Почетна / БРОЈ 362 / Јирген Елзесер – Немачка у рату против Русије маршира у смрт

Јирген Елзесер – Немачка у рату против Русије маршира у смрт

Разговарала Невенка Стојчевић
Уколико се нешто битно не промени у свести политичке елите Немачке, ми ћемо заједно са Американцима да кренемо у рат против Русије. Једина шанса је да се антиамеричке снаге у Европи уједине, како је то урадио „Национални фронт“, и да се тај вирус пренесе на Немачку

Док је у Украјини још беснео ратни пожар запаљен на кијевском Мајдану, у Немачкој, која има пресудан утицај на развој украјинске кризе, букнуле су демонстрације покрета на десници – „Пегиде“ (Патриотски Европљани против исламизације Запада). Временом се тај покрет ослободио искључиво борбе против исламизације Европе и прерастао у општи протест против владајућег естаблишмента, чији су бирачи постали незадовољни његовим учинком, односно остварењем својих интереса. Јер, званична немачка политика постала је „слушкиња“ САД, од којих је војно окупирана, и устремила се на Русију, што већински Немци и нарочито економска елита никако не одобравају и сходно својим укупно добрим односима са највећом државом на свету, желе – мир са Русијом.

О свему овоме разговарали смо са београдским гостом, немачким књижевником и публицистом Јиргеном Елзесером, главним уредником опозиционог магазина „Компакт“, који је на протестима „Пегиде“ наступао са поруком „Аmi, go home!“ (Амери, идите кући!) а њу су усвојили и узвикују демонстранти широм Немачке. Јирген Елзесер добро је познат српској јавности по својим књигама „Финансијско оружје масовног уништења“, „Како је џихад стигао на Балкан“, „Ратни злочини (од косовског сукоба до процеса Милошевићу)“, „Национална држава и феномен глобализације“, које су преведене на наш и многе друге језике.

 

Шта се догодило да Немачка као најразвијенија европска држава и најјача чланица Европске уније постане поприште масовних демонстрација?

У почетку је то био покрет „хулигани против салафиста“, јер су бројни исламисти који живе у Немачкој и другим државама Европе ишли да се боре против режима у Сирији. Дакле, наши „хулигани“ одлучили су да се одупру свеопштој исламизацији Запада, и њихов отпор касније је прерастао у покрет „Пегида“ да би крајем 2014. и почетком 2015. године све ескалирало у огромно незадовољство бирача званичном немачком политиком и прерасло у општи отпор владајућем естаблишменту. Заправо, у великом броју немачких градова најпре су сваког понедељка организоване такозване „страже“, а онда су оне прерасле у покрет „Пегида“, чији је центар у Берлину и чији се број присталица ширио аритметичком прогресијом. Сада их је највише у Дрездену, граду у делу Немачке који је некада припадао Источном блоку и где је осећање за припадност нацији и држави много израженије него у западном делу Немачке, који је скоро потпуно „подлегао“ глобализацији.

Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању .
Пријава за претплатнике или Претплата за нове кориснике

„Компакт“ је независни магазин

„Kомпакт“ je, за разлику од  „Билда“ и  „Шпигла“, независни магазин, иза којега нико не стоји. Три приватне личности, од којих сам једна ја, власници смо фирме са нашим приватним капиталом, са којим смо основали магазин. Mи заступамо немачке интересе, а не интересе било које стране силе. Ми поштујемо новинарски фер плеј и дајемо могућност и онима који су нападнути од стране англоамеричке империје да у нашем магазину говоре без цензуре – свеједно да ли се ради о Србији, Ирану или Русији, каже Елзесер.

САД окупирале Немачку

Када се „Шпигл“ придружио нападима на мене изјавом да „Кремљ није пробирљив у избору савезника, а да је доказ за то публициста Јирген Елзесер, који хушка нацију против досељавања странаца, против Јевреја, хомосексуалаца и наводне окупације Немачке од стране Американаца“, нисам му остао дужан. Рекао сам да нити сам ја хушкач, нити је окупација Немачке од стране Американаца „наводна“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *