Вучић: Без договора са Eсмарком, следи план Б

Влада Србиjе донела jе данас одлуку да не потпише уговор са амеирчком компаниjом Eсмарком о преузимању Железаре Смедерево, саопштио jе премиjер Aлександар Вучић.

Вучић jе рекао да ће Влада Србиjе већ од понедељка своj план коjим ће путем jавног позива одабрати менаџерски тим, односно ангажовању наjбољих људи коjи ће знати да управљаjу Железаром, а краjњи циљ jе да друга пећ буде покренута краjем године. Oбразлажући такву одлуку, премиjер jе рекао да jе одлука о непотписивању уговора донета у договору са приватизационим саветником. Вучић jе казао да jе таква одлука била веома тешка одлука за Владу Србиjе.
“Више месеци радимо на томе да спасемо Железару да спасемо оно што jе био мотор српске индустриjе, да повећамо бруто домаћи производ уз истовремено тешке мере на пољу фискалне консолидациjе да би нам Србиjа постала коначно здрава економиjа, да би смо имали здраву привреду”, рекао jе премиjер.
Oн jе захвалио радницима Железаре Смедерево и синдикатима, jер смо од њих, како jе рекао, имали велику помоћ и подршку.
“Tешко jе наћи такве људи коjи су добро разумели у коjоj се позициjи налазимо”, рекао jе премиjер.
Вучић jе рекао да ће Влада Србиjе већ од понедељка своj план коjим ће путем jавног позива одабрати менаџерски тим, односно ангажовању наjбољих људи коjи ће знати да управљаjу Железаром, а краjњи циљ jе да друга пећ буде покренута краjем године.
Испунили смо све обавезе преме MMф да их данас обавестимо, додао jе Вучић. Oн jе рекао да ово ниjе краj Железаре.
“Mинисмо изгубили ни битку…. И битку и рат за живот Железаре ћемо да добиjемо”, рекао jе премиjер и додао да ће у понедељак бити обjављен jавни позив за потписивање менаџерског уговора за вођење Железаре. Покушаћемо да добиjемо наjбоље људе у свету. До краjа марта очекуjемо да Железара почне да ради повећаним капацитетима и да до краjа године буде покренута друга пећ. Tо jе наш циљ, рекао jе Вучић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *