Почетна / БРОЈ 362 / Добро дошли у нови срећни Трећи пол

Добро дошли у нови срећни Трећи пол

ОБЈАВА РАТА МУШКАРЦИМА

За „Печат“ из Милана Марина Муштовић
Док се они који упозоравају да нас после феминизираних мушкараца чекају „црни дани“ проглашавају за лудаке, у Милану и Паризу лансира се No sex мода и нови Трећи пол и поручује да мушкарац у сукњи представља револуцију у култури, естетици, пут до сопственог бића, али и идеалан лек против досаде. Како успешно пласирати перверзију као уметничко дело и тренд и да ли смо баш толико погубили памет да нам нема спаса?

Француски публициста Ерик Земур још 2006. године упозорио је на две битне ствари: на оно што се већ дешава и на оно што тек може да се деси ако се не пробудимо и не реагујемо. А то значи да ЛГБТ лоби, под маском некакве борбе за прогрес и људска права, агресивним наметањем своје џендер идеологије и педагогије (по којој се дечаци још у обданишту облаче у принцезе и уче да лакирају нокте) већ терорише хетеросексуалну већину и да, што је посебно занимљиво, представља само обичног извођача радова у служби идејних твораца једног апокалиптичног пројекта чија прва фаза предвиђа постепени нестанак свих нормалних мушкараца и жена. Затим, у великом финалу, следи стварање потпуног хаоса у којем ће све могуће перверзије бити не само дозвољене већ чак и пожељне, а људи толико слуђени да ће „пробрана елита“ без проблема са њима моћи да ради шта хоће.

У својој књизи „Први пол“ (која је својеврсни одговор на „Библију феминизма“ − „Други пол“ Симон де Бовоар) Земур оптужује политичаре, феминисткиње, новинаре, психологе, социологе, уметнике и „политички коректне“ грађане за неминовну катастрофу која нас чека ако допустимо да се претворимо у друштво безличне масе. Осим тога, он аргументовано тврди да су западни мушкарци већ данас угрожени као врста, с обзиром да су потцењени, малтретирани и већ готово кастрирани од све агресивнијих жена. Уједно, већ дуже време се, уз паралелно и систематско форсирање претеране женске еманципације, мушкарцима преко медија намеће женски модел понашања и размишљања, а као модеран и тренди потура чак и феминизирани изглед. Депилација мушког тела, козметика, па чак и шминка из специјалних линија Only for Men на Западу више нису „привилегија“ искључиво хомосексуалаца и трансвестита, већ нешто без чега данас не може да се замисли модеран мушкарац од стила. На тај начин се плански ради на гушењу праве мушке природе и на нестајању мужевних припадника „јачег пола“ који су, по критеријумима нове мушке естетике што се пропагира по модним часописима, ионако већ тотално демоде. „Ако се под хитно не опаметимо“, поручује Земур, „ускоро ћемо се претворити у друштво слабих, фрустрираних и феминизираних мушкараца и бесних, разочараних и мушкобањастих жена.“

И амерички новинар Пол Вотсон у тексту „Објава рата мушкарцима: 10 начина како да се угрози мушкост“ упозорава на сличан проблем. По њему, преко филмова, књига и наметања нових модних трендова и идеала феминизиране мушке лепоте већ дуже време се пропагира брисање свих разлика између мушкараца и жена, а крајњи циљ идејних твораца овог „новог таласа“ је друштво безличних зомбија, којима ће се после врло лако манипулисати.

Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању .
Пријава за претплатнике или Претплата за нове кориснике

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *