Беспризорни ловци на душе

Пише Небојша Бакарец

Нацрт закона против порнографије, насиља и промоције хомосексуалности

Поводом више закона донетих у Русији са циљем да штите децу од информација које промовишу порицање традиционалних породичних вредности, у јуну прошле године написао сам текст „У сусрет законима о забрани промоције хомосексуалности у Србији“. Западна штампа је, подсетимо, на нож дочекала поменуте измене закона у Русији који штите младе од информација што промовишу насиље, порнографију и хомосексуалност. У свим извештајима се наглашава да су угрожена права хомосексуалаца, а цитирају искључиво руски и западни хомосексуални активисти и пристрасни западни политичари. Право на слободу изражавања је важно, али je много важније право на опстанак једног народа, на заштиту малолетника који су првенствена циљна група хомосексуалних пропагандиста и манипулатора.

 

ПРАВО НА ОПСТАНАК И Русија и Србија се суочавају са истим проблемом – са демографским изумирањем, а један од чинилаца који до тога доводе јесте и агресивна промоција хомосексуалности на глобалном и локалном нивоу. У горепоменутом тексту нагласио сам да је и у Републици Србији дошло време за доношење неопходних закона који ће заштитити малолетнике и решити питање агресивне промоције хомосексуалности. Осим тога, као одборник ДСС у Скупштини града Београда, у јуну 2013, у име Одборничке групе ДСС, покренуо сам иницијативу да се у Републичкој скупштини донесу потребни закони, на предлог Скупштине града Београда. Тадашња већина (ДС и СПС) ту иницијативу је одбилa.

Након тога сам унутар Демократске странке Србије иницирао израду Нацрта закона о заштити деце и малолетника од информација штетних по њихово здравље и развој. Та иницијатива је прихваћена пре годину дана и Нацрт закона је завршен почетком децембра 2013. У његовој изради је учествовао тим, пре свега правних стручњака. Као иницијатор, и сам сам био део тог тима. Мој допринос се састојао и у писању већег дела Образложења закона и неопходних идејних корекција. Тело закона, односно саму правну норму писали су правници − пре свих два професора Правног факултета. Донета је и политичка одлука да је најбољи тренутак за представљање тог закона прва недеља после Параде хомосексуалаца. За то је заслужан заменик председника ДСС, господин Александар Поповић. На конференцији за новинаре ДСС другог октобра 2014. године ДСС је представила поменути закон.

Закон представља низ решења прилагођених законодавству Републике Србије и није копија неког другог закона – руског, на пример. У Русији је законодавство потпуно другачије и тамо су измењена најмање три закона да би био сачињен онај који на почетку цитирам. Такође, Русија нема заштитника грађана за разлику од Србије. Србија нема закон о административним казнама, а Русија га има и примењује га поводом цитираних закона. Такође, поменути Нацрт закона не предвиђа никакве санкције, изузев оних којима већ располаже заштитник грађана. Он представља прву, „најмекшу“ верзију законодавства на ову тему.

[restrictedarea]

ПРОПАГАНДА И ЊЕНЕ ПОСЛЕДИЦЕ При читању Нацрта закона треба обратити пажњу на:

Члан 1. који говори о сврси закона. „Закон уређује односе који  штите децу и малолетнике од информационих производа чији садржај (информације) јесте штетан по њихово здравље и развој, укључујући и информационе производе чијим садржајем (информацијама) се врши пропаганда нетрадиционалних сексуалних односа међу децом и малолетницима.“

Члан 2. у тачки 16. говори о појму „Пропаганда нетрадиционалних сексуалних односа: ширење садржаја (информација) усмерених на формирање афирмативних ставова о нетрадиционалним сексуалним односима, нетрадиционалној сексуалној привлачности, на формирање заблуде о социјалној једнакости традиционалних (хетеросексуалних) и нетрадиционалних (хомосексуалних) сексуалних односа, или наметање информација о нетрадиционалним сексуалним везама.“

Члан 4. говори о овлашћењима заштитника грађана у области заштите деце и малолетника од информација штетних по њихово здравље и развој.

Члан 5. говори о томе шта спада у садржаје (информације) чија је дистрибуција забрањена за децу и малолетнике.

Члан 20. говори о томе ко врши контролу (надзор) над спровођењем овог закона. „Контролу (надзор) над спровођењем овог закона врши заштитник грађана.“

Сврха закона је заштита деце и малолетника од информација штетних по њихово здравље и развој. Деца и малолетници не поседују већину заштитних и спознајних  механизама које поседују одрасли − зрелу и формирану личност. Хомосексуална пропаганда изједначава хетеросексуалност и хомосексуалност − стога ће деца и малолетници, дакле − незреле и неформиране личности − потпуно вештачки „бирати“ било које од „два нормална и позитивна сексуална опредељења“. Хомосексуална популација је из очигледних разлога осуђена да остане омеђена природним разлозима јер се не може множити и ширити рађањем деце − природним путем (изузев у малом броју случајева лезбејки које рађају децу). Стога деца и малолетници − неформиране личности − представљају извор за потенцијално ширење хомосексуалне популације на вештачки и наметнут начин. Јасно је да деца и малолетници морају бити заштићени од овог вештачког наметања „примамљивог, нормалног и позитивног сексуалног опредељења“.

Породица, родитељство и потомство (деца, мајка, отац) јесу традиционалне, непревазиђене и племените вредности, које обезбеђују здраво друштво, демографску виталност народа, показују поштовање према предачком наслеђу и омогућавају здраву и неометану смену генерација у Србији. Све наведене вредности су угрожене, често негиране, а неретко се у пракси спроводи потпуно супротно ономе што је наведено у претходној реченици и због тога породица, родитељи и потомство захтевају посебну заштиту од стране државе. Друштво је дужно да штити легитимне интересе деце и  малолетника као важну друштвену вредност. Један од основних циљева је да деца и малолетници буду заштићени од чинилаца који негативно утичу на њихов физички, интелектуални, ментални, духовни и морални развој. Битно је да заштитимо децу и малолетнике и да им пружимо прилику да − као зреле и одрасле особе – процењују, нпр. хомосексуалност, уместо да буду бесловесне жртве беспризорних ловаца на њихове душе.

 

СРЕДЊИ ПУТ Нажалост, постоји један мали број грађана Србије који не дели ову вредносну етику и свесно доводи децу и малолетнике у опасност излажући их информационим садржајима који штете њиховом развоју. Овај закон је написан за њих. Секундарна сврха закона јесте да се ова мала група људи приведе разуму постепеним усвајањем етичке поруке коју акт промовише. У том погледу можемо сматрати да ће ова (почетна или „најмекша“) његова верзија бити коначна. Уколико се са протоком времена покаже да је спровођење закона успешно, он неће бити мењан у правцу заоштравања политике санкционисања коју предвиђа.

Овај закон уводи нове цивилизацијске стандарде у предметне области и ти стандарди већ постоје у одређеном малом броју развијених земаља које су најдаље одмакле у томе. Он представља једно разумно и уравнотежено законодавство – средњи пут – између штетних крајности које постоје у многим земљама. У једној групи земаља хомосексуалност и пропагирање хомосексуалности међу децом и малолетницима дозвољени су, подстицани и глорификовани. У другој групи земаља сама хомосексуалност је криминализована, што није у складу са позитивним тековинама цивилизације.

Нажалост, 28. 09. 2014. одржана је друга Парада хомосексуалаца. Исправно сам предвидео да ће њено одржавање бити дозвољено од стране режима. Сматрао сам да ће Парада бити одржана, као што је одржана и 2010, јер  се ради о два режима на врхунцу моћи, који су због тога могли да се усуде да дају подршку једној таквој манифестацији мрачњаштва. Трошкови државе Србије износе преко милион евра. Питање је колико је кућа могло бити обновљено у услед поплава пострадалим крајевима, колико гладних уста нахрањено … Заменик председника ДСС, господин Александар Поповић, саопштио је да ће ДСС покренути иницијативу за измену Закона о јавним скуповима по којој би организатор оваквог скупа сносио трошкове обезбеђивања скупа. Иако ванпарламентарна странка, ДСС се понаша одговорније него све странке режима и парламентарне опозиције. Већина представника парламентарних странака је била у строју Параде хомосексуалаца (СНС, СПС, ДС, НДС…). Демократска странка Србије предлаже да убудуће организатори Параде хомосексуалаца морају да уплате милион евра у буџет Србије.

[/restrictedarea]

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *