СРС: Више о Шешељевом стању следеће недеље

Лидеру Српске радикалне странке Војиславу Шешељу откривене су метастазе на два места на јетри и следеће недеље знаће се да ли ће и када бити оперисан, каже заменик председника СРС-а Немања Шаровић. Немања Шаровић је на конференцији за новинаре рекао да су метастазе на јетри Шешеља који се налази у притвору Хашког трибунала откривене након прегледа и да ће се следеће недеље радити пет-скенер, после чега ће се знати да ли ће и када бити оперисан, преноси Бета.

“Војислав Шешељ је неколико месеци тражио преглед јер је константно имао температуру између 37 и 38, на шта су му лекари рекли да је таква температура у Холандији нормална”, рекао је Шаровић додајући да је пре два месеца затворски лекар нешто пронашао и уписао као дијагнозу.

Шаровић је на конференцији за новинаре показао извештај на ком, уместо дијагнозе, стоји бели папир, а тај извештај достављен је Шешељу након више захтева.

“Нико нема права да крије налаз о здравственом стању Војислава Шешеља”, рекао је Шаровић оптужујући Хашки трибунал за неадекватну и неблаговремену здравствену негу према лидеру радикала који се у притвору налази 12 година.

Шаровић је подсетио да су Шешељеви проблеми са дебелим цревом почели од октобра 2012. године, али да су му тада говорили да то није ништа озбиљно, да би након годину дана “натезања са затворским лекаром” у октобру 2013. године он био оперисан и одстрањено му је 30 сантиметара дебелог црева.

“Нема сумње да Хашки трибунал убија Војислава Шешеља јер нема доказа да га осуди. Прошли су сви разумни рокови за доношење пресуде и СРС тражи безусловно и моментално ослобађање Војислава Шешеља”, рекао је Шаровић.

Он је додао да су сви који ћуте и не чине ништа да заштите његова људска права “саучесници у убиству”.

“И Влада Србије која 12 година није учинила ништа да заштити Војислава Шешеља. Нама не треба њихова брига и то што ће рећи да је то неправда. Нека кажу шта су урадили”, навео је Шаровић.

СРС ће се, додао је Шаровић, током наредних дана обратити Савету безбедности који је надлежан за контролу рада Хашког трибунала, амбасадама пријатељских земаља и међународних организација које се баве заштитом људских права.

http://www.rts.rs/

3 коментара

  1. Bog te cuvao! NE DAJ SE JUNACE!Haski zlikovci seme vam se zatrlo!

  2. Ono što je snašlo Voju u Hagu, to čeka Srbiju i uniji.
    To je to, kolaboranti,kvislinzi i zlotovori svih vrsta nude narodu tu srećnu budućnost !?

  3. Treba ubiti postenog Srbina- u Hagu-to upravo rade-skupljce I oni svoje srebrenjake, oni iz ” EUstasije ” a I ovi iz Srbije.
    Ko vise moze da veruje u nekav pravni system–ovo je nasilje zlocin.. za koji siledzije ne odgovaraju. ali nicija do zore a koje ?????????????

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *