Почетна / БРОЈ 357 / „Правдом“ против завере: глобални хладни рат тајнама

„Правдом“ против завере: глобални хладни рат тајнама

Вест о Путиновом сателитском снимку и америчко повлачење у Украјини

Снимак згаришта „Кула близнакиња“ где се виде челични стубови који као да су пресечени контролисаном експлозијом

Пише Никола Мартић
Спектакуларни заокрет у америчкој позицији у украјинском сукобу коинцидира са исто тако спектакуларним упозорењем из Кремља, пласираним преко страница листа „Правда“, да постоје докази о умешаности америчких власти у терористички напад на „Куле близнакиње“ и Пентагон 11. септембра 2001. године

Почетком фебруара били смо сведоци историјског преокрета у реторици западних званичника и великих корпоративних медија који су изненађујуће опрезно извештавали о предстојећим преговорима у Минску. Потписивањем споразума су, како је рекао амерички државни секретар Џон Кери, „руској страни учињени значајни уступци“. Овај званичник је истакао да би договор из Минска могао да доведе и до укидања санкција Русији, уколико се примирје одржи. Шта је довело до оваквог заокрета у америчкој спољној политици према Москви, остаје да се види, али је чињеница да је све коинцидирало са спектакуларном информацијом која је осванула на страницама Кремљу блиског дневног листа „Правда“. „Правда“ је саопштила да поседује сателитски снимак који ће разоткрити улогу америчке власти у рушењу „Близнакиња“ у Њујорку и „нападу“ на Пентагон 11. септембра 2001. године.

Месецима пре тога је трајао рат Северноатлантске алијансе против Русије, с једне стране економским санкцијама, а са друге, обарањем цене нафте на светском тржишту уз помоћ њиховог арапског савезника – Саудијске Арабије. Почетком фебруара, међутим, западни медији све више почињу да инсистирају на потреби да се на конкретан начин помогне Украјини у борби против наводне руске агресије, вршећи тако притисак на америчку администрацију и њене савезнике да се Кијеву пошаље савремено наоружање како би „зли Путин“ коначно био заустављен. Објављују се разне анализе о томе на који би начин НАТО алијанса могла да интервенише у Украјини а амерички државни секретар Џон Кери и главнокомандујући НАТО снага за Европу, генерал Филип Бридлав сагласили су се у процени да је војна опција на столу. И онда долази до преокрета.

„Правда“: Напад на „Близнакиње“ су планирале САД Руски лист „Правда“, који слови за редакцију добро повезану са обавештајним круговима и званичном Москвом, објавио је 7. фебруара текст у којем се наводи да је Владимир Путин запретио Американцима да ће објавити руски сателитски снимак који доказује да у нападу на САД 2001. године („11. септембар“) никакви авиони нису ударали у зграде и да је цео догађај извела управо америчка тајна служба јер је једина била способна да испланира и спроведе контролисано рушење „Кула близнакиња“ и изведе „напад на Пентагон“ (што је водило инвазији на Авганистан и Ирак и терорисању готово читавог света, чак и америчких држављана).

Према наводима руске новинске куће, обелодањени материјал би непобитно доказао америчку умешаност у напад 11. септембра 2001. године и успешну манипулацију јавним мњењем. „Овај напад су планирале Сједињене Америчке Државе, али га је извела група коју није лако повезати са Белом кућом како би догађај изгледао као спољна агресија међународне терористичке организације“, пише у тексту. Како се наводи, „ово масовно убиство сопствених грађана и обмана јавности служили су економским интересима државних корпорација, које су дошле у позицију да експлоатишу блискоисточне природне ресурсе“.

 

Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању .
Пријава за претплатнике или Претплата за нове кориснике

 

Један коментар

  1. Већ 12. септембра 2001. било ми је јасно да су америчке службе одговрне за „напад“ на САД. А и чињеница је да су те године снимили Перл Харбур, ваљда да подсете грађане на „кукавички“ јапански напад на Хаваје (окупиране од САД-а по моме мнењу)Pearl Harbor (2001) 25 May 2001 (USA)

    Одавно сам приметио повезаност филмова са „стварношћу“ кад год нешто спремају сниме филм да припреме народ. Филм је кренуо у мају 2001. а већ у септембру и то 11, да Американци лако запамте датум (dial 911 for emergency). Нешто слично било је и пре кукавичко-терристичког напада на Југославију 1999. Wag the Dog (1997) 97 min – Comedy | Drama – 9 January 1998 (USA). У овом случају су чекали мало дуже од године, па да крену. А било је и неки филм о болести, па је ваљда после тога пуштен САРС или нешто слично.

    Thumb up 0 Thumb down 0

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *