Почетна / БРОЈ 356 / Прст у око номенклатури

Прст у око номенклатури

Пише Марина Муштовић

Ерик Земур до даљњег неће моћи да промовише своју књигу. Француским библиотекама је забрањено да својим члановима нуде „Француски суицид“. Уз то, њему је додељена двадесетчетворосатна полицијска заштита. Зашто?

Француски публициста, Ерик Земур (56) до даљњег неће моћи да промовише своју књигу „Француски суицид“. Такође, француским библиотекама је забрањено да својим члановима нуде овај „опскурни реакционарни памфлет“. После, по мишљењу многих независних новинара и експерата, врло контроверзног „европског 11. септембра“, односно масакра у по бела дана у редакцији сатиричног часописа „Шарли ебдо“, Земуру су забрањени сви јавни наступи, додељена му је двадесетчетворосатна полицијска заштита, а отказане су и све промоције његове књиге из, како стоји у званичном саопштењу француског Министарства унутрашњих послова – безбедносних разлога: „Господин Земур је у животној опасности јер већ дуже време прима анонимне поруке у којима му муслимански екстремисти прете смрћу те стога сматрамо да је неопходно да му се пружи максимална полицијска заштита. Такође, из поузданих извора сазнајемо да се сличне претње упућују и свима онима који организују промоције његове књиге ‚Француско самоубиство‘.

У складу са поменутим врло озбиљним ризицима Министарство не жели да на себе преузима одговорност за евентуалне нежељене последице Земуровог појављивања у јавности, те стога, и искључиво из безбедносних разлога, до даљнег забрањује организовање свих јавних манифестација са Ериком Земуром као учесником.“

СТРАТЕГИЈА АПОКАЛИПСЕ, ФОРМАТ 3Д Међутим, интересантно је да Земур са страница свога блога, али и у изјави за АФП, на свој познати и циничан начин, демантује ово званично саопштење: „Ситуација је преко ноћи постала крајње апсурдна: два полицајца прате ме у стопу и без њих нигде не могу да мрднем. Отказане су све промоције ‚Француског суицида‘, сви моји јавни наступи су експресно забрањени, ограничено ми је кретање, налазим се у некој врсти кућног притвора… И све то, наводно, за моје добро – из некаквих безбедносних разлога. Немам појма о чему се ради!? Тачно је да ме непознати људи већ месецима заустављају на улици, али само да ме потапшу по рамену и честитају ми јер сам ‚погодио у центар‘, рекао истину и обелоданио све оно што их већ деценијама мучи. Али, не сећам се да ми је ико икада претио, а још мање да сам добијао анонимне поруке, а поготово не од некаквих муслиманских фанатика, у којима се мени претило смрћу, а мојој публици катастрофалним крвопролићем. Шта да радим?! Нема ми друге, него да све ово што ми се дешава стоички подносим… Али, зар не мислите да све ово што ме је снашло делује прилично кафкијански?“

Када у временима свеопштих превара неко каже истину, онда то свакако представља револуционарно дело. Али када истина, за некога можда и врло незгодна, постане прави национални бестселер, онда је и највећој наивчини јасно зашто „револуционар“ Ерик Земур већ месецима у Француској представља својеврсну опасност и персону нон грата. Али не толико за неке муслиманске фанатике, који му сада, наводно, прете смртном казном, колико за саму „шездесетосмашку номенклатуру“, сигурно позиционирану у фотеље моћних глобалистичких институција и врло добро плаћену за надзирање „политичке коректности и тековина западне демократије“; а још више за њихов извоз, па чак и уз помоћ бомби са осиромашеним уранијумом, свуда где још није успела да завлада Pax Americana. Дакле, изненадна популарност Ерика Земура представља прави прст у око и озбиљну претњу за урушавање бајке о идиличном мултикултурном друштву универзалних слобода и људских права, која је перфидно и систематски стварана у протеклих четрдесет пет година.

 

Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању .
Пријава за претплатнике или Претплата за нове кориснике

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *