Вакцинациони рулет: наука, профит, моћ

Пише Биљана Ђоровић

Смрт, синдром изненадне смрти, аутоимуни поремећаји, инфламаторна болест црева, алергије, астма, ADHD синдром, аутизам, Гијен-Бареов синдром и друга неуролошка оштећења у галопирајућем су порасту, што коинцидира са све већим бројем вакцина које се намећу популацији

Фармацеутска индустрија упала је у стање неописиве панике због тога што све већи број људи у свету одбија да се вакцинише. Истина излази на видело, Биг фарма (Big Pharma) фалсификује научне податке, здравствене организације одбијају да заштите јавност потискујући и прикривајући истину о штетности и неефикасности вакцина, док владе настоје да  приморају на  вакцинисање сваког грађанина – упркос доказима о застрашујућим опасностима којима се популација излаже.

ЗАВЕРА ЕПСКИХ РАЗМЕРА Вакцинациона кула од карата се неповратно урушава након што је откривена  медицинска завера епских размера: да је амерички Центар за контролу и превенцију болести (Centers for Desease Control and Prevention – CDC) забранио обелодањивање кључних података који повезују ММР вакцину (против малих богиња, заушки и рубеола) са аутизмом. Два водећа истраживача Центра – после 10 дугих година и огромног броја деце оболелe од аутизма – изнела су истину о студији CDC која је дуго тврдила да доказује безбедност ММР, док је у ствари показивала постојање узрочно-последичне везе између ММР вакцине и аутизма. Најпре је научник из Центра, који је желео да остане анониман, рекао др Брајану Хукеру из Focus Autism Foundation (FAF) да је студија објављена у часопису „Педијатрикс“ (Pediatrics) 2004. садржала податке којима се намерно манипулисало како би се прикрила веза ММР вакцина са аутизмом.

Историјски моменат наступио је када је виши научник америчког Центра за контролу болести Вилијам Томпсон августа 2014. објавио на сајту адвокатске фирме Морган Веркамп (Morgan Verkamp) што га заступа, изјаву која представља еклатантно признање о спровођењу научних превара у CDC. Изјава почиње следећим речима:

„Моје име је Вилијам Томпсон. Ја сам научни саветник у Центру за контролу и превенцију болести, где сам радио од 1998. Жао ми је што смо моји коаутори и ја изоставили статистички значајне информације у свом научном раду, објављеном 2004. у часопису ‚Педијатрикс‘. Испуштени подаци индиковали су да ће афро-амерички  мушкарци који добију вакцину ММР пре 36 месеци старости бити под ризиком за добијање аутизма.“

Три године пре тога (2012) нанет је још један веома тежак ударац вакцинационим профитерима: светски признати педијатар гастроентеролог, проф. Џон Вокер-Смит, извојевао је пред Вишим судом у Британији коначну и апсолутну победу над  Регулаторним одбором Генералног медицинског савета (General Medical Council – GMC) који је 1998. године против њега и др Вејкфилда покренуо хајку због њихове улоге у научном раду објављеном у стручном часопису „Лансет“ (Lancet) који је указао на узрочну везу ММР вакцине и аутизма. Радило се о потпуној победи, што значи да је Вокер-Смиту враћен статус пуне лиценце лекара у Великој Британији.

„Судија је сада одлучио да су саслушања пред GMC билa фарса. Родитељи чекају да новинари открију да имају кичму и почну да истинито извештавају о убиству карактера лекара и улози коју Глаксо Смит Клајн (GlaxoSmithKline) и Мерк (Merck) играју како би заштитили своје профите на ММР вакцинама“, рекао је поводом судске победе др Џонa Вокер-Смита Тејлор Џинџер, извршни директор Канари партије (Canary Party).

Родитељи и даље чекају – но, поверење у систем јавног здравља је неповратно урушено. Мандаторна вакцинација је у директној супротности са Нирнбершким кодексом, за који је принцип добровољног пристанка на медицински третман неприкосновено право сваког човека на планети.

ПОМОЋ СТРУЧЊАКА ИЗ ИНОСТРАНСТВА И влади Србије је веома стало да сваки Србин буде вакцинисан (проценат вакцинације Рома износи 13 одсто, док бројно стање у Србији насељених Рома на основу Уговора о реадмисији и Закона о азилантима – након чега су уписани у матичне књиге рођених као да су рођени у Србији на основу изјаве два сведока – прелази 900 000; број „азиланата“ са Блиског истока се такође држи у тајности, као и њихов вакцинациони статус, исто Албанаца, који се – демографским инжењерингом Запада – масовно доводе у Србију). Властима и систему је врло важно и да се ниједан припадник популације на коју се мандаторна вакцинација односи не усуди да критички преиспитује шта се у вакцинама налази и какве су последице вакцинације, пошто је Институт за вирусологију, вакцине и серуме Торлак – у претходним деценијама институција од поверења – од произвођача постао пуки дистрибутер вакцина које производе фармацеутске корпорације што су вакцинацију претвориле у један од најуноснијих бизниса на свету.

Извештај из 2007, под насловом „Вакциновод и комерцијални увид: Педијатријске и адолесцентске вакцине“, аналитичара вакцинације Хедвига Кресеа, представља значајан извор података о зарадама фармацеутских корпорација на пољу вакцинационог бизниса укључујући и прорачун да ће се услед увођења нових вакцина и повећаних цена – профит на „педијатријском и адолесцентском тржишту учетворостручити те да ће се са 4,3 милијардe долара, колико је износио у 2006. години, попети на преко 16 милијарди долара 2016. године. Круцијални фактор профитног успеха на тржишту педијатрије, како се каже у извештају, представља увођење производа ових фармацеутских корпорација у националне програме имунизације.

Уместо овог извештаја, који објашњава и садашњи статус Торлака – и оправдани страх родитеља, медији нас (у власништву бившег директора ЦИА и осталих спроводилаца специјалног рата против српске популације) засипају изјавама званичника и претњама онима који испитују место вакцина у еугеничком Новом светском поретку и њихов досадашњи учинак на том послу.

Министар здравља Златибор Лончар је, тако, крајем јануара са поносом изјавио да „до сада ниједан лекар именом и презименом није узео учешће у антивакциналној кампањи која се појавила на друштвеним мрежама и до сада нико није изнео доказ против вакцинације“.

„Имамо неке коjи се представљаjу као лекари, али jе утврђено да немаjу лекарску лиценцу…“, рекао jе Лончар на ТВ „Пинк“, додаjући да се тренутно води дебата са друштвеним мрежама за коjе се не зна ко стоjи иза њих.

Он jе истакао да је сазвао Oдбор за здравље и породицу Скупштине Србиjе и окупио наjеминентниjе стручњаке како би чули различита мишљења, али ниjе се чула ниjедна чињеница против вакцинациjе, већ само њој у прилог.

Министар је напоменуо да ће „Одбор за здравље и породицу због тога заседати минимум једном месечно у најјачем саставу, а уколико буде потребно, доводиће и стручњаке из иностранства“.

ПРИЛИЧНО РУЖНО ШТИВО Захукталој државној кампањи за вакцинацију претходио је манипулативни циркус у форми „зујања медијског роја“, који је имао за циљ да увођење мандаторних петовалентних вакцина у Србији – дочекамо са олакшањем.

„Новости“ су писале да су „Родитељи у паници јер нема вакцина“, док је РТС свим силама настојао да их мотивише да похрле са својим бебама у домове здравља и разграбе залихе: „Стигле петовалентне вакцине, нема их довољно“. Слично је урадила и „Политика“ („Прети несташица петовалентних вакцина“ 16. 01. 2015.)

Наравно, циљ фармацеутских корпорација је био увођење њихових вакцина у национални програм имунизације, које ће потом Торлак администрирати. До 2014. године, деца су вакцинисана о трошку Републичког фонда за здравствено осигурање (РФЗО) тровалентном Торлаковом вакцином (познатом као ди-те-пер – против дифтерије, тетануса и великог кашља) која је сада замењена петовалентним вакцинама (дифтерија, тетанус, ацелуларни пертусис, дечја парализа и менингитис). Торлак је, тако, у знаку зујања медијског роја, почео са њиховом дугоочекиваном расподелом коју финансира РФЗО као део програма обавезне имунизације.

И, ко је страни произвођач који нам је уделио милост да услед „великих несташица на светском тржишту“ испоручи „у ограниченим количинама“ петовалентне вакцине? Како смо сазнали из Торлака, петовалентна вакцина – пентаксим произвођача Санофи Пастер (Sanofi Pasteur) добила је у јуну прошле године дозволу Агенције за лекове и медицинска средства да може да се стави у промет, када је РФЗО са произвођачем закључио тендер о набавци за 2015.

Сада је све у реду. Родитељско удружење Бебац може да одахне. РФЗО је одустао од Торлакове вакцине и порески обвезници у Србији плаћају вакцинацију своје деце пентаксимом фармацеутске француске корпорацијe.

Санофи Пастер, највећи светски произвођач вакцина, 2013. суочио се са озбиљним невољама јер су земље широм света почеле да испитују њихове производе и праксу. У трећем кварталу 2013. забележили су пад од 1,8 милијарди долара у продаји вакцина. Извештај о њиховом пословању описан је од стране једног инвестиционог сајта као „прилично ружно штиво“, које је указивало на смањену продају у свим категоријама.

Америчка Администрација за храну и лекове (Food and Drug Administration – FDA) послала је Санофију писмо упозорења у којем је наведен велики број разлога за забринутост у вези са производњом вакцина ове фармацеутске куће, укључујући и присуство контаминације и плесни. Забринутост родитеља је потицала од чињенице да је FDА, пре тога, на информационим листовима које је давала родитељима тврдила да је вакцина „безбедна“.  Природно – Биг фарма је у уској спрези са владама земаља којима продаје своје производе и ни на једном папиру који вам даје ваш лекар у дому здравља, нити у „мејнстрим“ медијима нећете прочитати ништа о природи, саставу, нежељеним ефектима, контаминацији вакцина и подмићивањима која претходе њиховом увођењу у здравствени систем неке земље. Но, упркос овим везама, вакцинационом лобију и милијардама долара – Санофи је „изашао на веома лош глас“. Оптужбе FDА су биле озбиљне и бројне – садржале су  58 различитих навода од којих један указује на то да Санофијево постројење у Канади није успело да спречи микробиолошку контаминацију својих производа и да обезбеди њихово адекватно тестирање како би сви испунили исте научне стандарде.

Да ли ће ови параметри бити контролисани у Србији?

„ШЕСТ У ЈЕДАН“ ВАКЦИНЕ Није само америчка FDА испоручила Санофију писма упозорења. Аустралијски контролори вакцина су 2012. контактирали ову гигантску фармацеутску компанију због проблема контаминације вакцине против туберкулозе, што је резултирало – њеном несташицом на тржишту. Четири серије вакцине туберкулозе су повучене, а производња је заустављена и у канадској фабрици.

Вакцина против туберкулозе није била једина Санофијева вакцина која је узроковала проблеме у овом делу света. Аустралијска влада је 2010. охрабрила родитеље да вакцинишу своју децу против грипа. Међутим, убрзо је увела привремену забрану давања ових вакцина зато што су недуго после убризгавања деца добијала конвулзије, повраћала и имала веома високу температуру.

Да ли би Министарство здравља Србије урадило то исто или би критиковало исповести забринутих родитеља на друштвеним мрежама?

Због чега „мејнстрим“ медији у Србији не преносе извештаје „Ројтерса“ и „Нејчерал њуза“, који откривају да је четворо деце умрло у Јапану 2011, пошто су примили Санофијеве и Физерове (Pfizer) вакцине. Троје  деце је умрло у року од једног дана након пријема вакцина, па је Министарство здравља Јапана – суспендовало њихово коришћење.

Проблеми Санофија нису у вези само са најважнијим аспектом вакцинације – безбедносним. После дуже истраге, 2013. године кинески званичници су оптужили ову фармацеутску корпорацију због давања мита. Санофи је тврдио да је свота од 280.000 долара, коју је исплатио кинеским лекарима, представљала заправо грантове за истраживања.

„Сенчери бизнис хералд“ и Агенција „Франс прес“ објавили су 2007. документ који им је доставио кинески научник – „узбуњивач“ који је показао да су 2007. представници Санофија подмитили 503 кинеска лекара са 1,7 милиона јуана, чиме се Санофи придружио Глаксо Смит Клајну, такође оптуженом од стране кинеских званичника за давање мита како би се њихови производи пласирали у Кини.

Према писању „Ројтерса“, чак и у Француској, Санофијевом седишту, овај гигант вакцинационог профитабилног бизниса имао је, према оптужбама FDА, озбиљне проблеме са контаминацијом. Њихов производни погон у Француској „није пратио процедуре за спречавање микробиолошке контаминације“.

Санофи, попут Глаксо Смит Клајна, развија поливалентне вакцине – намењене за дистрибуцију у најсиромашнијим земљама. „Сврха ове монструозне вакцине“ – према аутору текста, Итану Хафу (Ethan A. Huff) – „пошто Глаксо Смит Клајн ствара монструозне ‚шест-у-један‘ вакцине за децу у земљама у развоју“ („Нејчерал њуз“, 2013.) – „наравно, није била нужно да заштити децу од дечје парализе и разних других болести, већ је она била идентична другој која је у Индији убила или паралисала преко 47 000 људи“.

Циљ вакцине Глаксо Смит Клајна је идентичан циљевима компаније која је произвела претходну полио вакцину: да повећа свој удео на тржишту вакцина у Индији ради повећања профита.

„Оно што, међутим, није у медијима откривено, то је да су слични убоди поливалентним вакцинама повезани са озбиљним нежељеним ефектима укључујући смртни исход“, каже Хаф.

Аутор студије нам показује да је 2004. Глаксо испоручио сличне „шест-у-један“ вакцине Аустралији. Ова вакцина, позната као инфанрикс хекса (Infanrix hexa) индикована је као узрок многобројних изненадних смрти одојчади и деце, што је на видело изнела белгијска група за надзор вакцина Initiative Citoyenne 2011.

Године 2008, петовалентна вакцина пентасел (Pentacel) коју производи Санофи Пастер, повучена је из докторских ординација широм чикашке регије, пошто је откривено да давање већег броја вакцина у исто време може бити фатално по децу.

НАЈВЕЋИ ЗЛОЧИН СВИХ ВРЕМЕНА И, како смо недавно сазнали од Бранка Стаменковића, тужиоца  за високотехнолошки криминал: „Посебно тужилаштво за високотехнолошки криминал већ средином децембра прошле године дошло је до првих сазнања у вези са одређеним информацијама које се размењују путем јавних друштвених мрежа о наводној штетности вакцина. Оформили смо предмет и упутили захтев Одељењу за борбу против високотехнолошког криминала МУП Србије да прикупља податке“ („Политика“ 8. 02. 2015.) Испитивање штетности вакцинације, исповести родитеља чија су деца претрпела здравствене проблеме после пријема вакцина, борба против мандаторне вакцинације, текстови из страних медија који износе чињенице и доказе о њеним штетним последицама – у Србији се, дакле, проглашавају високотехнолошким криминалом.

Конгрес САД је 1986. године усвојио посебан закон – Национални закон о повредама деце проузрокованим вакцинама. Италијански суд донео је крајем прошле године пресуде у корист 580 случајева деце оштећене вакцинама и доделио им значајне одштете. У Италији на стотине лекара и адвоката заједно раде како би обезбедили правду за ову децу.

„Аутизам и спасавање генерације“ била је тема заседања Америчке конгресне комисије, одржаног 24. маја 2013. године, на којем се говорило о повезаности епидемије аутизма у САД са поливалентним (ММР) вакцинама, те да је цифра оболелих 1980. године од једног у 10 000 достигла цифру од једног у 50 у 2013. години и да то представља веома забрињавајући резултат, који је председавајући Ден Бартон назвао „највећим злочином свих времена против америчког становништва, највећим злочином икада!“…

Због чега Србија нема право на избор? Зашто је вакцинација обавезна у Србији, БиХ, Македонији, ЦГ, Хрватској, Словенији, Чешкој, Словачкој, Мађарској, Пољској и Румунији, а није у Немачкој, Британији, Швајцарској, Холандији, Шпанији, Норвешкој, Луксембургу, Данској, Ирској, Шведској, Португалији, Аустрији, Финској, на Кипру, у Естонији, Летонији, Литванији?

На декларацијама које се добијају уз испоручене пошиљке вакцина, нежељени ефекти су написани на неколико страна и укључују и смртни исход. Фармацеутске компаније нигде у свету не сносе одговорност за своје производе и не исплаћују одштету – то је на Западу препуштено државама које ове корпорације снабдевају својим вакцинама. У Србији се, како видимо, под будним оком „полиције мисли“, забрањује свако истраживање, повезивање и деловање у циљу едукације родитеља и заштите деце од овог оружја за контролу популације, којим Нови светски поредак, по речима „филантропа“ Била Гејтса, највећег промотора и дародавца вакцина, треба да умањи светско становништво за 10 до 15 процената. Који проценат отпада на Србију?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *