Почетна / БРОЈ 357 / Свакога дана у сваком погледу…

Свакога дана у сваком погледу…

Предраг Радоњић / уредник КиМ радија

Док је напетост на политичкој и друштвеној сцени косовских Албанаца толика да већ прети оружаним сукобима, Срби на северу и они јужно од Ибра чекају да буду још једном колатерална штета. Или су они сами  главни циљ?

Сваке године сам изнова импресиониран напретком Косова као суверене и мултиетничке демократије, каже се у честитки Барака Обаме његовој балканској колегиници, председници Косова Атифете Јахјаги и грађанима Косова поводом обележавања седме годишњице од (само)проглашења независности. Председника Сједињених Америчких Држава, светионика демократије, толеранције и људских права – вредности које су ту „независност“ уз трабанте из НАТО донели косовским Албанцима на крилима авиона, бесомучно бомбардујући Србију, односно тадашњу Савезну Републику Југославију. Слично интонирана је и честитка „Њеном величанству Јахјаги“, како се председница Косова декларише у повременим саопштењима на дегенерисаном српском језику, одаслатим „грађанима Косова“ из њеног кабинета, од њене „колегинице“, британске краљице Елизабете Друге и других западних владара.

 

ШТО ДАЉЕ ОД НАПРЕТКА За то време, у Приштини се догађају насилне демонстрације које организује екстремистички Покрет „Самоопредељење“, са гневном масом мобилисаном поново на антисрпској реторици. Они захтевају смену српског министра у косовској влади који је оне што каменицама засипају српске повратнике у Ђаковицу на Божић назвао дивљацима и осудио претварање Комбината „Трепча“, основне полуге опстанка Срба на северу покрајине, у косовско јавно предузеће.

И све то, за потребе западних медија, замаскирано првенствено као бунт младих против тешке економске ситуације, корупције, незапослености и очајног друштвеног стања, који су заиста катастрофалних размера и више него разумљив разлог за бес и деструкцију.

Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању .
Пријава за претплатнике или Претплата за нове кориснике

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *