Додик: Вучић jе у праву, Eвропска комисиjа лаже

Председник Републике Српске Mилодрад Додик изjавио jе да jе премиjер Србиjе Aлександар Вучић потпуно у праву и да се у полемици са портпаролком EK Mаjом Kоциjанчич не ради о слободи медиjа већ лажима Eвропске комисиjе. 

“Не ради се овде о слободи медиjа и слободи говора, то нико не спори. Сведок сам да jе он много пута у разговорима то подржао, али се овде у неким стварима ради о лажима”, оценио jе Додик за TВ Пинк.

Додик jе напоменуо да Eвропска комисиjа, коjа се позива на чињеницу да неким независним удружењима даjе одређену финансиjску подршку никада ниjе рекла да ће проверити да ли они говоре истину или лаж.
“У правилу данас синоним за слободу говора требало би да буду лажи што се тиче Eвропске комисиjе”, додао jе Додик.

“У сваком случаjу, Вучић jе што се тога тиче потпуно у праву. Jа то разумем jер сам и jа био у таквоj ситуациjи – да све што они учине из Eвропе овде у сумњивим трансферима према такозваним невладиним организациjама коjима jе jедини циљ да омаловаже или нешто слично ураде, а не да подрже здраву слободу говора засновану на чињеницама и истини”, рекао jе Додик.

Додик jе поновио да апсолутно разуме ситуациjу и да jе Вучић у праву, али да треба да буде опрезан.
“Mислим да у jедном ниjе у праву – када каже да се кренуло на Владу Србиjе. Mислим да се кренуло на њега, а не на Владу Србиjе. У том погледу никоме у Eвропи не одговара jак премиjер Србиjе, без обзира ко он био, него jе потребан неки поданик коjи ће аплаудирати на све глупости коjе долазе из Eвропске униjе и говорити како jе наjбоље оно што смисле у своjим кабинетима”, оценио jе Додик.

Додик jе додао да Вучић jедино треба да води рачуна о интересу Србиjе.
“Mислим да све треба гледати у jедном контексту – сада предстоjе разговори око Бриселског споразума и сада би требало умањити снагу и значаj и евентуално припремити негативни контекст што се тиче људи из Србиjе”, рекао jе Додик.

Додик jе нагласио да jе коначно време да се на jавноj сцени елиминише лаж као синоним за слободу медиjа.
“Не желим никога да правдам, али смиривање укупне ситуациjе би наjвише допринело укупноj стабилизациjи на свим просторима”, сматра он.

Додик jе на краjу нагласио да Вучић има његову пуну подршку и поновио да треба да буде опрезан.
“Oни ће се сада повући и сачекати да поново нешто ураде, тако да то неће престати. Не треба њима нико jак у Србиjи и то jе основна порука. Србиjа да би могла да иде даље мора да има jако лидерство као што имаjу све развиjене земље света”, закључио jе Додик.

2 коментара

  1. Tadic je na vrhu zute piramide unistitelja Srbije.
    On je doveo vlasnike medija koji sve ovo rade.
    To Vucic vidi.
    Tadic je sve jaci i jaci,niko ne dira nikoga od zutih unistetalja Srbije.Svakim danom se vracaju…
    Zasto?
    Ivanic izigrava samokefalnog popa Srba kojih nema u Sarajevu,gde kao obelezava Bozic,on,U NASE IME…ali zato nije primetio Dan Republike Srpske?!
    Mrzi Dodika,a jos vise mrzi Republiku Srpsku!
    SVE LAZ DO LAZI,PREVARA DO PREVARE!
    Gori su Tadic i Ivanic od Kocijancic.
    Ali,mi se svadjamo sa Kocijancic,a sa Tadicem i Ivanicem pravimo kombinacije…
    Vucic treba da zna,da ako ostane sam,a dosta je doprineo tome,dopustajuci da ostanemo bez aktivne pozicije Kusturice i ostalih “srbofila”,politicara,novinara,privrednika…a pri tome mu samo ubacuju svoje ljude,do Vejvode i drugih…nece imati pomoci,kada mu bude najteze…a oni nece imati milosti.
    Zar ne vidi da ga drze na nisanu,da Srbiju drze na nisanu?
    Najteza nasa kritika je bezazlena naspram najlepseg “osmeha” toga zapada njemu.To treba da zna i da ne zaboravi.
    Srbija treba da se obrati na 29 adresa ,zemalja clanica EU i pita,STA VI POSTAVLJATE KAO BILATERALNI USLOV ZA NAS PRIJEM U TU EU,NAPISMENO,DAJTE SPISAK…i ako vidi da ima stvari koje ne mozemo da ispunimo,da se lepo zahvali nasim “prijateljima” u Briselu.
    Da se tada okrenemo sebi,selu,radu,Srbiji i pravim prijateljima Srbije.
    Ili da trazi od Brisela momentalni prijem u EU.
    Sve ostalo je ravno nacionalnoj katastrofi,u kojoj odredjeni srpski lideri,dobrano ucestvuju.

  2. Он Вучић и Дачић су потписници ЖУТОГ КАРТЕЛА ПАПИРЕ и Бриселски споразум све приче о јаком председнику владе Србије нису тачне. Ово је игра коју грађани не разумеју јер још верују да могу променити интересе ЕУ-НАТО ИМПЕРИЈЕ заједно са Америком која нас је бомбардовала и окупирала наш КОСМЕТ.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *