Почетна / БРОЈ 360 / Зулум чинили, па заборавили

Зулум чинили, па заборавили

Драгомир Антонић 

У „жутој влади из сенке“ окупило се кусо и репато, од зла оца и још горе мајке, без имало срама. Поново би да владају. Онако из потаје

Зашли смо у трећу недељу Часног поста. Недеља се зове Крстопоклона, јер се у недељу, током Свете литургије, пред вернике износи Часни крст. Март месец се по народном веровању замишља као стара баба која има непредвидљиву ћуд, и зове се Баба Марта.

 

ЧИНИЛИ ПА ЗАБОРАВИЛИ Кроз историју, ближу и даљу, Србима се овог месеца много шта догађало –  НАТО злочиначко бомбардовање, убиства Зорана Ђинђића у Београду и Слободана Милошевића у Хагу, погром Срба на Косову и Метохији 17. марта 2004. – поменућу дешавања у последње две деценије. Има ли то неке везе са превртљивом Баба Мартом, или са римским Мартовским идама, или је у питању (не)обична подударност па нека наука, званична или алтернативна, распетљава.

Чињенице су чињенице. Најновија је добијање „жуте владе у сенци“. Све док није објављен њен састав, понеко је могао од „владе у сенци“ нешто да очекује. Када су објављена имена и презимена „осенчених“ министара, обичан човек, смртник, Србин који живи у Србији могао је само да се прекрсти и левом и десном руком, да се упита сања ли или је у питању комерцијални телевизијски програм. Боже ме сачувај и саклони. У „влади“ се окупило кусо и репато, од зла оца и још горе мајке, без имало срама. Зар нису до пре две-три године као званична влада зулум по Србији чинили? Чинили па заборавили. Сад би поново да владају. Онако из потаје. Није ни актуелна влада нешто у шта грађани Србије могу имати поверења. Њој је важније тапшање по рамену и хвала странаца него брига о сопственој држави и својим грађанима. Добровољно се одриче Косова и Метохије, бездушно пљачка пензионере, просветне и здравствене раднике, распродаје војно наоружање, уништава пољопривреду и припрема продају неколико преосталих државних предузећа. Најновије игранке око цене струје показују да влада, односно министар Душан Вујовић, безочно лаже грађане, да их „не би оптерећивао“. Обичном човеку мора бити мучно кад види и чује шта говоре министри. Из сенке или из власти.

Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању .
Пријава за претплатнике или Претплата за нове кориснике

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *