Почетна / БРОЈ 363 / Обрачун у демократском калифату

Обрачун у демократском калифату

За „Печат“ из Милана Марина Муштовић
Када су се Доменико Долче и Стефано Габана, светски познати модни и геј пар, творци луксузног бренда „Долче и Габана“, у интервјуу за италијански недељник „Панорама“ усудили да кажу оно што мисле (Живела традиционална породица!) хитро су реаговали будни активисти интернет сајта LGBT News Italia и у рекордном року позвали све хомосексуалне особе, али и све прогресивне људе да бојкотују Д&Г креације; потом се у агресивну кампању каменовања укључио и цео моћни светски стар систем…

Прича која је одмах прерасла у скандал светских размера, за оне што нису у току отприлике иде овако: Доменико Долче и Стефано Габана, светски познати модни и геј пар, творци луксузног бренда „Долче и Габана“, у интервјуу за италијански недељник „Панорама“ усудили су се да кажу оно што мисле − Живела традиционална породица! Али, том приликом су подигли глас и против истополних бракова и модерних ЛГБТ породица Дугиних боја, а самим тим и против сурогат мајки, каталога за бирање одговарајуће сперме и фабрика за производњу „хемијско-синтетичке деце“ и тако поприлично насекирали господу из врло осетљиве ЛГБТ заједнице, а поготово оне привилеговане срећнике који могу да приуште стотинак хиљада евра за изнајмљивање материце-инкубатора и на тај начин себи купе играчку звану дете.

Прво су реаговали будни активисти интернет сајта LGBT News Italia и у рекордном року позвали све хомосексуалне особе, али и све прогресивне људе да бојкотују Д&Г креације. Исти сајт и иста тактика као и у случају Гвида Бариле, власника истоимене компаније за производњу тестенине, који је због сличних ставова на крају морао да се јавно извини и да своју фирму реорганизује у складу са политички коректним стратегијама за побољшање различитости и једнакости везаних за сексуална опредељења.

Међутим, у случају Долчеа и Габане ситуација се додатно закомпликовала с обзиром да се ради о геј пару који је увредио, издао и шокирао своју „браћу и сестре“ из ЛГБТ заједнице и тако аутоматски прешао на ону другу, мрачну страну − међу биготне реакционаре и фашисте. И што је најгоре, уместо да се покају и замоле за извињење, Долче и Габана и даље тврдоглаво понављају да у слободном и демократском друштву имају право да кажу оно што мисле. Тежак грех који се не заборавља и не опрашта тако лако, па према томе, овакве „издајнике“ под хитно треба казнити! Најинтересантније је што се у улози џелата који немилосрдно каменује своје неистомишљенике сада нашло исто оно прогресивно друштванце што је пре само неколико месеци пркосно узвикивало: „Je suis Charlie“ и захтевало управо поштовање права на слободу мишљења.

Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању .
Пријава за претплатнике или Претплата за нове кориснике

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *