Данај: Сви црногорски Албанци да се припоје “природној Албанији”

Председник Листе за Природну Албанију Кочо Данај изложио је платформу за уједињење Албанаца у региону у једну државу, “природну Албанију”

Председник Листе за Природну Албанију Кочо Данај изложио је платформу за уједињење Албанаца у региону у једну државу, “природну Албанију”, тврдећи да је то “понуда мира, а не рата”. Он је изјавио је да је Влади Црне Горе послао отворено писмо у коме излаже детаље те платформе, која укључује и отцепљење неких делова те земље насељених Албанцима.

Текст писма је послао и подгоричком листу “Дан”, као и, како тврди, и владама Србије, Грчке и Македоније.

У њему се истиче да “ако Срби у Босни и Херцеговини могу да инсистирају на отцепљењу Републике Српске и њеном припајању Србији, онда могу и Албанци у Црној Гори да инсистирају на самоопредељењу и заједничкој будућности с матицом Албанијом”.

“Неки српски политичари, грчки, македонски или црногорски па и неки албански, плаше се да ће уједињење изазвати домино ефекат у региону. То није истина. У региону нема ниједне друге нације која је, практично, сусед самој себи”, наводи он.

“Конкретније, када прелазите гранични прелаз Хани и Хотит (Божај), који спаја Албанију и Црну Гору, улазите на албанску територију која се зове Тузи. Када прелазите Моринес, који спаја Косово са Албанијом, морате доћи на албанску територију. Када прелазите Елезит, који спаја Косово са Македонијом, опет ћете се наћи на албанској територији а када пређете Вотес, који спаја Грчку са Албанијом, налазите се свакако на албанском тлу. Дакле, где је ту домино ефекат”, објашњава своју теорију Данај и закључује – “нигде”.

Како је описао, албанска нација јединствен је случај на европском континенту, јер је “званична Албанија једина држава Европе која дуж својих граница има саму себе”.

Он такође критикује политичаре у региону који, када говоре о уједињењу Албанаца, говоре о “великој Албанији”, а реч је, уствари, по Данају, о “природној Албанији”, што значи у својим природним границама.

“То су границе које је објавила Валонска скупштина 28. новембра 1912. године. Што се тиче међународне заједнице, ја знам да она тражи мир и стабилност у региону, и зато је почела да подржава идеју о уједињењу Албанаца”, сматра Данај.

Он је навео и да “носиоци идеје природне Албаније не подржавају насиље, њихова је девиза дијалог са сваким, о свачему, тако да заговорници те идеје смирују регион, стабилизују ситуацију и доносе прилику да се стабилизују и друге државе, као што је БиХ”.

“Насупрот овоме, биће настављена дестабилизација региона јер ће радикалне снаге дејствовати”, оцењује овај албански политичар у Црној Гори.

По њему, природна Албанија значи и замену осовине Београд -Атина троуглом Београд -Тирана -Атина, након уједињења Косова и других делова албанских територија са матичном земљом, Албанијом.

Он је критиковао и то што Влада Црне Горе не даје Тузима, насељеним бројним Албанцима, статус општине, док такав статус даје Гусињу које има 1.700 становника, и које је пуно мање од места Тузи.

Један коментар

  1. Pera DETLIĆ

    САН И ЈАВА ХРАБРОГ КОЧЕ
    Ајд’ море Кочо одмори се мало.
    Е одавно се овако нисам насмејао!
    На овакве неодмерене мисли постројавају се, па и у пола ноћи, (али само да одреагују и прокоментаришу а не и да таквима као ти смрсе конце) радикали, симпатизери Образа, Двери, Наши и слични чичадражићевци.
    А да Црногорци јесу Срби то ће ти најпре посведочити пола Црне Горе. А друга половина која сматра да нијесу то су све људи од нај мање три до јуче углавном крвнички међусобно завађене сорте.
    Ако се у Улцињу организује почесто такмичење за мис Албаније то, Кочо, не значи ништа. Као што ништа не значи ни тернутна окупација Косова и Метохије. Баш ништа! Немаш ли Кочо Косово на Ист Риверу, онда седи и плачи. А заштитници таквога Косова су све слабији. Ишчезнуће и твоја врста са њима заједно када се буду издували у врло брзо надолазећој новој коњуктури. Није тај дан далеко.
    Видим да јужне месне заједнице града Ниша јесу територија Велике Албаније. ОК! А зашто? Је ли због демографске експлозије албанског становништва? Не, она не постоји и то сви твоји знају. Ако Шипац ожени жену која сутра свуче димије а навуче фармерице и понекад танге од ње више ти, Кочо, не направи машину за рађање па да си Муса Кесеџија са два-три срца.
    Кочо Велика је Албанија само сан. Фикција. Ко ће то да дозволи? Да неће Путин да ти је да? А хидрогенске бомбе су твоје или његове?
    Српска и црногорска деца, наравно, неће ратовати против Велике Албаније јер немају џебане и то ми знамо, и они знају и ви такође знате. Али ни ваша деца неће за ту модификовану Албанију да ратују и то ви опет знате. Зато ти и причаш. А када би били јаки да ратујете не би причали него ћутали. И и ударали мучки и без части. Али ја сам вас одавно прочитао.
    Али свим Шипцима који су учествовали у оној будалаштини на стадиону ЈНА најсрдачније захваљујем. Пренос нисам гледао али догађај је значајан. Он нам показује у коликој мери су ови који су заокупљени најважнијом споредном ствари на свету у ствари наивчине.
    1. Најпре твоји. Ха Ха! Скаче вам старо и младо оба пола па и оних малобројних који су полно несврстани. Па нису се Шипци тиме, том заставом прошетали кроз Стајковце и цео Лесковац. А и неће. На окупираном Косову и Метохији исто општа радост, свака мушка глава, млађа, је насмејана. Али честа је појава оних других, несврстаних са по најмање две главе по три руке по неколико очију. А та чудовишта, међу вама све чешћа што је уосталом и јавна тајна, је ли њима до Велике Албаније? Ако такво чудовиште преживи и не уморе га при рођењу, оно ће се прво посрати на твоју заставу. Ако се и не публикује, таква вест да је опет тамо и тамо такво новорођенче са грозном фалинком, она иде, путује а ви како нисте глупи јежите се колутате очима и знате шта то значи. То значи да вас је Клинтом тим уранијумским бомбама зајебо, Кочо. Да вам то зрачење разбија сваком секундом сваки ген појединачно за стотине и милионе година. Да сте тамо где је Пусто и мртво Косово и сами мртви. Да сам нови Ноје који на свој космички брод прима последње преостале земљане пред земаљски фајронт и може да бира изабрао бих радије Папуанца људождера него озраченог Косовара.
    Гомила кадавера! Ваш биолошки опстанак је угрожен. Јасно?
    2. Па ни моји у том догађају боље нису прошли. Двоје мојих школских другова свашта ми рекоше у лице када сам трећем покушао да објасним да та провокација показује колико се Шипци само фолирају и колико су слаби.
    “Фолирају?” вриштао је један. “То је по теби фолирање?”
    ”Да!”
    ”Дакле ти одобраваш то, ту заставу, ти си за то?”
    ”Не, нисам за Велику Албанију, али све то је добро дошло”
    ”Зашто, коме?”
    ”Зато јер све то, такозвани спорт, то више нема никаквог смисла, те репрезентације, ти тимови, ти наши и њихови двоглави орлови, то да они играју као за Србију или за Албанију, па то нема везе, они играју за себе и претстављају себе и ако добро играју то прате менаџери њихових клубова једини задужени за оцене и коментаре. Ја нисам патриота! А је ли Пикси био у Барију патриота, па играо је против својих? У реду, у праву си, ја сам гробар. А хоћеш ли ти некада да летујеш на Таормини као они? Они таквим утакмицама скрећу пажњу са катастрофе у Србији. Власт је формално, тајно признала Косово као независну државу и сви то знамо који слепци нисмо, али није и фактички и очајно су јој потребни скандали да се негде упире прстом а да се не виде глад и беда. Они желе да смо глупи и да нас контролишу. И да нас хушкају. Сваког дана све смо гладнији и беднији. А они не. У реду ја сам глуп. Добро је, и код психијатра. Хоћу!”
    Ето тако је то драги читаоци. Шта нам све ради ова власт како нас магарчи?
    Вратио сам се са сајма књига и петак касно. Гомила пијаних младића у полумраку до некадашње билетарнице скандира Партизану, чичи Дражи и вришти ”Убиј, закољи да Шиптар не постоји! ”
    Не Шиптар децо, Шипац, из милоште. Децо, неко нас је преварио, пас му матер а ви дите децо кући.
    Ајте да се већ једном договоримо. Са овом Кочом и његовима. Црногорци неће дати свој део Црне Горе. Нити ће кочини синови за тако нешто ратовати. Нема независног Косова. НЕМА! Ни Велике Албаније нема. А Македонац Трпе што ушима крпи дупе, он даје своје? Не даје! А Грк?
    Којима је до рата нека закажу као што се некад радило мегдан на пољу Косову, али да се нико не меша. Реванш се подразумева.
    Можда и ти Кочо хоћеш кавгу. Али матор си па ако натрчиш на каквог Шумадинца у форми или Васојевића, јадан Кочо, згазиће те као пијан говно.
    Дакле кажем, Кочо, да говориш глупости.
    Као да си се нашмркао кокаина. Твоје речи нису ништа до провокација. Дакле ти си слаб. И ми се таквих безвезњака не бојимо.
    Ја се тебе Кочо не бојим али се бојим да ово написано неће проћи код администратора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *