Реаговање на текст „ВЕРА У БАНДЕРА: За ким плаче мајка кијевског Мајдана?“

Реаговање на писање „Печата“, на текст Наташе Јовановић: „ВЕРА У БАНДЕРА: За ким плаче мајка кијевског Мајдана?“

Поштована Редакцијо, дубоко уважена госпођице Јовановић,
Молим Вас да озбиљно схватите и уважите разлоге због којих реагујем на Ваше преношење интервјуа који сте имали са саветницом председника Украјине Петра Порошенка, госпођом Олгом Богомолец.
У делу текста помињете моју маленкост као човека који је уз гошћу из Украјине и саветника амбасаде у Београду дочекао новинарку „Печата“ у Вили „Јелена“. Нити сам био домаћин поменуте госпође, нити сам јој том приликом уручио поклон. Реч је о размени књига, преко којих сам госпођу Богомолец желео подробније да информишем о Србији, у коју је дошла да изнесе своје једнострано виђење конфликта у Украјини. Своје ставове, и своју убеђеност у њену погрешну политику, тог истог дана, нешто раније, јавно сам саопштио на конференцији која је одржана у Хотелу „Москва“ у Београду.
Рекао сам јој да је потпуно контрапродуктивно њено једнострано мишљење у Србији, која је тај сценарио већ гледала. Нема говора о томе да су само Руси криви за сукоб у Украјини када се зна да су и за љубав и за рат потребне две стране.
Поштована Редакцијо,
Молим Вас да пренесете моје реаговање јер из Вашег писања стиче се утисак да је саветница председника Порошенка у мени пронашла свог истомишљеника, што дефинитивно не одговара истини.
За мене као Србина Русија и Украјина су два ока у глави.
Молим се Богу да међу словенском браћом што пре завлада трајни мир.

Драгомир Ј. КАРИЋ, народни посланик

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *