Почетна / БРОЈ 367 / Север без заштите

Север без заштите

Предраг Радоњић / уредник КиМ радија

На ред је дошла Цивилна заштита. Београд укида једну по једну сопствену институцију на сопственој територији. И џаба ту што и Уставни суд Србије потврђује да је такво деловање неуставно. У питању је политика која је изнад Устава Србије

Посланици Листе „Српска“ вратили су се у косовски парламент. Након краћег и безуспешног бојкота, представници Срба, и то оних који имају подршку Београда, поново су у институцијама Републике Косово. Одатле су, према властитим наводима, демонстративно изашли због немогућности да утичу на процесе негативне по српске интересе. Вратили су се на часну реч коалиционих партнера, Мустафине ДСК и Тачијеве ДПК, да ће у будућности „бити консултовани“. То би, ваљда, требало да буде елементарна ствар у коалицији.

ШТА СМО ДОБИЛИ ЗАУЗВРАТ? У међувремену, односно током њиховог одсуства, догодили су се, по речима заменика премијера Бранимира Стојановића, одређени по Србе негативни поступци унутар косовских институција, како на централном тако и на локалном нивоу, пре свега на плану приватизације српске имовине. Мисли се превасходно на приватизацију Ски-центра на Брезовици. Заменик косовског министра локалне самоуправе Бајрам Гецај истиче како Срби на локалном нивоу немају право вета на процесе приватизације, што је из „Српске“ и невољно потврђено. А управо то је оно у шта су представници ове листе, на челу са градоначелником Штрпца Братиславом Николићем, убеђивали пре непуних месец дана одборнике приликом усвајања мастер плана за улагања у Ски-центар на Брезовици. Да ли онда и којим механизмима посланици „Српске“ могу нешто да спрече и зауставе?

Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању .
Пријава за претплатнике или Претплата за нове кориснике

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *