Почетна / БРОЈ 364 / „Гејстапо“ на делу

„Гејстапо“ на делу

КАФКИЈАНСКИ ПРОЦЕС У БЕОГРАДУ

Пише Владимир Димитријевић
Да ли једно суђење, које је управо у току (за кривично дело „Расна и друга дискриминација“), наговештава да следи усвајање закона против дискриминације и говора мржње против идеологије хомосексуализма, којим ће свако другачије мишљење бити жигосано и кривично гоњено?

Да ли је Србија окупирана земља? Кажу – окупација је „мека“; али тако се може мислити све док се конкретни појединци не нађу у „месорезници“ наопаког система. У Београду је још фебруара 2015. кренуло, а почетком априла 2015. се наставило суђење Зорану Симићу, Јасмини Јанковић и Милету Стојановићу, које су бесплатно заступали адвокати из Београда Горан Пејић и Милена Јанковић, због оптужбе по члану 387, став 4 Кривичног закона. Тај члан подразумева гоњење за кривично дело „Расна и друга дискриминација“. Предметни судија је била Славица Николић, а Више јавно тужилаштво је заступала Александра Грбовић, док је сведок оптужбе био полицајац у цивилу Горан Павловић. Троје људи се (читам и преписујем оптужницу) на суду нашло јер су „делили летке чијом садржином се подстрекава дискриминација против лица припадника геј популације, што је засновано на њиховом личном својству – полној опредељености“.

ЛЕТАК Оптуженима се суди због летка који је саставио монах Антоније (световно име Драган) Давидовић, где пише:

Православна Литија – против Геј параде. Зауставимо саблазан вече уочи, субота 27. септембра 2014. у 17.00 часова од Саборне цркве до Скупштине и Владе РС /…/ Београде, у чувању добра не спавај! Чистоту и истину деци својој сачувај! (На Литију понети Иконе, Крстове и заставе Србије. Часно и достојанствено за опстанак темеља здраве духовности отаџбине наше.) А сутрадан, како нас Бог научи, да мирним, али одлучним протестима у центру Београда, одложимо то зачињање непристојног, саблазног, таласа геј лудила које би да потопи корене моралног и биолошког битисања Срба. Полиција прети новим законом – ‚нико никоме не сме спречавати протесте‘… А, где је ту јавни морал, где вређање свести и духа целог народа!? Све нас похапси – продана државо – ћутањем Бога и род да издамо није право! Геј срамоту никад у јавном животу. САБОР СРПСКЕ СВЕТОСАВСКЕ СЛОГЕ.“

Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању .
Пријава за претплатнике или Претплата за нове кориснике

 

Један коментар

  1. Moramo se ratosiljati uticaja anticivlizovanog divljeg zapada i njihovog poltičkog terora i diktata. Besmisleno je da nam pravila diktiraju sredine koje su nesposobne da shvate kamoli dostignu najosnovnije principe civilizacije i gde se još uvek inkriminiše reč informacija gde je govor merilo odgovornosti umesto dela a emocija merilo umesto činjenica i istine. Dakle samo takvi antropološki nedorasli a politilčko birokratski diktatorski centri mogu da se bave javnim nametanjem pitanja i problema i poremećaja lične intime i njene fizičke konzumacije i da ih iz sfere privatnog i ličnog prava silom i veštački nameću u sferu opšte javno obavezujućeg. Ovo je nečuveni skandal i neverovatna vazalna politički diktirana degradacija pravnog i zakonodavnog sistema u Srbiji.Vidimo anticivilizovanu eskalaciju kaznenog zakonodavstva i kaznene politike koje zadire u postojeće lične izbore većine i uskraćuje prava većine veštačkim i nasilnim nametanjem ličnog izbora i volje neopravdano povlašćene manjine. Država mora biti dužna da zaštiti postojeći sistem i hijerarhiju vrednosti umesto da ih ruši zarad konstruisanja tuđe sebične manjinske nezdrave hijerarhije o čijim destruktivnim, lažnim i pogrešnim postulatima tek treba da se javno raspravlja. Volja i želje jedne manjine ne mogu biti iznad volje većine željne da se od njihovog javnog i neograničenog mešanja istim sredstvima zaštiti. Pravo na javno i kritičko mišljenje, bilo negatino ili pozitivno ne može biti monopol jedne manjine čak i kada je reč o njoj, a koja se poziva jedino na ličnu odluku i način korišćenja polnih organa. To nije objektivna razlika u odnosu na ostale građane niti ih čini izuzetnim ni referentnim u odnosu na naše zakone i volju većine.

    Thumb up 0 Thumb down 0

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *