Србиjа предуго плаћала цену отпора променама и реформама

Премиjер Aлександар Вучић изjавио jе да jе Србиjа због отпора реформама и променама предуго била земља без jасних правила и без свести колико су она значаjна.

Премиjер jе у ауторском тексту за jубиларни броj, коjим НИН обележава 80 година од оснивања, подвукао да су реформе начин да у Србиjу уведемо правила, иста она коjа омогућаваjу у развиjеном свету нормалан и успешан развоj.

Србиjа jе, према његовим речима, предуго била земља без jасних правила и без свести колико су она значаjна.

Зато смо, наводи Вучић, имали таjкуне и зато смо кроз назови приватизациjу опљачкани, а створена jе нова партократска класа и армиjа социjално корумпираних коjима jе и сама реч “промена” исто што и колац у срце jер дира у срж њиховог опстанка.

“И управо jе таj отпор, отпор реформама и променама, и у деветнаестом и почетком двадесет првог века, метком зауставио људе коjи су их у Србиjи желели”, навео jе Вучић.
“Да не помисли неко да се плашим сличног краjа, навео сам ово само као доказ величине противљења сваком покушаjу реформисања Србиjе, њене економиjе, колико и њеног духа”, истиче премиjер.

Вучић каже да су све што су кнез Mихаило Oбреновић, Зоран Ђинђић, његов тадашњи политички противник пробали да ураде, други поништили, бежећи од сваког покушаjа реформисања Србиjе.
“Свима нама оставили су празнину коjу jе требало да попунимо. И почели смо, 2014. године”, навео jе Вучић.

Kао кључну тачку у процесу реформи премиjер jе назначио рад као покретач сваког развоjа у земљи.
“Реформе за мене нису ништа друго него сан о озбиљноj, уређеноj, пристоjноj држави, у коjоj се живи од рада и у коjоj jе он, рад, покретач сваког развоjа – друштвеног, културног и економског”, поручио jе Вучић.

Да бисмо имали уређен живот морамо да остваримо реформе, каже Вучић, коjе ће нас увести и у Eвропу “баш онако како, ми у Србиjи, то и желимо. Kао независну, уређену и равноправну државу”.

A Србиjа jе спремна за велика дела што jе и показала прошле године кад су покренуте реформе, уведена правила, а одговорност постала кључна реч, додао jе.
“Сад нам преостаjе рад. Држави да га омогући, а грађанима Србиjе да почну да га доживљаваjу као прилику, а не као казну”, каже Вучић и додаjе да ће се са реформама наставити и да ће влада доводити инвеститоре.

Oн jе указао да jе Србиjа и даље држава у коjоj jе све у вези са политиком, али и истиче да се и то мења и да политичари неће бити ништа више од оног нормалног сервиша сваког грађана, коjи треба да омогући да свако остваруjе резултете коjе може.
“Зато сам тражио да политика изађе из спорта, из медиjа, из фирми. Свако од њих треба да има валсника коjи ће бити одговоран за резултате коjе постиже. И коjи ће моћи да промени оне коjи те резултате не постижу.. Tоме, између осталог, треба да допринесе и Закон о раду коjи смо усвоjили. Да смести одговорност тамо где jоj jе емсто.Kод онога коjи jе поседуjе и онога коjи ради” рекао jе премиjер.

Kако jе навео Србиjа све може.
“Tо jе мала земља, стишњена на jедном незгодном полуострву, изложена, вековима, разним воjскама и амбициjама чиjем остварењу воjске служе, поробљавана и ослобађана више пута него што се и може замислити. И преживели смо” назначио jе Вучић.

Kако jе додао већег доказа за тврдњу да ћемо успети и у овом послу нема.
“Mи умемо да радимо, исто колико смо смо умели да ратуjемо. И умемо да створимо и применимо правила. И знамо шта значи одговорност. Mи смо, уз то, земља и народ, коjи показуjе наjвише када нико то од њих не очекуjе” истакао jе он.

Премиjер jе подвукао да због свега тога и веруjе у успех реформи.
“И зато сам и толико убеђен да ће, већ 2017, свако ко укуца, на Гуглу “успеле реформе у свету” као договор добити низ чланака , са заjедничким именитељем -Србиjа” закључио jе Вучић.

3 коментара

  1. A u YAHOO?
    Reforme su da 24 privatizacije resite.
    STA STE RESILI?
    Reforme su da vratite 51 milijardu otetih dolara,od naroda,ili pola od toga…sve ostalo nisu reforme.
    Reforme su da Srbija bude jaca teritorijalno,a ne da prodje Statut u Novom Sadu,na ocigled ove vlasti,a Kosovo da ne pomenemo.
    Vi vladate od 2012.g.,kada ste preuzeli sve sluzbe bezbednosti,i bili PPV…NEMOJTE SE ODRICATI SVOGA VLADANJA OD 2012-2014.g.
    Reforme su da branite srpski narod na podrucju bivse Jugoslavije,a ne da ga zaboravljate.
    Dileri su opet pred menjacnicama…
    GDE SU REFORME???
    Dajte mi vase GOOGLE NAOCARE.

  2. Ukoliko je Djindjic uzor Vucicu nicem dobrom se ne treba nadati! Reforme, mogu ,ili pogorsati ili poboljsati situaciju. Izuzetno je bitno odluciti se za ” prave ” reforme! Svi dosadasnji permieri su svoje reforme proglasavali ” pravima ” , a Srbija je tonula u “blato” sve dublje i dublje. Koji su to vladini experti sacinili planove za reforme??! Da li inzistiranje
    Europske Unije na reformama po mjeri Brisela cini dobro i Srbiji ??? Sumljam!!! ” Pravila koja omogucavaju razvijenom svijetu normalan i uspjesan razvoj ” ne vaze za Srbiju!!
    Za pocetak , samo se Srbija mora odreci dijela svoje teritorije, da bi dobila ” OBECANJE” da ce jednog lijepog dana biti primljena u E.U.
    Probudi se Vucicu, digni se Srbijo………..

  3. Ako je REFORMA= “preobraziti;poboljsati efikasnost postojeceg sistema
    uprave ne dovodeci u pitanje drustveni i ekonomski poredak i predstavlja
    promene nekih problema BEZ PROMENA IZ KORENA” ,a koren truo,onda
    postaje jasno zasto smo tu gde smo i pored stalnih re-reformisanih reformi
    zadnjih pola veka.Da je ziv, Orvel bi, sigurno, u 1984 pored ministarstva Istine;
    Mira;Ljubavi i Obilja predvideo i ministarstvo Reformi.Tako bi i ova nesmislena
    i zloupotrebljena rec dobila bar neki smisao,navodeci ljude da razmisljaju i o
    revoluciji kao jednom od resenja izlaska iz ove kaljuge.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *