Почетна / БРОЈ 357 / Дијa Надер ел Андари – Oпозицију у Венецуели „ненасиљу“ учио „Отпор“

Дијa Надер ел Андари – Oпозицију у Венецуели „ненасиљу“ учио „Отпор“

Разговарала Мара Кнежевић Керн 
Моја земља, на челу са легално изабраним председником Николасом Мадуром, одолела је још једном организованом насртају „опозиције“, финансиране од стране САД и ционистичког капитала, с намером да насилно преузму власт. „Опозицију“ чине наоружани плаћеници, маскирани терористи и колумбијске паравојне јединице специјализоване за терористичке нападе

С обзиром на то да медијска блокада неминовно прати догађаје инспирисане империјалним апетитима, уз прикривање суровости метода преузетих из отпорашких упутстава за „ненасилно обарање власти“, замолили смо гђу Дију Надер ел Андари да нам изнесе редослед догађаја уперених против суверенитета земље и легално изабраног председника, следбеника идеологије и дела Уга Чавеза.

Српски народ је са зебњом пратио догађаје у Венецуели, препознајући матрицу по којој је рушена Југославија, а касније и Србија. Чини се да је председник Мадуро добио ову битку.

Захвална сам „Печату“ што ми даје прилику да изнесем истину народу Србије, у тренутку кад се против нас води медијски рат, а ви добро знате да у сваком рату прво умире истина. Наши народи су већ искусили како империјализам, ционизам и међународни медији мењају истину не би ли оправдали интервенције, као што су то искусили Чиле, Либија, Ирак, Сирија… Исти сценарио се припремао за Венецуелу, од тренутка кад је Чавез први пут изјавио да жели да створи друштво социјалне правде, уз помоћ нафтне ренте. Тада су домаћи и страни непријатељи почели да дискредитују нашег команданта и нашу револуцију, али се испоставило да то није могуће и да је Чавезов легат оставио дубок траг у свести народа. Венецуела више нема неписмених, а по броју студентске омладине други смо на свету, после Кубе. Први пут у историји наша влада издваја преко 64 одсто националног дохотка на социјалну безбедност, незапослених има само пет одсто, а сиромаштво смо спустили такође на пет одсто. За сиромашне је изграђено 700.000 станова. Председник Мадуро је рекао да ће, без обзира на економски рат и цену нафте – којом се увелико манипулише како би дошло до побуне сиромашних – истрајати на стварању државе и социјалне правде да би обезбедио бољи живот за народ Венецуеле. Онима који желе да нас у томе омету поручујемо: No pasaran (Нећете проћи).

Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању .
Пријава за претплатнике или Претплата за нове кориснике

Један коментар

  1. Želim gospođu Diju Nader da sagleda šira narod Paletine i sa opravdanim respektom posmatra njihov napor za preživljavanje i školovanje iako se toliko godina ponižavaju i diskriminišu i sve to na očigled i žmurenje UN.Cinizam UN pod tutorstvom pre svega Amerika i indolentnošću moćnih državs koije imaju pravo veta, dovoljno govori o vremenu u kome je Bog zamenjen imperativom bogaćenja pojedinaca po cenu satiranja drugih naroda i nacija.Laik bi rekao da klasičnog kolonijanizma više nema, ali si se on pretvorio u mnogo pogubniju i veću zver u 21 veku.Na vašem mestu činio bih sve, pre svega da od naroda ništa ne krijem,bez obzira na cenu koja će se ostvariti ili ne.

    Thumb up 0 Thumb down 0

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *