Почетна / БРОЈ 367 / „Политикин“ мазохистички сигнал

„Политикин“ мазохистички сигнал

Пише Стефан Каргановић
Ове године улажу се систематски напори да се урушена прича о Сребреници поново оживи и постане актуелна

За разлику од ангажованих новинара (знакови навода намерно су изостављени да неко случајно то не би схватио као инсинуацију да су унајмљени) и некритичких потрошача њихових умовања у Србији, стручњацима који се овим питањем баве познато је да је сребреничка прича у самртном ропцу. Један за другим, привидни ослонци те конструкције се урушавају. Све учесталији позиви на криминализацију „негирања геноцида“ и покушаји наметања строго контролисане историје сукоба који уоквирује сребреничке догађаје из јула 1995. убедљиво потврђују неспремност поборника „службене лажи епохе“ да се упусте у дијалог, а још мање да се са опонентима суоче без потпоре заштитних механизама обмане, притисака и застрашивања.

ЗАМОР ОД СРЕБРЕНИЦЕ

Службени мит о „геноциду“ и „8 000 погубљених мушкараца и дечака“ је у кризи и убрзано губи искрене вернике. Што због објављивања доказа који му противрече, што због краха Хашког трибунала који је задужен да неодрживу конструкцију обавије квазиправном обландом, што услед видног замора домаће и светске јавности сите агресивне кампање којом се спроводи политички коректна линија, Сребреница је свима дојадила. Једини изузетак су они који већ двадесет година цинично из тога црпе голему корист.

Зато је са политичког становишта природно и логично да се ове јубиларне године неће штедети нити бирати средства да се службена лаж анимира убризгавањем моћне инјекције адреналина не би ли остала употребљива бар још наредних неколико година.

Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању .
Пријава за претплатнике или Претплата за нове кориснике

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *