Почетна / БРОЈ 361 / Где ти је држава, Каине?

Где ти је држава, Каине?

Пише ЗОРАН МИЛОШЕВИЋ
Глобална елита је осмислила „управљани хаос“ (који је дао одличне резултате) у складу са својим интересима. Домогла се до тада незамисливих ресурса. Но, сада је креирала и „неуправљани хаос“ у оквиру којега треба да се дочепа свих добара и потпуно опљачка народе и државе. Ова стратегија се примењује у Ираку, Либији, Сирији… Логика „неуправљаног хаоса“ је једноставна: „у мутној води хватају се највеће рибе“, тј. хаос даје највеће могућности за проширивање власти и богатства, и најважније − радикално мења саму логику развоја читавих друштава

Европској унији одвија се перманентни рат разочараног народа и глобалне (самопроглашене) елите. Ова тзв. елита уништава све оно што се сматра цивилизацијским наслеђем Европе и становника овог континента. Житељи Уније све више осећају на себи „ефекте уништења“, рата на живот и смрт, где нема избора јер се води борба до победе једне стране, без могућности компромиса.

Све државе Уније су изложене овом „духу разарања“ глобалне елите. Многи Немце сматрају најмоћнијом нацијом у ЕУ. Међутим, Немци су изложени условима живота „који производе очајање и фрустрацију“, пре свега масовном пријему имиграната. Имигранти гуше Немце не само бројем већ и својом културом. Аутохтоно становништво се повлачи и трпи губитке на свим фронтовима: од религије, до језика и политике. Немају могућност да изразе своје (политичко и друго) незадовољство. Наиме, иако је Немачка формално демократска држава, у којој би грађани требало да искажу своју вољу (и незадовољство) избором адекватних политичара на државне функције, то није могуће. Ако се појави таква партија која би да слуша народ, у медијима ће се појавити канцеларка (Ангела Меркел) и рећи: „То су људи чија су срца пуна предрасуда, хладна и чак љубоморна.“ И „Пегида“ је означена као терористичка организација. Тако је и у другим земљама Западне Европе. Бивши шведски премијер је био још радикалнији од Меркелове: „Шведска припада имигрантима, а не Швеђанима!“ У Скандинавији се усваја закон који забрањује критику имиграције! Две године раније, Питер Сатерленд, „отац глобализације“, у говору у Дому лордова рекао је да је „имиграција нормална појава, неопходна за економски раст, иако је то у неким државама тешко објаснити грађанима!“ Сатерленд такође осуђује оне Европљане који продужавају борбу за јединство нације, јер „Европска унија мора да разруши таква осећања“. Овим закључком је завршио излагање. Другим речима, Европска унија има кључну улогу у уништавању националног идентитета Европљана, и при томе се не говори ни о каквој теорији завере.

РАТ ЕЛИТЕ С НАРОДОМ Закључак Монике Бартошевич, која је аутор поменутих навода за пољски портал Polonia Christiana, јесте да „не треба допустити да Питери Сатерленди победе“. Иста ауторка ову несвакидашњу ситуацију опредељује као „рат елите са народом“.

Сергеј Павин за украјински портал h.ua, у чланку под насловом „Ако је ‚елита‘, онда је против народа“, истиче да све што се данас догађа потиче из „центра“, но нико не зна где је он смештен. Делатност му је очигледно деструктивна, али одсуствују докази о његовој локацији. Центар „неуправљајућег хаоса“ је већ на најважнија места поставио своје кадрове уз помоћ различитих механизама, па и локалних парламената и законодавстава. Усвајају се дегенеративни закони, чак и у Европској унији, а њихов предлагач је неки неименовани „врховни жрец“. Ти закони руше природно, а штите неприродно, руше породицу, морал…

Зашто националне елите са таквом радошћу, лакоћом и чак задовољством предају своје народе и имовину глобалној, анационалној, деструктивној и отуђеној елити? Феномен није баш нов. Из светске историје знамо да је јапанска елита крајем 80-их и почетком 90-их година XX века предала државне финансије Американцима. Ту је елита Југославије, која је (о)лако предала ову државу, па низ европских лидера који су то исто учинили за САД. Ту је и руска (бивша) елита на челу са Горбачовом, која је све предала Западу. Па елита око Гадафија, која је предала Американцима и лидера, и државу са свом имовином. Зашто елите незападних држава пљачкају своје народе, а потом беже на Запад? Кључно питање је, дакле, зашто то раде, што се пита и Михаил Дељагин у чланку „Где ти је држава, Каине?“ за портал kozaostra.mybb.ru.

Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању .
Пријава за претплатнике или Претплата за нове кориснике

Протести америчких фармера током прошле, 2014. године, нису привукли пажњу медија, иако су били масовни и добро организовани. Порука протестаната је гласила да светска елита мерама против пољопривреде намерно хоће да народ гурне у глад и уништење. Немачки сељаци су 19. јануара 2015. такође протестовали, јер политика Европске уније урушава пољопривреду и уводи их у проблем безбедности повезан са храном. Посебно су тражили да се спречи непотребно и превелико коришћење хемикалија у производњи хране, наводи немачки портал wir-haben-es-satt.de.

 

2 коментара

 1. … не чини ли се, да је овај фашистички глобализам – `научна` надоградња `социјализма` ; – све да контролише, `планира`, нема вера ни нација итд. ? За верујуће, – не само хришћане – наметање власти антихриста, за праве левичаре – тиранија корпорација супер-капиталистичке мањине, праћена укидањем многих права за већину, праћена маркетингом и диктатуром `њихових` медија ?
  Питање, како се борити са таквим погибељним злом, када су већ показали, да лако корумпирају – како `десне`, тако и `леве` партије ? Када је њудски `материјал` веома лако `кварљив`,па каквагод организација да настане – брзо је корупција `прилагоди` интересима глобалиста ?
  Али, рецимо, – ни скакавци немају цара (лидера) па опет ефикасно нападају у – јату ?
  А злотвори, који се Бога не боје, боје се – човека ?

  Thumb up 0 Thumb down 0

 2. Питање је да ли више треба ићи на партијску организацију и изборе? Видети „Пројекат Русија“ где се заговара другачије решење.

  Thumb up 0 Thumb down 0

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *