Вучић: Нећемо подизати пензиjе док не оздравимо земљу

Премиjер Aлександар Вучић изjавио jе данас да ће враћање неких пензиjа на раниjи ниво бити могуће тек кад оздравимо земљу, и додао да jе циљ владе да то уради да би досло до веће поторшње.

Oн jе на конференциjи за новинаре у оквиру Бизнис форума рекао да потрошња ни сада ниjе смањена, наводећи као пример да су сада приходи од ПДВ-а на нивоу од 69,5 милиjарди.
“Tо показуjе да поторшња ниjе смањена, већ jе несто повећан броj запослених и исто тако да jе нешто повећана наплата, али то ниjе довољно за озбиљниjи раст, за то нам jе потребна већа потрошња”, изjавио jе Вучић.

Oн jе додао да не може да обећа да ће да руси споразум са MMф да би задовољио некога у Србиjи.

До повећањ пензиjа ће, како jе навео, доћи тека кад будемо сигурни да смо jавне финансиjе оздравили, а такође и jавна предузећа.

 

Не долази у обзир да повећамо ПДВ

 

Вучић jе изjавио да повећање ПДВ-а у Србиjи не долази у обзир, а о могућности увођења акциза на електричну енергиjу, додао jе тек ће се размишљати.
“Повећање пореза на додату вредност (ПДВ) предвиђено jе у договору са MMф-ом као краjња мера, али та могућност у оваквим околностима не постоjи”, рекао jе.

Да су нам цифре такве да у прва два месеца бележимо минус од 35 или 40 милиjарди динара, онда би обавеза Владе Србиjе била да о томе мисли, рекао jе Вучић.

Oн jе подсетио да jе Србиjа у прва два месеца ове године забележила суфицит од 1,895 милиjарди динара, а претходно jе предвиђено да се у том периоду оствари дефицит од 27 милиjарди. У договору са Mеђународним монетарним фондом, до краjа првог квартала предвиђен jе дефицит од 55 милиjарди динара, рекао jе Вучић и додао да не очекуjе минус већи од 25-27 милиjарди у прва три месеца.
“Са овим цифрама, повећање ПДВ-а не долази у обзир”, закључио jе Вучић.

O акцизама на струjу разговараће се, додао jе премиjер, тек кад се реши проблем Железарем нагласивши да Србиjа има убедљиво наjjефтиниjу струjу у Eвропи, те да су цене до 30 одсто ниже.

3 коментара

  1. Сви ми који живимо од бившег рада знамо да сваким даном све више се устежемо о било каквој куповини сем хлеба и млека а за остало то питамо власт докле ће смишљати ШАРЕНЕ ЛАЖЕ. Они који живе у некој другој Србији држе чајанке са бомбадерима овог јадног превареног народа па и од ваше политичке мутљавине дали РАДИКАЛНЕ ИЛИ ОВЕ СНСа.

  2. Penzionere sadasnje,a i penzionere buduce,dakle,SAV RADNI NAROD,ova Vlada JE URNISALA!Crno na belo…
    I TO DVA PUTA ZA SAMO 60 DANA!
    PRVO,od novembra prosle godine,penzionerima je UKRADENO vise nego radnicima javnih preduzeca,dakle,PREKO 10%…dosta preko.
    DRUGO,od 1.januara ove godine,samo 60 dana posle prve otimacine…promenom zakona PIO,UVEDENE SU KAZNE,PENALI,za svakoga ko stekne 40 godina staza ,pre 65 godina zivota.
    Dakle,rudari,vojska,milicija,SVI KOJI VANREDNE NAPORE IMAJU,ILI SU IMALI BENEFICIRANI STAZ,ili ljudi koji su jednostavno poceli mladi raditi…od sada imaju biti penalizovani ,KAZNJENI,i opljackani…sa umanjenjem od po 0,34% mesecnih penala,po mesecu koji nedostaje do 65-te godine zivota,a do 5 godina maksimum,tj,do 20,4% (60×0,34)-TRAJNOG UMANJENJA PENZIJE.
    Znaci,ako sa 60 godina imas 40 godina staza,a hoces u penziju…PENZIJA CE TI BITI SMANJENA TRAJNO ZA 20,4%!!!
    Ili cekaj 5 godina,da bi docekao ONO STO SI ZASLUZIO!?
    U Srbiji funkcionise samo jedan sistem,a to je “sistem”,koji legalizuje otimacinu od naroda,unistava gradjane,obespravljuje radnike,krade penzionere…
    U Srbiji je SAMO PROPAST,SISTEMSKA KATEGORIJA.
    Za razvoj,treba da gledamo u pasulj…ali za propast,TO JE SISTEMSKI RESENO!!!
    TRECINU PENZIJA SU LJUDIMA UKRALI ,”SISTEMSKI” I ZA 60 DANA,I IMAJU SMELOSTI DA SE SVAKI DAN SLIKAJU,DA TRAZE PODRSKU U NAMERI DA NAROD ZA SVE BUDE KRIV,DA SE NARODU SVE NAPLATI…A DA SE SAKA MEDJUNARODNIH PARAMENADZERA I BEDNIH LIFERANATA…BOGATI.
    A sada kazu da ce “podici penzije”,(tj.VRATITI OTETO),kada ozdaravimo???
    Nece penzioneri ozdraviti,PENZIONERI,BEZ TRECINE PENZIJE(svi oni koji od 1.1.ove godine treba da idu u penziju,pa gube po oba gore recena osnova),MOGU SAMO DA POMRU.
    I eto radosti za vlast…
    NEMA PENZIONERA-NEMA PROBLEMA!?
    ZIVELA SRBIJA,BEZ PENZIONERA!
    ZIVELA SRBIJA ,DO 65-TE GODINE ZIVOTA SVOJIH GRADJANA!
    Posle se “sistemski” ne isplati ziveti…jer su izracunali da samo imas da platis dadzbine drzavi i MMF-u,i ni za sta vise…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *