, у пратњи родитеља, тетки, баба и деда прослављају празник. Обичај је да се деца понове одевним предметом. Ваља се. Деца су обучена у најлепшу одећу, у складу са народном изреком „Удесио се као за Врбицу!“

КАО АМЕРИЧКИ УРОЂЕНИЦИ На Косову и Метохији, у селима која се налазе у Сиринићкој жупи: Готовуша, Врбештица, Севце, Јажинце, Беревце, Сушиће, Драјковце, Битиња, Поповце, Штрпце, на овај дан иду девојчице, које се зову лазарке, свечано одевене, с плетеном корпом у рукама и обилазе куће у селу певајући лазарске песме, а домаћини их дарују јајима која ће следеће, Велике недеље офарбати за Васкрс.

Ово су дани мира, поста, молитве и праштања код православних народа. Тако је било и код православних Срба док нису одабрали евроунијатски  пут – пут без алтернативе. Како на тај друм крочисмо, памет изгубисмо. Све што смо знали, у школи учили, заборависмо. Што су нас родитељи, бабе и деде учили бацисмо. Нестадоше драгоцене изреке да су „Латини старе варалице“ и „Ко с ђаволом тикве сади, о главу му се обију“. Оно, нису нестале, него их нека евроунијатска комисија за усклађивање школских програма одстрани као непотребне. Тако, мало у школству, здравству, правосуђу, државној управи, пољопривреди и свему што смо имали они наше избацише. Старо нам отераше или однеше са собом, а нама, Боже опрости, као да смо амерички урођеници оставише некакве шарене лаже и звечке. Мало им и то беше него кренуше на Србе и Србију са свим гадостима којих се сетише. Прво нас наружише, а затим почеше да убијају.

Волели су да убијају на православне празнике: На Божић у селу Кравици Насер Орић је са својим злочинцима убио тог јутра 49 особа, а 82 је рањено. Најмлађи убијени, Владимир Гајић, имао је четири године. Најстарија, Мара Божић, 84 године. Убицу монструма хашки корумпирани злочинци, назови судије, осудили су на две године затвора и одмах пустили. Званично, он је слободан грађанин који је своје одслужио. Шта су све НАТО манијаци бомбардовали по Србији на Благовести, Велики петак, Васкрс, Мали Васкрс 1999, забележено је у књигама.

Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању .
Пријава за претплатнике или Претплата за нове кориснике

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *