Почетна / Вести / Пусић: Хрвати се боре искључиво у украjинскоj воjсци

Пусић: Хрвати се боре искључиво у украjинскоj воjсци

 Хрватска министарка спољних и европских послова Весна Пусић потврдила jе да има хрватских држављана коjи се боре у Украjини, али искључиво у редовноj украjинскоj воjсци.

„По моjим сазнањима, има хрватских воjника у Украjини, коjи су се прикључили украjинскоj воjсци“, рекла jе Пусић одговараjући на новинарска питања пре седнице владе.
„Tо прати Безбедносно-обавештаjна агенциjа, засад нема прикључивања паравоjним jединицама, а све време смо у комуникациjи са агенциjом“, рекла jе Пусић.

Kако jе нагласила, Хрвати се боре искључиво на украjинскоj страни и искључиво у редовноj воjсци, али ниjе прецизирала колико их има.

Хрватски медиjи претходних дана писали су да се неколико десетина Хрвата прикључило Aзовском батаљону, добровољачкоj паравоjноj формациjи са седиштем у Mариупољу.

Tа jединица одговара Mинистарству унутрашњих послова, а повезана jе с украjинском краjњом десницом. Пола састава Aзовског батаљона чине странци, преноси агенциjа Хина.

5 коментара

 1. Опа бато Руси добише званично признање од Пусићке да НАТО кроз Хрвате учествује у НАЦИ-ФАШИСТИЧКОМ рату против Руса. Тоје исто урадила усташка држава 1941 када је послала једну Бојну под командом Бојника Марка Месића стрица Стјепана Месића. Карте су на
  столу у Минску коће извући погрешну карту. Русија зна шта је чека
  незнамо за Меркелову а ГАЛСКИ ПЕТАО МОЖЕ ДА КУКУРИЧЕ неће се далеко чути.
  0  0
 2. Kada se to hrvatska vojska borila na pravoj strani.Ishod i ovih ratova je unapred poznat ma kako to onima sa one strane delovalo nemoguce.A oda cemo se lepo izdogovarati.
  0  0
 3. pato je istina hrvati moraju ici de im papa vatikan kaze i ukrajina 95 godine klala srbe po srp,, krajini bratu bratu pomaze
  0  0
 4. Vesna Pusic,cerka visokog,od Pavelica odlikovanog,ustaskog funkcionera,Eugena Pusica…
  NACIZAM JE OSNOVNA „EVROPSKA VREDNOST“!
  EVROPA JE GROBNICA CIVILIZACIJA!
  Boze daj snage Rusima,da se Evropom zaori-URAAA,URAAA,URAAA!
  0  0
 5. Čast izuzecima, ali to što su Hrvati, time se diče, pa u tome nema ničije krivice.Zločincima će suditi zločinci, a nikako Bog.
  0  0

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *