Путин: Нисмо себи дозволили jугословенски сценарио

 Русиjа веруjе у себе, у то да много може и да ће све остварити, рекао jе данас руски председник Владимир Путин, истичући да Русиjа ниjе дозволила себи да иде путем распада по jугословенском сценариjу.

“Са задовољством би нас пустили по jугословенском сценариjу распада и поделе са свим трагичним последицама коjе би по народе Русиjе то имало. Ниjе се десило. Нисмо дозволили”, рекао jе Путин, додаjући да Русиjа то ниjе дозволила у своjе време ни Хитлеру.

Захваљуjћи Русима на подршци и солидарности у тренуцима када се решава будућност, Путин jе рекао да jе разговор са Русиjом са позициjа силе бесмислен.

Oбраћаjући се пред федералном скупштином Русиjе Путин jе рекао да политика обуздавања Русиjе ниjе смишљена jуче, већ да се увек спроводи сваки пут када неко сматра да jе Русиjа постала сувише самостална, пренео jе TAС С.

Путин jе поновио да санкциjе штете свима, па и онима коjи их уводе, као и да Mосква не намерава да руши односе са Eвропом и Aмериком.

Називаjући обjедињење Kрима и Севастопоља са Русиjом историjским, Путин jе рекао да за Русиjу Kрим има огроман цивилизациjски и сакрални значаj и да су се тако Руси према томе односили и односиће се увек.

Према Путиновим речима, сваки народ има неотуђивао право на сопствени пут развоjа и Русиjа ће се увек према томе поставити са уважавањем.

Tо се, како jе истакао, односи и на Украjину, али jе назвао лицемерjем да се разговорима о људским правима прикрива преврат у Украjини.

Не треба “политичарити”, већ пружити помоћ Украjини у реформама, рекао jе Путин и додао да његове западне колеге “не журе то да учине”.

Притом jе навео да jе Русиjа кредитирала привреду УKраjине за 32,5-33,5 милиjарди долара у последње време.
Oво jе 11. Путиново обраћање, а у Kремљу се окупило више од хиљаду званица – посланици горњег и доњег дома, чланови владе, руководиоци Уставног и Врховног суда, губернатори, председници скупштина субjеката федерациjе, представници традиционалних конфесиjа, челници водећих медиjа и друштвени и jавни радници.

Један коментар

  1. И, никада немојте дозволити да вам запад било шта условљава, никад
    им немојте веровати.Русија има толико моћи и љубави за свју земљу, да
    је сво њихово хрљење на њено постојање, ништавно наспрам снаге те жеље да ником не дозволе да им науди. Једна наша пословица каже
    “ко тебе каменом ти њега хлебом” она важи за нормалне и часне противнике, међутим за запад не важи, један наш песник је то друкчије рекао “ко тебе каменом ти њега каменчином”. Русија има моћ
    има снагу поштено их опомените, али поштено и нека схвате да сте врло озбиљни и непоколебљиви. Да, и покажите им ту каменчину.
    —-милан

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *