Емерик Шопрад: Независност Косова историјска грешка

Емерик Шопрад открива зашто је у Бриселу јавно проговорио о страдању Срба на Косову и Метохији

ПАРИЗ је направио историјску грешку што је признао Косово. Оно је српска покрајина, срце српског бића. То би било исто као када би се једнога дана Сен Дени, у ком је чувена Базилика с некрополом француских краљева, и где је тренутно муслиманско становништво постало већинско, одвојио од Француске уз објашњење да постоји популација која је заменила староседеоце.

Овако за “Новости” говори Емерик Шопрад, који је недавно у Спољнополитичком одбору Европског парламента, јавно проговорио о страдању Срба на КиМ. Овај функционер Националног фронта, поручује и да Косово никада не може да уђе у ЕУ зато што је “легло криминала и сноси одговорност за етничко чишћење Срба и другог неалбанског живља”.

У чијем је интересу нестанак Срба са КиМ?

– Све је, нажалост, наставак онога што се дешавало 1999. године, из времена нелегалног рата НАТО против Србије, чији је циљ био да се потврди сепаратизам Албанаца с Косова, који су, из демографских разлога, постали већински на овој територији. А ЕУ је следила америчку политику.

Ко профитира од тога?

– Углавном САД. Србија је православна земља, историјски блиска Русији, регионална сила. Разбијање Југославије имало је за циљ да се ослаби српски народ у корист других нација. Иза права мањина, крили су се стратешки интереси, амерички, али и немачки.

Како се данас поставити према дешавањима на Косову?

– Треба бранити права Срба. Они се налазе на својој земљи. Нема разлога да буду третирани као грађани другог реда.

Шта је решење за КиМ?

– Има много различитих модела, као што је, на пример, јака аутономија Западне Сахаре у сувереном Мароку. У сваком случају, Косово и Метохија, са својим специфичностима, треба да остане покрајина унутар Србије. Логика независности води у безилаз. Тим пре што Албанци с Косова имају мафијашку економију коју, углавном, одржавају шверцом, у шта сам могао да се уверим током моје посете пре неколико година. А то је веома опасно, и за локално становништво, и за ЕУ, ако жели да интегрише овај регион.

КЉУЧНА УЛОГА западних служби

КОЛИКО су западне службе биле укључене у разбијање Србије?

– Познато је да је БНД у оно време подржавала ОВК. Прешло се с културног терена на политички, до сепаратизма. У потпуности разумем то што се Србија томе противи. Данас се наставља с потврђивањем те нелегалне независности. Косово су признале многе земље, пре свега из опортунизма, следећи САД, али га, такође, нису признале многе важне државе у свету.

Горан ЧВОРОВИЋ

http://www.novosti.rs/

2 коментара

  1. NEZAVISNOST KOSOVA – Istorijska greška (javno progovorio francuski parlamentarac Emerik Šoprad u Briselu).

    Vrlo objektivan članak i precizna konstatacija. Na pojedine zaključke treba dati analizu-odgovor, i to:

    1/ Oduzeti srpsku Pokrainu, srce srpskog bića, isto je kao kada bi se jednog dana Sen Deni (čuvena bazilika francuskih kreljeva), i gde je trenutno muslimansko stanovništvo postalo većinako, odvojilo od Francuske jer su preovladali?
    – Nezavisnost Kosova nije samo istorijska greška, nego i istorijska srpska veleizdaja u mirnodopsko doba. Agresor, albanski separatistički fašizam otima teritoriju KiM od Srbije, ali je istovremeno i veleizdajnički politički vrh Srbije predaje-poklanja albancima u Briselu u mirnodopsko doba.
    – Šta je “Nezavisnost Kosova”, to je “Albanska država Kosovo” (moja parola na Trgu Republike-miting da se zaustavi isporuka Miliševića u Haški tribunal: “NEZAVISNO KOSOVO = ALBANSKA DRŽAVA”. Albanci su vrlo lukavo izbacili zahtev-slogan “Nezavisnost” Kosova (navodno, po propagandi i antimiloševske demonstracije Vuka Draškovića- ugrožena su im manjinska i ljudska prava od zločinačko-terorističkog režima Slobodana Miloševića). Medjunarodna zajednica je dovedena u zabludu (petokolonaškom izdajničkom politikom) jer je smatrala:
    KOSOVU treba dati “nezavisnost” (za sve narode koji žive tamo), zanemarujući višedecenijsko etničko čišćenje Srba i delovanje albanskog separatističkog fašizma – da se stvori REALNOST na Kosovu za albanizaciju i otimanje vekovne srpske teritorije? Nastavak…

  2. Nastavak 2.

    Francuz Emerik Šopard: Nezavisnost Kosova istorijska greška.

    Albanski separatisti se borili za “nezavisnost” Kosova, a dobili “Albansku muslimansku državu Kosovo”.
    NEZAVISNOST znači teritorijalni integritet-suverenitet-samostalnost KiM. Tu nema nadredjene i podredjene nacije. I Medjunarodna Zajednica je kao polaznu osnovu tako mislila i priznala nezavisnost Kosova (dovedena u Zabludi). Albanci se kriju iza nezavisnosti KiM – a prave-napravili i dobili “Albansku muslimansku državu Kosovo” (Briselskim sporazumom).

    POSTAVLJA SE PITANJE zašto Evropske države priznaju nezavisnost-otcepljenje-islamizaciju KiM kada i same imaju veliki problem od islamizacije (ratno žarište za budućnost, po Kosovskom modelu)?

    SEĆAMO SE kako je bivši predsednik Nikolas Sarkozi vatreno i javno propagirao da Kosovo dobije nezavisnost. Kada je Boris Tadić bio u poseti Francuskoj, kod Sarkozija, čudno je da nije smeo da zucne, da kaže Sarkoziju da i Francuska ima probleme od islamizacije, i da može i njoj u budućnosti da se desi da preda deo teritorije muslimanima po Kosovskom modelu, da ukaže na višedecenijsko etničko čišćenje Srba sa Kosova u mirnodopsko doba, što je dovelo do promene etničke strukture, albanizacije i otimanja teritorije?

    PASIVNA, NEADEKVATNA, KAPITULANTSKA I IZDAJNIČKA POLITIKA Srbije je najviše doprinela da se otme-preda KiM i stvore slična krizna područja za dalje rasparčavanje Srbije. Suštinski takva politika doptinosi i ciljevima “strateške” politike NATO-SAD-EU (NATO vojne baze, prirodni resursi, špartanje teritorijama, rušenje integriteta neposlušnih država, širenje NATO na Ruske granice za potencijalnu agresiju… Nastavak…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *