Аеродром у Доњецку у двоструком обручу

Министар одбране ДНР Владимир Кононов је рекао да је једини начин да ико остане жив од кијевских снага на аеродрому у Доњецку добровољна предаја. Међутим, представници кијевских снага за сада нису спремни да предузму такав корак.  Они су забаракадирани у једној старој аеродромској згради и искључен је сваки покушај да се пробију из окружења – рекао је министар.

Народна војска је ослободила 16 насеља Луганског региона, док је повређено или погинуло око 60 кијевских војника, саопштено је у штабу.

“Током дана кијевске снаге су наставиле са повлачењем снага са претходних позиција,” – стоји у саопштењу. Конкретно, у Луганском региону Народна војска је у потпуности ставила у обруч насеља Илирија, Петровское, Шетово, Казаковко, Красни Кут, Пролетарски, Каменку, те је успостављена контрола над других 16 насеља.

Авион кијевских снага Су-25 је оборен у атару села Петренка у Доњецком региону, саопштено је за РИА Новости из штаба Народне војске. Ово није први извештај ове седмице да је оборен авион. У понедељак је такође оборен Су-27 у близини места Мерјешки. Народна војска покушава да избаци кијевске снаге из северних предграђа Доњецка и у више наврата је нападала позиције кијевских снага, саопштено је из штаба Народне војске.

Народна војска покушава да избаци кијевске снаге из северних предграђа Доњецка и у више наврата је нападала позиције кијевских снага, саопштено је из штаба Народне војске.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *