Дмитриј СЕДОВ – АНГЕЛА НЕ МОЖЕ ДА СПАВА

Ангела није могла да заспе. Само што је затворила очи зачуо се звук телефона и у слушалици се зачуо понизан глас наредног молиоца: “Ангела, укини санкције против Руса”. Испрва је покушавала да љубазно објасни због чега су санкције неопходне, потом је почела да вришти, а сад је почела да баца телефон на под. Молиоци су је довели до помаме.

Поново се засветлео екран телефона и на њему се појавило презиме Хенрика Вајса, руководиоца Сименс групе: “Политика санкција је ирационална јер она никада неће утицати на дејства Русије у Украјини и због тога она наноси дуговремену штету немачким компанијама и радним местима” – зачула је она непријатни глас милионера. – И уопште, више не желим да се дружим са твојом партијом – ставио је тачку Вајс – сада ће мој новац потећи ка твојим противницима”.

Ангела је попила седативе и већ се спремала да заклопи очи, кад се телефон поново огласио. Сад је већ звонила читава компанија шефова из фирми BayerEonи BASF, који су очигледно загрејани ракијом, одлучили да уведу даму у дискусију.

Ми смо се ту срели са руским премијером Медведевим – подругљиво су саопштили. Он није пројавио никакву жељу да теби и Бараку пође у сусрет. А о Бараку није лепо причао. Наводно, у његовој глави је потпуни неред. И уопште, Ангела, ми сматрамо да ће због твојих санкција бити укинуто 300 хиљада радних места у нашој драгој отаџбини.

Можда се ти предомислиш? … Уколико не, ми ћемо се дружити са партијом “Алтернатива за Немачку”. Та деца не желе да клече на коленима пред Американцима и залажу се за укидање санкција”.

Испарила је и припита компанија, али се појавио шеф Источног комитета немачке привреде Екхард Кордес, који је са бахатошћу петла из Шварцвалда требало да јој удара у мозак са цифрама и доказује да санкције неће донети ништа осим губитака.

Ангела је била на ивици хистерије када је зачула глас српског премијера Саше Вучића. Он се свиђао Ангели – тако млад и предусретљив руководилац. Но, у последње време је почео да кочи, јер српски народ кога Немци заслужено не воле, не одобрава санкције. А он не може да иде директно против народа. Да није и он стао на страну активних противника демократије?

Али овај пут је разговор кренуо другим током.

–        Ми смо веома задовољни нашим односима Ангела – зачула је она у слушалици. Ја сам се срео са представницима Источног комитета немачке привреде. Код нас већ ради око 370 немачких компанија, економски положај се муњевито побољшава. Ми покушавамо да то увећамо чак за два или три пута. Али могло би се још и више… Ситуација пружа могућност твојим предузетницима да уложе код нас новац. Ево код нас организујете и комплекс узгоја свиња…”

После разговора Ангели је било лакше на души. «Ипак још увек има пријатних сааговорника у тој гомили подлаца – помислила је она. – И економска ситуација се код њега муњевито побољшава. Што значи да је поборник демократије. Можда заиста треба шапнути нашим бајерима да путују у Србију да размножавају свиње? У Украјини изгледа од тог нема ништа».

“Фонд стратешке културе” (srb.fondsk.ru)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *