Вучић: Србију нико није питао када Шешеља треба пустити

Вучић је изјавио да Србију нико није питао када Војислав Шешељ треба да буде пуштен из Хага, нити да се мешала у одлуке о његовом пуштању на привремену слободу

“Они су донели одлуку када да га пуштају. Нас нису ништа питали. Од нас нису ништа ни тражили. Оно мало што су тражили ми смо то мало испунили, а онда нас критикују због њихових одлука, зато ваљда што се нисмо мешали у њихове одлуке или што су их сами доносили”, рекао је Вучић одговарајући на питање у којој форми ће влада одговорити на захтеве Европског парламента да се јасно огради од изјава Војислава Шешеља.

Вучић је рекао да га то све подсећа на Балканског шпијуна Душана Ковачевића који је рекао “опростиће ти Ђура што те тукао”.

“Не знам шта да одговорим, ја сам одговоран и озбиљан човек и не знам шта бих вам рекао”, рекао је Вучић.

Он је истакао да је Србија фактор стабилности у региону и да никога не вређа и не изазива и не бави се унутрашњом политиком гледајући преко плота и тражећи кривца у другом.

“Као што други недовољно способни да спроведу тешке економске реформе помало завиде Србији, па би хтели да буду као Србија, па онда траже неки политички разлог”, рекао је Вучић.

Вучић је навео да Србија никога неће да угрожава већ да штити своју слободу и право истичући да је будућност Србије економски напредак.

“И даље ћемо бити фактор стабилности у региону. Нико не мора да измишља разлоге за стварање нестабилности због унутрашњих политичких потреба или проблема”, рекао је Вучић истичући да неће да лаже грађане Србије да му је за нешто крив неко из Хрватске или Босне, Црне Горе или Македоније због тога што ми у Србији нисмо спремни да решимо своје проблеме, јер би то било, како каже, најлакше.

“Желим да будем крив и одговоран за оно зашта смо криви и одговорни, али ми радимо на остваривању наших планова”, рекао је Вучић.

Упитан шта ће бити уколико Хрватска изгласа декларацију о Шешељу, Вучић је одговорио “не знам шта очекујете да буде” и поновио цитат из Балканског шпијуна: “Опростиће вам Ђура што вас није тукао”.

http://www.novosti.rs/

3 коментара

  1. Vucic se pravda kao da je pustanjem Seselja napavrljena greska, ne njegovom krivicom.
    Vise bih ga cenio da je rekao da je drzava,na celu sa njim, ucinila sve da Seselja puste iz Haga.Nezavisno od svega ostalog.
    Nije Seselj nista rekao cega se treba stideti.Stid nekih proistice iz drugih razloga.Licnih.

  2. Seselj je kolateralac,POTPUNO…a Vucic kao da to ne vidi…
    Jedini cilj je napasti Srbiju.Slomiti konacno Srbiju.
    Sustina je sto je srpstvo mrvljeno i skoro smrvljeno u raznim varijantama JUGOSLAVIJE,a sada nam namecu,konacnu,podmuklu i vrlo opasni varijantu EUROSLAVIJE,u kojoj ce svaki hrvatski ustasa,bio on na traktoru u Djakovu ili u samom Parlamentu EUROSLAVIJE,kao Vida Tomasic…za dan dici Parlament te lazne zajednice,PROTIV SRBIJE.Kao nekada na Brionima,Plenumima,Konkresima…
    Zasto to Vucic NE ZELI DA VIDI,ne znam,ali je planetarno jasno,SRBIJA NE SME BITI U BILO KAKVOJ ZAJEDNICI SA HRVATIMA,JER CE TO BITI NJEN KRAJ!!!
    Na Planeti ima skoro 190 zemalja,ta evropska unija ima 29…ZASTO SRPSKA DRZAVNA POLITIKA NAMECE DA SMO MI KAO RETARDIRANI,NESPOSOBNI DA SAMI OPSTANEMO…A PRICAJU DA IMAMO PRIJATELJE NA SVE 4 STRANE SVETA?
    Zar smederevska zelezara ne moze da se aktivira a imamo bratske ugovore sa RUSIJOM I KINOM,bratske???NE,AMERIKANCI SU SAMO SPAS.
    Neka izadju i kazu,NE ZNAMO SAMI DA OPSTANEMO,onda ce narod traziti one koji misle drugacije.
    Ovaj smrtonostni zagrljaj Brisela,Berlina,a i samog Beograda,je neizdrzljiv!
    Neko neko proveri,Milosevic je Srbiju zaduzio za sve devedesete,sa ratom,inflacijom,blizu 7 milijardi dolara,a Vucic za svoje 3 godine od kada Bezuslovno vlada…ISTO TOLIKO?!
    Ako je to tacno,onda smo mi kao neka sekta,licimo na ritualno KOLEKTIVNO SAMOUBISTVO…
    NEVEROVATNO JE STA SE OVO DESAVA,A VLAST NISTA NECE DA VIDI.

    • Na politickoj sceni Srbije ne postoji nijedan ugledan politicar.Koje pitanje i da otvorite, odmah se pojavi strani uticaj,kriminal,potonuce.
      Seselj je nazalost oboleo i umoran.I sa njim i bez njega bice isto.
      On je bar dosledan svojim idejama.Nezavisno sto izgledaju tako kako izgledaju.A ovi ostali ?Njih je narod procitao.I prezreo.Bez izuzetaka.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *