Прича о азилантима који то нису…

Иза албанског егзодуса стоји вешто режирана намера да се ова армија „елегантних азиланата“ прикаже као жртва „нечега“ – и потом изазове самилост западног света. Али, још увек остаје нејасан главни мотив оваквог мазохистичког „медијског игроказа“ ових дојучерашњих житеља „антисрпског сепаратистичког ентитета“ са југа Србије!?

Пише Миодраг Новаковић

За наводни егзодус косовских и „оних других“ азиланата везане су многе абнормалности. Прво што упада у очи јесте „милитантни састав“ ове групације. По мојој процени, вероватно преко 70 одсто азиланата су млади Албанци, војног доба. Ник Торп са Би-Би-Сија је у свом ТВ прилогу од 5. фебруара ту групацију дефинисао као „младе мушкарце, старости између 20 и 30 година. По запажању Би-Би-Сијевог новинара, сви су пристојно, неки чак и сувише „елегантно одевени“, поседују скупе мобилне телефоне са џи-пи-ес локатором, велике количине кеша (од неколико стотина до десетак хиљада евра – према изјавама неких азиланата, за албанске медије) што је у контрадикторности са њиховим јавно декларисаним статусом „економских азиланата“, односно сиромашних имиграната који, наводно, хрле у Евроунију зарад буквалног преживљавања.
[restrictedarea]

ЕЛЕГАНТНИ АЗИЛАНТИ Ово запажање неких новинара водећих западних медија је потврђено и од стране портпарола Прекршајног апелационог суда у Суботици Александра Илића. Он наводи да знатан део Албанаца бива ухваћен од стране српских органа приликом покушаја илегалног уласка у Мађарску. Они се потом изводе пред прекршајног судију, кажњавају новчано, и потом пуштају – пошто су, по Илићу, у Србији легално. Илић, такође, наводи запажање више судија да су избеглице са Косова, углавном из Приштине, Вучитрна и Митровице, пристојно обучене и да са собом носе веће количине новца. Пошто спремно плаћају казну у износу од пет до педесет хиљада динара, никоме до сада није одређен притвор (Vesti online).
Из запажања наших судија из Суботице да је већина процесуираних Албанаца са подручја Приштине, Вучитрна и Митровице, као и из других изјава сведока, видимо да је масовни егзодус забележен и са подручја Подујева такође – што може да има потенцијално важан безбедносно-политички значај, пошто ова места чине „компактни троугао“ који се наслања на наводну територију „велике Албаније“ у централној Србији, на линији Прешевска котлина – река Топлица!?
Тај упадљив контраст између „елегантних албанских азиланата“ и оних стварно унесрећених са Блиског истока и Рога Африке уочавају и други водећи западни медији.
Рецимо, интернет портал EstudiosFronterizos.org цитира запажање новинара „Асошијетед преса“, који исто упоређује „елегантне албанске азиланте“ са избеглицама из Сирије и Авганистана. АП новинар описује конкретно одраслог Сиријца који је до Мађарске већи део пута буквално препешачио у дроњама и поцепаној обући. Са њим је стигао и 12-годишњи авганистански дечак у сличном стању. Обојица су имала изранављена стопала, тако да су мађарски полицајци морали да им укажу прву помоћ, пре него што су их даље процесуирали.
Веома је чудна и „синхронизована“ миграција огромних размера етнички чистог албанског корпуса – они су у веома тесном временском оквиру, између новембра и фебруара, у десетинама хиљада запљуснули централну Србију, а потом и Мађарску, размилевши се по еврозони!?

СИНХРОНИЗОВАНА „СПО-НТАНА“ СЕОБА Од октобра до децембра прошле године у Мађарској је процесуирана 21 000 албанских азиланата. Само у јануару ове године – 10 000. Дакле, за нешто више од три месеца 31 000 Албанаца, и то већински мушкараца војног доба, (званично) се докопала Мађарске.
Али, по Нику Торпу са Би-Би-Сија, то је само врх леденог брега: он тврди да су му извори из мађарске полиције незванично пренели да су у стању да приведу (ухвате) само 20 одсто азиланата који уђу илегално у Мађарску. По тој логици, у периоду од октобра 2014. до фебруара 2015, у еврозону је ушло око 150 000 албанских азиланата – од тога њих 120 000 испод радара – непримећено!?
Да се ради о необично великом броју напрасних азиланата, пишу и косовски медији, на пример KS-info наводи званичне податке такозване „косовске полиције“, која је регистровала од септембра 2014. до јануара 2015. 40.000 одлазака са косовске територије. Ових дана и други косовски званичници упозоравају да, по садашњем тренду, Косово месечно напушта око 30 000 Албанаца. Те алармантне цифре су познате и званичницима из Евроуније. Би-Би-Си наводи изјаву мађарског иследника који је приликом саслушавања групе Албанаца сазнао да су сви дошли из истог села и да је, по њима, на пут ка ЕУ организовано кренуло скоро цело село од три хиљаде људи.
Ови сувопарни статистички подаци су били неопходни да би се схватила размера ове очигледно веома добро синхронизоване „спонтане сеобе“ Албанаца са Косова. Верујем да је овако организована „економска емиграција“ читаве армије – пристојно одевених, ухрањених, опремљених већим количинама „кеша“ и скупоценом мобилном технологијом – азиланата практично незабележена у модерној људској историји.
Следећа абнормалност јесте сурово календарско доба, када су „економски емигранти“ одлучили да пред светском јавношћу разоткрију своју „азилантску трагедију“.
Њихова одлука да у „невреме“ крену у масовни „економски егзодус“ једноставно побија сваку здраву логику (осим ако није у питању нека „ишчашена логика“?) Једноставно, економска ситуација и социјално безнађе на окупираном Косову су свих ових година константно лоши и у ово зимско доба нису много друкчији од услова прошлог лета или пролећа, нити ће бити много драстичнији долазећег пролећа.
Дакле, која је то „нелогика“ (ја бих рекао, мрачан мотив) присилила десетине хиљада младих Албанаца, у време кад му није, да крену „спонтано“, праћени такође „спонтаном“ знатижељом (вероватно унапред обавештених) домаћих и страних (водећих) медија, у „избегличким колонама“, корачајући на „минус 10“ кроз ледене војвођанске канале, потоке и баруштине и проводећи ноћи уз логорску ватру у тамо неким мађарским влажним шумама!? И лаику би овде требало да буде јасно да се ради о вешто режираној намери да се ова армија „елегантних албанских азиланата“ прикаже као жртва „нечега“ – и потом изазове самилост западног света. Али, још увек остаје нејасан главни мотив оваквог мазохистичког „медијског игроказа“ ових дојучерашњих житеља „антисрпског сепаратистичког ентитета“ са југа Србије!?

МЕТА – СРБИ НА КОСОВУ Да се ради о плану и неким скривеним намерама, тврди у својој изјави за „Вечерње новости“ и председник СНВ на северу КиМ Милан Ивановић. По њему, Албанци овакве ствари не раде случајно, тим пре што је наводни разлог за овај нагли „зимски егзодус“ веома нелогичан, пошто лоша економска ситуација траје већ годинама и азиланти су могли да сачекају бар неке боље временске услове. Ивановић сматра да постоји нека политичка позадина ових догађаја. Можда је „егзодус“ потенцијални политички аргумент да је Албанцима потребна „Трепча“ да би „преживели“, пита се Ивановић.
По Добросаву Добрићу, потпредседнику Скупштине АП КиМ, у позадини свега је неки план. И он уочава да је овај егзодус етнички чист, да у целој причи недостају Срби, који живе чак и у много горим условима на КиМ него већина Албанаца. Такође, Добрић наводи традиционално добру обавештеност Албанаца и верује да албанске избеглице знају да се „нешто спрема“. Такође истиче веома добро планирање и организацију овог наводно спонтаног егзодуса.
Безбедносни фактор „албанског егзодуса“ је забрињавајући за све, осим за српског министра унутрашњих послова…
Нико на Косову то не изговара јавно, али „у четири ока“ и обични Албанци, и неки водећи интелектуалци, као и медијски радници (везано за позадину масовне албанске зимске миграције „ка северу“) изговарају полугласно речи: тероризам и џихад.
Такав закључак је, уосталом, веома логичан. Данашње Косово је мафијашко-шверцерски НАТО протекторат у оквиру којега царују безакоње и корупција. Косово је, уз други европски (НАТО креиран) „исламски ентитет“, БиХ, одскочна даска за пенетрацију еврозоне за све „мотивисане“ исламске екстремисте и џихадисте са Блиског истока и из Африке. Пре свега за ИСИС и Ал Каиду, који и не крију своје планове да распламсају „исламску револуцију“ у срцу Европе. Према многим медијским извештајима и изјавама извора „из прве руке“, на КиМ се, изгледа, уистину „нешто“ спрема. Новинар Vesti online је пре два дана разговарао са једном албанском породицом из Подујева: Агим Б, стар 46 година, и његов син Ирфан тврде да се последњих неколико месеци многи непознати људи појављују у Вучитрну, Подујеву, Приштини и другим градовима на Косову. Они кажу да се тамо шире гласине о блиском рату у Македонији и у Србији!? Ирфан наводи да је на Косову све више вехабија и активиста ИСИС-а, да неки врбују за своје паравојне формације на југу централне Србије, у Македонији и Албанији. Каже да су њему нудили велике паре да оде у Ирак или Сирију као ИСИС борац. Ирфана је највише забринуло што се онима који одбију „понуду“ регрутних официра ИСИС-а чак и (ин)директно прети.
Ова запажања непосредних сведока – албанских азиланата, добијају потпору у изјавама неких водећих албанских интелектуалаца, јавља „Танјуг“ у свом извештају од 30. јануара: приштински универзитетски професор (политичких наука) Неџмедин Спахију упозорава да позадина последњих масовних демонстрација (и позадина још масовнијег албанског егзодуса) може да буде планиран напад на српске енклаве на Косову. По њему, опозиција окупљена око лидера „Самоопредељења“ и косовске Алијансе жели да ескалацијом насиља издејствује „одобрење“ од земаља Квинте, пре свега САД, да се смени тренутна владајућа коалиција на Косову.
Он прогнозира да, у случају да се не оствари смена режима у Приштини, постоје два могућа насилна сценарија и у оба главна мета напада били би Срби на Косову.
У првом случају, сам режим у Приштини могао би да покуша да преусмери гнев демонстраната према Србима (који су ионако традиционално задојени мржњом према својим комшијама) и тако сачува свој „трон“.

ТЕРОРИСТИЧКА ПОЗАДИНА У другом случају, професор Спахију процењује да би и антирежимска косовска опозиција могла новим погромом Срба да покуша да убеди „западне спонзоре“ да Србе на Косову неће бити у стању да заштите ни они, ни „међународна заједница“, ни Београд – ако се на Косову не успостави „њихова (опозициона) демократија“…
Из ове анализе приштинског професора очигледно је да се и данас на Косову тражи било какав (лажни) повод за коначни обрачун са Србима и за њихово трајно етничко чишћење са КиМ!
У прилог „терористичком аспекту“ ове напрасне масовне миграције Албанаца ка Евроунији, у свом интервјуу за „Зери“ (извор: SrbijaDanas.com) говори директор Института за квалитативно истраживање, анализе и оспособљавања у Приштини Бесмир Коколари. Према Коколарију, чланице ЕУ су свесне да ова масовна миграција Албанаца може да има и терористичку позадину, јер се сиромашни Албанци лако одлучују на насилне акте!? Он још тврди да се алармантно велики број Албанаца придружује војсци терористичке исламске државе ИСИС.
Интересантно (и индикативно) је коколаријево запажање да ће одласком овако великог броја „младих и сиромашних“ Албанаца у ЕУ само Косово постати стабилније и безбедније, индиректно сугеришући да се међу наводним албанским азилантима налази један број (потенцијалних) терориста…
Нелагоду изазива и изјава нашег министра за унутрашње послове, г. Стефановића, да не види ништа забрињавајуће у наглој инвазији Албанаца на Србију и њиховим захтевима за српске пасоше. Тренутно је у процесу око 60.000 захтева косовских Албанаца за нашим путним исправама.
Министар Стефановић је, штавише, увесељавао новинаре на конференцији за штампу 6. фебруара, када је, у присуству шведског амбасадора, изјавио да овако нагли и масовни захтев косовских Албанаца за српским пасошима тумачи на следећи начин: „Један већи број Албанаца жели да призна Србију за своју земљу. Ја то тумачим тако.“
Овако иронично обраћање медијима и домаћој јавности у вези са овим веома озбиљним безбедносно-политичким проблемом изазвало је негативне реакције не само код српске јавности већ и код самих азиланата, који су осетили потребу да нагласе да не желе да имају било шта са Србијом, осим српских пасоша, а потребни су им једино да би се докопали ЕУ, док за своју „државу“ једино признају Косово (извор: Vesti online „Рак и џихад празне Косово“).

НАЈБРУТАЛНИЈИ ИСИС БОРЦИ ИСИС је на Косову „жив и здрав“: 250 Албанаца ратује у Сирији и Ираку, десетине су се вратиле на Балкан, нешто се кува…
Да се „нешто кува“ на Косову, потврђују и веома угледни западни медији. Новинар „Фајненшел тајмса“ и признати експерт за Блиски исток, Дејвид Гарднер, 7. августа 2014. је коментарисао „Рамаданску декларацију“ ИСИС-а, којом се успоставља врховни религијски ауторитет над свим сунитским муслиманима у свету. Гарднер је указао на чињеницу да је та декларација била преведена на шест кључних (за ИСИС) језика: енглески, француски, немачки, турски, руски и албански. Овог новинара је заинтригирао мотив ИСИС-а да међу свим овим великим нацијама у плановима терористичког калифата своје место нађе и релативно мала албанска нација!? Он је то протумачио снажном базом „вахабизма“ на Косову и плановима ИСИС-а да преко Албанаца „пенетрирају“ цео западни Балкан…
Према писању Makedonija online од 10. септембра 2014, Албанци са простора Македоније, Косова и Албаније који се боре у редовима ИСИС-а следбеници су екстремног „салафист џихадизма“, који је сродан „вахабизму“ –односно његов претеча. Овај медиј наводи да се око 250 Албанаца из региона активно бори у редовима ИСИС-а у Сирији и Ираку; да их је до сада званично погинуло око 40. Наводи се да је највећи број погинулих терориста са Косова (17) из Албаније (13) и Македоније (10). Овај медиј и лист „Дневник“ наводе и имена и годиште погинулих терориста. Из овог новинарског извештаја такође сазнајемо да упркос обећањима о великој заради у редовима ИСИС-а, борци добијају „свега“ 65 долара дневно. Тај новац стиже из Катара, преко Турске.
Детаљнији подаци о учешћу Албанаца у редовима ИСИС-а нам стижу из других западних извора. Аналитичар „Хафингтон поста“ Стивен Шварц наводи да се на Косову налази велики број повратника из ИСИС-а. Шварц је своју тврдњу илустровао подацима из акције „косовских власти“, по захтеву ЕУ и САД, од 11. августа 2014, када је у полицијској акцији, синхронизованој са западним службама, на Косову ухапшено 40 особа, строго повезаних са терористичким калифатом: Приштина (8) Гњилане (7) Урошевац (11) Призрен (пет) Пећ (четири) Митровица (пет). Код ових терориста су пронађене значајне количине експлозива, оружја и муниције. Коме су били намењени, није тешко наслутити!?
Новинар Шварц описује косовске Албанце као једне од најбруталнијих ИСИС бораца и то поткрепљује случајем Лодрима Муџахерија, који је на личној страници на Фејсбуку, 12 маја 2014, поставио своју слику са ратишта у Сирији, где се појавио у униформи са наоружањем, држећи у руци одрубљену главу сиријског војника.

АЗИЛАНТИЗАЦИЈА – ПОЗАДИНА ЕГЗОДУСА Интересантан је податак који наводи „Туркиш викли“ од 27. јануара ове године да је из Албаније, према званичним подацима, ИСИС-у приступило око 90 Албанаца у периоду између 2012. и 2014. и да се у земљу вратило око 30 њих, без икаквих последица, осим што се, наводно, налазе под полицијском присмотром.
Дакле, из свега презентованог у овом поглављу да се закључити да је ИСИС веома активан на територији „велике Албаније“ и да је, по плановима терористичког калифата из Мосула, „албанском фактору“ намењена кључна улога у неким будућим дешавањима на западном Балкану… Поставља се питање да ли лажни азиланти користе ЕУ као тројанског коња да „колонизују“ Србију!?
Планови Запада у односу на Србију детаљно су разрађени годину дана након НАТО бомбардовања СРЈ, 1999. Немачки посланик и председавајући ОЕБС-а Вили Вимер је 2000. упутио протестно писмо канцелару Шредеру, поводом евроатлантских планова разрађених на НАТО конференцији у Братислави исте године. У тим плановима је закључено да Србију практично треба онеспособити као самосталну и целовиту државу.
Један од кључних сегмената тог плана је био зацртана „регионализација“ Србије, која је 2008. предочена Србији у форми ЕУ услова за наводне даљње евроинтеграције – (ко)инцидентно, тај услов се поклопио са проглашењем независности Косова. Послушно пратећи директиве ЕУ, председник Борис Тадић је исте године у скупштинску процедуру унео Закон о регионализацији Србије, да би исти био усвојен средином 2009. Суштина овог закона је била у томе да се изврши „југославизација“ Србије по принципу „јаки Региони – слаба Србија“, што би евентуално резултирало разградњом и миноризацијом српског етноса на свом матичном простору – тако што би се створили ободни етнички региони, а централни, Шумадијско-моравски, са убедљивом српском већином, кроз процес азилантизације и ромизације (поступцима реадмисије лажних азиланата) драстично би променио етничку слику на штету Срба.
У том светлу треба сагледати питање „ромизације“ Србије, које је у својој анализи „Докусурити српску државност“ из 2009. детаљно обрадио мр Петар Искендеров, старији научни сарадник Института за славистику Руске академије наука. Саветујем читаоцима да прочитају ту студију и текст Биљане Ђоровић „Велика сеоба Рома у Србију“ (објављен у „Печату“ број 307) пошто су повезани са проблемом „азилантизације“, којим се овде бавимо везано за позадину најновијег „албанског егзодуса“. Овде ћу само укратко подсетити читаоце да је, по г. Искендерову, створен „Билдерберг“ план за формирање „ромске државе“ у виду централног региона, чији би главни град био Ниш. Мајоризација Рома би се у том региону остварила кроз процес „ре-адмисије“ стотина хиљада Рома из ЕУ, путем важећих споразума између српског режима и ЕУ. На тај начин се у Србију доводе и Роми без српског држављанства, чиме се вештачки мења етничка слика, наравно на штету Срба…

ЗАЦРТАНА ИСЛАМИЗАЦИЈА Зацртана „исламизација“ Србије се такође одвија и на друге начине и далеко од очију јавности.
У контексту зацртане „исламизације“ Србије неопходно је посматрати овај последњи напрасни „албански егзодус“ са Косова преко територије централне Србије, одакле већина албанских, наводно „угрожених“ азиланата улази (или борави) илегално у ЕУ са српским пасошем и другим документима. Податак да то чине преко територије државе Србије, и углавном са легалним српским документима, кључан је за разумевање процеса „ре-адмисије“ закљученог са ЕУ, по којем се Србија обавезала да ће примити на своју територију све протеране азиланте са српским документима, али и туђе држављане или апатриде, чак и лица без докумената, ако су приликом уласка у ЕУ користили Србију као транзитну земљу (из медијских извештаја видимо да многи албански азиланти отворено изјављују да ако их протерају из ЕУ, више се не враћају на Косово – што значи да имају чврсту намеру да остану у Србији!?)
Држава Србија је у периоду између 1999. и 2007. издала 260.000 српских пасоша Албанцима са Косова, од тога само у Нишу 170.000. Потом – у периоду између 2009. и 2011. издала је 26.000 пасоша, према речима тадашњег министра полиције Ивице Дачића (нажалост, не поседујем потпуну статистику) али из овог тренда и текућег захтева косовских „азиланата“ за 60.000 српских пасоша није тешко закључити да је број косовских Албанаца (који не признају Србију као своју државу) са нашим пасошима, одавно прешао 300 000!?
Из свега овде изреченог лако је прогнозирати следећи сценарио – да ће од овог броја лажних косовских албанских азиланата, који је готово сигурно премашио петоцифрени износ, један велики број, ако не и већина, покушати да оствари „своје право“ у духу (по Србију веома штетног) споразума о РеАдмисији са ЕУ, ЕУ диктираног Закона о азилу и недавно промењеног (опет по налогу ЕУ) Закона о држављанству, који омогућава лицима (из ЕУ протераним азилантима) да без икаквих докумената, уз помоћ два сведока, остваре право на српско држављанство.
Наравно да ови, по Србију веома штетни и на одређени начин понижавајући споразуми са ЕУ не омогућују једино Албанцима и Ромима да „колонизују“ нашу отаџбину, већ се та могућност пружа и свим другим транзитним азилантима који су претежно са Блиског истока.
Сви аспекти анализе указују на брижљиво планирану исламизацију великог дела српске државе и у оквиру тога треба сагледати и текући „косовски егзодус“.
[/restrictedarea]

8 коментара

  1. Има у овом организованом походу свега али највише је режирано.

    А наша Држава, Војска и Службе сви изненађени?

    Замислите, а умало се о могло десити, да су шиптари ,за месец дана њих 30000 је кренуло преко Суботице у Маџарску, када их врате маџари, да с намером масовно остану у мултиетничкој Суботици и да затраже права и издржавање,…Па одмах би се ту створили представници ЕУ,ОЕБС,САД, и затражили под претњом, да их ту збринемо!Или у Медвеђи, Бујановцу,…

  2. Mnogo je pretpostavki.Oni su svakako pesadija.Za pretpostaviti je gde bi mogli zavrsiti.No izgleda da se stvari ne odvijaju po planu.

  3. Nije mi jasno kako oni udju u Srbiju,,,jesu li to nama granice otvorene ko koga ovde pravi budalom i dokle vise breeeee,,,i naposletku kazu kako ih ocekuju jos,,,,zalost,,

  4. Nesto se iza brda valja,oni su veoma poslusni I cine sto im gazed kazu a imaju I svoj cilj. Sta zele postici saznacemo uskoro, ali slicno je bilo I 1999 kada su radi slikanja isli u Makedoniju u “izbeglicke kampove” a posle slikanja kuci. Ete srpskoj CII BII VBA posla–alo to je drzavna tajna.

  5. Ma dokle , zajebavanja, sta radi nasa obavestajna,, sramota,, nasa zemlja, kao babini zubi,, ili prostituka,, ko zeli moze je zajahatii,, milimboze ,, zasta su svi ovi ,, nosorozi,, u obavestajnoj placeniii

  6. doce oni puni para nazad da kupe sve imanje od srba

  7. Arnauti dobijaju pasoše Srbije masovno, odlaze u EU (250 000), odatle ih vraćaju (dogovor) u zemlju čiji pasoš nose (Srbija, već su pokupovali po Nišu kuće, imanja, stanove…) i onda, po Kosmetskom scenariju:pobuna, neredi,pa prekomerna upotreba sile nepostojeće policije i vojske, pa EU pretnje, pa neki “Račak”, pa bombardovanje i eto Velike Albanije (pogledati kartu V.Albanije)…
    To nije zbeg sirotinje iz ekonomskih razloga, već podvala, svi su mladi (regruti),dobro obučeni, imaju pare, podeljeni u manje grupe, sa vodičima(vođe),kriju lica(prošli obuku)…

  8. Obavestajna sluzba je pocela da se rastura jos 80-ih godina kada su mnogi srpski kadrovi smenjivani,imali saobracajne nesrece.Ta tendencija je nastavljena 90-ih u smutno vreme kada su svi krokodili sa zapada vraceni u Srbiju a nastavljeno demokratskim sredstvima do danasnjih dana,pa bi pod hitno trebalo regrutovati mlade pouzdane ljude kojima ce srbija biti prva a ne kafici i narko biznis.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *